Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... Annannette!

op 10 augustus 2018 door

Allerliefste Annannette,

Wanneer ik jouw Gelezen-plank hier op Hebban bekijk, denk ik dat wij hele goede vriendinnen zouden zijn! Je hebt al heel wat boeken gelezen die ik ook gelezen heb en gewoon fantastisch vond! Daarnaast heb je er ook al heel wat gelezen die nog op mijn TBR-lijstje staan en daar word ik best een beetje jaloers van. Maar ik ben heel blij dat ik je nu nog enkele tips mag geven, ik ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden dus laat het me zeker weten!

1. The Raven Boys – Maggie Stiefvater

Als eerste heb ik voor de The Raven Cycle-serie gekozen omdat je Dodenrit van Maggie Stiefvater gelezen hebt en die zelfs in je favoriete 25 hebt gezet. Vandaar mag ook deze reeks van deze geweldige auteur niet ontbreken, ik vind Blue’s verhaal misschien wel nóg leuker dan Dodenrit!

Blue komt uit een familie die allesbehalve normaal is: haar moeder en tantes zijn helderziend. Ze hebben dan ook Blue’s toekomst voorspeld: ze zal haar ware liefde vermoorden wanneer ze hem kust. Voor Blue was dat nooit een echt probleem omdat er simpelweg niemand was waarin ze op die manier geïnteresseerd is. Totdat ze Gansey, Adam en Ronan leert kennen, de Ravenjongens.

2. Halo – Alexandra Adornetto

Ik zag dat je de Hush, Hush-saga van Becca Fitzpatrick en de Fallen-serie gelezen hebt, vandaar raad ik je nu Halo aan! Een prachtige serie vol van engelen en romantiek. Ik heb deze serie enkele jaren geleden gelezen en ben er nog steeds door betoverd, hopelijk kan ze jou net zo bekoren!

Bethany wordt samen met haar broer Gabriel en Ivy naar Venus Cove gestuurd. Venus Cove is een klein kuststadje, zich niet bewust van de drie engelen die gekomen zijn om de inwoners tegen het Kwaad te beschermen. Bethany is altijd al gefascineerd geweest door mensen, wanneer ze dan ook nog eens naar school mag met diezelfde mensen, kan het toch niet beter worden? Maar dan ontmoet ze Xavier waar ze tegen alle verwachtingen in verliefd op wordt, met alle gevolgen van dien.

3. Passenger – Alexandra Bracken

Alexandra Bracken schreef eerder al The Darkest Minds-serie en omdat ik zag dat je die al gelezen hebt, raad ik je nu Passenger aan! Ik leerde Alexandra Bracken kennen door Passenger en omdat ik die zo goed vond ben ik dan ook maar De Overlevenden gaan lezen. Passenger gaat over een totaal ander thema (tijdreizen) maar je herkent duidelijk de schrijfstijl van Bracken. Dus als je van De Overlevenden genoten hebt, ben ik er vrij zeker van dat ook Passenger je hart kan veroveren! Nog een extra pluspunt: ik las op je profiel dat je enorm veel van muziek houdt en het toeval wil nou net dat Etta heel goed viool kan spelen!

Op een vioolconcert komt Etta erachter dat ze kan tijdreizen. Die gave heeft ze van haar moeder gekregen, die Etta al haar hele leven heeft voorgelogen om haar te beschermen. Maar nu staat Etta er alleen voor in een heel andere tijd, of toch niet: ze leert Nicholas Carter kennen, een voormalige slaaf die alles weet over tijdreizen. Samen moeten ze voorkomen dat een invloedrijke familie uit het verleden de macht over de toekomst niet te pakken krijgt.

4. Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Ik zag dat je nog geen enkel boek van Jennifer L. Armentrout op je Gelezen-plankje hebt en dat kunnen we niet zo laten! Jennifer L. Armentrout is één van lijn favoriete schrijvers, dus  welk boek je ook van haar leest: ik vind ze allemaal goed en raad ze dan ook allemaal aan! Maar voor nu heb ik voor Obsidian gekozen omdat ik de indruk heb dat je houdt van fantasy-verhalen vermengd met een vleugje romantiek en een flinke dosis humor. Daarom heb ik twee woorden voor je: sexy aliens! Ben je al overtuigd?

Katy’s rustige leventje wordt verstoord wanneer ze nieuwe buren krijgt. Een enorm aantrekkelijke jongen, Daemon, gaat met zijn zus in het leegstaande huis naast Katy wonen. Dat hij aantrekkelijk, is kan Katy niet ontkennen maar hij is ook nog eens heel arrogant en ze zijn dus niet zo’n fan van elkaar. Maar wanneer Katy aangevallen wordt, aarzelt Daemon geen moment om haar te hulp te schieten!

5. Reboot – Amy Tintera

Als laatste heb ik gekozen voor Reboot, volgens mij kan je wel genieten van een avontuurlijk verhaal in een futuristische setting. Bovendien is Wren dan ook nog eens zo’n badass vrouwelijk hoofdpersonage wat wel eens erg verfrissend kan zijn in het YA-genre. Ze heeft absoluut geen man nodig die haar komt redden, sterker nog: het is eerder andersom!

Vijf jaar geleden werd Wren Connolly doodgeschoten, om dan 178 minuten later weer tot leven te komen. Die 178 minuten hebben haar wel veranderd: Wren is nu een Reboot, daardoor is ze sterk, snel en onkwetsbaar. Ze is één van de meest dodelijke Reboots omdat ze zolang dood is gebleven. Hoe sterk Wren is, zo zwak is Callum: hij bleef maar 22 minuten dood en is daardoor nog veel menselijker dan Wren. Maar Callums menselijkheid lijkt besmettelijk, want door hem gaat Wren beseffen dat ze zo niet door kan gaan.

Dit waren mijn tips voor jou, Annannette! Ik hoop dat je er iets aan hebt en ben heel nieuwsgierig naar je reactie. Dit was geen makkelijke opdracht omdat je al zoveel “klassiekers” in het YA-genre gelezen hebt, maar ik hou wel van een uitdaging en vond het daarom heel erg leuk om deze leestipbrief voor jou te maken!

Heel veel liefs,

Fien



Reacties op: Een leestipbrief aan... Annannette!

Meer informatie

Gerelateerd