Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een kijkje in de zomercatalogussen van 2024!

op 09 april 2024 door

Tijdens de afgelopen paar weken hebben alle New Adult en Young Adult uitgeverijen weer hun nieuwste aanbiedingscatalogussen gepubliceert. In dit artikel nemen we jullie mee langs de grootste NA en YA uitgeverijen om te lezen over alle geweldige boeken die we deze zomer mogen gaan verwachten! 

TIP: Klik op de naam van de uitgeverij om naar de volledige catalogus te gaan. 

Dit artikel is geschreven door Nina 

HarperCollins

Brengt in juli het perfecte nieuwe NA boek uit voor alle ijshockey romance lovers onder ons! Body Check van Elle Kennedy. Hiernaast brengen ze nog twee toffe YA titels uit: het laatste deel van de Bloed en Beenderen trilogie genaamd Angst en Opstand geschreven door Tomi Adeyemi en het laatste deel van de Twin Crowns trilogie genaamd Burning Crowns geschreven door Catherine Doyle & Katherine Webber. 

LS Amsterdam

In juli brengen ze een prachtige limited editie van Lang Leve het Kwaad uit, een nieuwe romantasy titel van Sarah Rees Brennan. Deze titel heeft een prachtig ontworpen cover met een matchend bedrukt boekblok! 

Hiernaast geven ze in juni paperback edities van de Caraval serie (Stephanie Garber) uit met mooie kleuren op de snee. In september volgt het nieuwste boek van de Caraval wereld: Het Spektakel. Ook deze titel wordt uitgebracht in paperback versie met een leuk bedrukt boekblok. 

Best of YA

In juli en augustus gaan ze twee boeken van Adam Silvera uitgeven: een paperback heruitgave van Op het einde gaan ze allebei dood en de vertaling van De eerste die op het einde doodgaat. In januari 2025 gaan ze vervolgens het laatste deel in deze serie uitgeven, deze zal tegelijktijdig met de Engelse versie uitkomen. Hiernaast geven ze in juli het tweede mythologische YA liefdesverhaal van Bea Fitzgerald uit in limited editie format: De vloek van het orakel, in juli het nieuwste boek van Karen M. McManus: Such Charming Liars en nog twee LHBT+ boeken van een Nederlandse (Lucas Versteeg: Frambozenzomer n juni) en een Belgische (Audrey Adelin: Kleine gelukjes in augustus) auteur uit. Vooral naar deze laatste titel kijk ik zelf erg uit!

Best of YA heeft zich sinds dit jaar ook uitgebreid richting het feelgood/NA genre. Binnen dit genre geven ze in juni en juli de volgende drie titels uit: De kus die alles veranderde (Lauren Kate), Not in Love (Ali Hazelwood) en Drie wensen en een vloek (Laura Wood). In juni, juli en augustus zijn al hun feelgood titels afgeprijsd naar 15 euro! 

Clavis

In mei geeft Clavis het nieuwste boek van Chinouk Thijssen uit genaamd To Kill For, dit is het tweede deel in de To Die For serie en komt zowel in een limited editie versie als een reguliere hardcover versie uit. Hiernaast brengen ze nog enkele andere spannende boeken uit, zoals Noodkreet geschreven door Inge Verbruggen en Glitch Game #2 van Evy Donckers. 

Uitgeverij De Fontein

Deze uitgeverij geeft ook weer enkele spannende jeugdthrillers uit: Nu of Nooit van Sophie McKenzie en Moordnacht van Cis Meijer. Hiernaast geven ze nog een limited editie uit van het fantasy boek Rule of the Aurora King van Nisha J. Tuli. Dit is het tweede deel van de Trial of the Sun Queen trilogie. 

Blossom Books 

In juni brengt Blossom Books het perfecte zomerboek uit voor alle YA contemporary liefhebbers onder ons! Het gaat om Six More Months of June geschreven door Daisy Garrison. In juli verschijnt bij hen ook het nieuwste boek van Jennifer Lynn Barnes: Het Ultieme Spel. Dit is deel een van een spin-off serie van Het Hawthrone Mysterie. Daarnaast geven ze in juli het tweede boek van Kathleen Glasgow uit: You'd Be Home Now. 

Zomer en Keuning

Bij deze uitgeverij verschijnt er in augustus een limited editie van Boekenwinkels & Botbreuken geschreven door Travis Baldree. Deze editie zal een tof bedrukt boekblok hebben! Hiernaast brengen ze twee limited edities van hoog geanticipeerde delen uit de volgende fantasy series uit: A Touch of Chaos (laatste deel van de Hades x Persephone serie) geschreven door Scarlett St. Clair en Van Vlees en Vuur (Schaduw in het Vuur serie) van Jennifer L. Armentrout. 

Ook geven ze nog enkele leuke NA/Romance boeken uit, zoals Breek Ons. Niet. van Laura Kneidl en Ship Wrecked van Olivia Dade. 

Boekerij

Binnen deze uitgeverij is Best of Fantasy het meest interessante voor de YA en fantasy lezers onder ons. Deze zomer brengen ze weer een hoop prachtige limited edities uit: 

- Het nieuwste boek van Leigh Bardugo met een unieke cover: De Vertrouwelinge 

- Deel 3 van de Cassidy Blake trilogie: Brug der Zielen (V.E. Schwab)

Deel 3 van de Glazen Troon serie: Erfgenaam van vuur (Sarah J. Maas)

Deel 3 van de Hekser: Het bloed van de elfen (Andrzej Sapkowski)

- Deel 1 van de Wonderland Trilogie: Versplinterd (A.G. Howard)

- Deel 1 van de Raven serie: De ravenjongens (Maggie Stiefvater) 

- Deel 2,5 van de Verboden Duet serie: Terugkeer van de Bendes (Chloe Gong)

- Het spel der Zonden (Kerri Maniscalco) 

Welke boeken uit deze lijstjes ga jij zeker kopen? 



Reacties op: Een kijkje in de zomercatalogussen van 2024!

Meer informatie