Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een leestipbrief aan... De Koning

op 27 april 2018 door

Beste koning,

Vandaag bent u weer een jaartje ouder geworden. Iedereen is vrij en overal in Nederland is het groot feest. Ter ere van uw verjaardag hebben wij als YA club besloten u een brief te schrijven met boekentips! Helaas heeft u geen Hebban-account, dus is het voor ons een beetje moeilijk daar tips uit af te leiden. Echter, we kunnen u wel aanraders geven op basis van nieuwsberichten of boeken die gaan over royalties.

 

Om te beginnen zouden wij u boeken aan willen raden die heel goed zijn, maar waar u eigenlijk geen voorbeeld aan zou moeten nemen. Denk daarbij aan De Hongerspelen van Suzanne Collins. Misschien kent één van uw dochters het boek of de verfilming wel, aangezien de serie erg bekend is. In deze serie zijn er twaalf Districten en een Kapitaal en samen vormen zij het land Panem. In de districten wonen de normale burgers en in het Kapitaal wonen de rijke mensen, waaronder de president van het land, genaamd President Snow. Hij laat elk jaar twaalf meisjes en twaalf jongens tot de dood tegen elkaar vechten en dat alleen voor vermaak van de rijken. Wij zouden u willen aanraden om dit liever niet te doen! Maar desondanks is deze serie heel intens en spannend om te lezen.

Daarnaast zouden wij u nog graag The Hate U Give van Angie Thomas als tip meegeven. Dit is een erg geëngageerd boek en gaat over het politiegeweld en het racisme tegenover gekleurde mensen in de Verenigde Staten. Wij denken dat Thomas met dit boek een heel belangrijk maatschappelijk probleem op een hele goede manier aan de kaak heeft gesteld. Gelukkig is het in Nederland (nog) niet zo heftig als in de Verenigde Staten, maar het kan altijd beter.

Verder zouden wij nog graag ingaan op het nieuwsbericht dat ging over u die een vliegtuig bestuurt, maar helaas konden wij even niet zo snel een boek in het YA-genre bedenken dat over vliegtuigen gaat. Er zijn wel hele leuke YA-boeken die over raketten en ruimteschepen gaan, bijvoorbeeld Illuminae, Phobos en Rood. Trouwens, we willen nog een paar andere boeken aanraden wat betreft vliegen, in Percy Jackson van Rick Riordan zitten vliegende paarden en in Een hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas zitten mannen met vleugels.

Ten slotte hebben wij nog een paar korte aanraders voor u. Heeft u Spel der Tronen van George R.R. Martin al gelezen? In dit boek is er een constante strijd om de troon. Niet echt meer van toepassing op dit moment, maar altijd leuk om over te lezen, toch? Of misschien De glazen troon van Sarah J. Maas? Het gaat over een koning die op zoek gaat naar zijn persoonlijke huurmoordenaar. Misschien niet iets om in de werkelijkheid toe te passen, maar toch wel enorm spannend om over te lezen.

Dit was alweer de leestipbrief. Wij hopen dat u een fijne verjaardag heeft gehad en wij wensen u nog vele jaren geluk (en leesplezier :P) toe!

 

Met vriendelijke groet,

 

De YA club



Reacties op: Een leestipbrief aan... De Koning

Meer informatie

Gerelateerd