Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Friday Five: Griezelige boeken voor Halloween

op 26 oktober 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Boeken voor tijdens Halloween. Ik zocht de meest griezelige boeken voor jullie uit, en zet ze op een rijtje! Als jij nog aanvullingen hebt, laat ze dan hieronder weten en laten we beginnen... 

Geschreven door Merel

1. 13 Minuten - Sarah Pinborough

Deze staat al een aantal keer in mijn Friday Five artikelen, maar het is dan ook één van mijn favoriete boeken. Dit boek heeft het allemaal; sterke personages, plottwists en dat griezelige randje waar je tijdens Halloween op zit te wachten. Mij hield het dan ook toch nog even iets langer wakker dan ik zou willen. Je zit constant met vragen en moet doorlezen om antwoorden te verkrijgen, het speelt zich af in de kou en deels in de nacht, wat dit boek heerlijk maakt als je even lekker wil griezelen. 

2. De Krijtman - C.J. Tudor

Niet echt een Young Adult, maar het is geen lastig boek om te lezen en niet zo dik. De Krijtman heeft een soort van It vibes, met een aantal kinderen die op zoek gaan naar een mysterieuze moordenaar in een raar stadje. Het boek speelt zich zowel af in het heden als in het verleden, waar de hoofdpersoon terugblikt op de rare gebeurtenissen die er plaats vonden in dat vreemdje stadje. Creepy, mysterieus en heel erg geschikt voor Halloween.

3. Het Dodenhuis - Sarah Pinborough

Daar is ze weer: Sarah Pinborough! Dit boek was absoluut niet mijn favoriet, maar heeft wel een creepy randje. Hoofdpersoon Toby woont in het Dodenhuis en wordt afgezonderd van de rest van de wereld, zonder te weten waarom. Kinderen verdwijnen en Toby is vastbesloten om samen met zijn nieuwe vriendin Clara uit te vinden wat er aan de hand is. Met deze beschrijving wordt je toch meteen benieuwd wat er aan de hand is in dat enge huis? 

4. Voor ik je loslaat - Marieke Nijkamp

Dit boek heeft niet zo'n hoog ik-kan-nooit-meer-slapen gehalte, maar is toch een beetje griezelig om te lezen en perfect voor het weer van eind oktober. In Voor ik je loslaat keert hoofdpersonage Corey terug naar haar geboorteplaats, na tragisch nieuws te hebben ontvangen over haar vriendin Kyra, die er dood onder het ijs is aangetroffen. De mensen in Lost Creek doen echter heel vreemd; Alsof Kyra's dood was voorbestemd. Je voelt dat er iets niet klopt, de mensen doen haar en de hele sfeer is letterlijk en figuurlijk ijzig. Lees dit boek met een dekentje omgeslagen, want het kippenvel zal hier en daar optreden!

5. En toen waren er nog maar... - Agatha Christie

Ik kon dit artikel niet schrijven zonder de Wonder Woman van thrillers erin te verweven: Agatha Christie. Dit is mijn favoriete boek van haar, het is makkelijk om te lezen en vrij dun, maar enorm spannend. Het verhaal gaat over een aantal verschillende mensen die een brief krijgen om naar een eiland te komen, en dan één voor een vermoord worden. Wat is er aan de hand? Wie is de dader? De ontknoping van dit boek is ge-wel-dig. Absoluut een aanrader voor Halloween, je zult het binnen één avond (31 oktober!) uit hebben. (En als je écht geen zin hebt om het boek te lezen, er is ook een gave miniserie van gemaakt, hieronder vind je de trailer!)

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke griezelige boeken zou jij in dit lijstje zetten, en wat ga je lezen deze Halloween? Laat het me weten in de reacties!



Reacties op: Friday Five: Griezelige boeken voor Halloween

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van de ...

C.J. Tudor

C.J. Tudor

C.J. Tudor werd geboren in Salisbury en groeide op in Nottingham, waar ze nog st...

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis....

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...