Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in juni

op 01 juli 2019 door

In de maand juni hebben we al volop mogen genieten van zomers weer met zomerse temperaturen. Goed weer om lekker buiten in de tuin te zitten en er een boek bij te pakken. Eerst misschien nog een beetje in het zonnetje, maar later waarschijnlijk ook in de schaduw, of zelfs binnen. In dit artikel laten we jullie weten welke boeken wij deze maand al dan niet buiten hebben gelezen. 

Minca las 6 boeken

Favoriete boek: The Beholder van Anna Bright. Een boek met een prachtige cover en een flaptekst die me erg aansprak. Het boek viel zeker niet tegen; vol avontuur, actie, wat romantiek en intriges. 

Minst favoriete boek: Niet zozeer omdat ik het boek niet echt goed vond, maar in vergelijking met veel andere boeken duurde het bij deze een stuk langer voordat het verhaal me in zijn greep had. The Killing Joke van Christa Feist en Gary Phillips werd pas halverwege het verhaal echt spannend. 

Merel las 10 boeken

Favoriete boek: Ik haat het dat ik dit doe, maar ik kan écht niet kiezen. Ik vond Toffee, A Girl Called Shameless en De Glazen Troon alledrie supertof!

Minst favoriete boek: Dan ga ik voor Systema, een thriller van Simon de Waal. Helemaal niet mijn ding en absoluut niet spannend genoeg. 

Laurie las 16 boeken

Favoriete boek: Pfoeh, wat lastig deze keer. Ik ga dan toch voor Stad van glas van Cassandra Clare, dat is het enige boek dat ik 5 sterren heb gegeven.

Minst favoriete boek: Heel slecht, maar weer een leesclub boek dat ik weer niet heb uit gelezen. Tunnels van Roderick Gordon. Heel interessant als archeologie je passie is, maar dat gold dus niet voor mij. De personages waren ook totaal niet leuk en ik kon het gewoonweg niet opbrengen om het boek op te pakken.

Feline las 4 boeken

Favoriete boek: Alle boeken die ik deze maand las, waren goed, maar het beste boek was Toffee van Sarah  Crossan. Het is een kort geschreven, maar poëtisch boek over een meisje dat wegrent van huis. Ze komt terecht bij een bejaarde vrouw. De band die ontstaat is bijna te mooi voor woorden, behalve als het die van Sarah Crossan zijn.

Minst favoriete boek: Deze maand las ik drie andere boeken Beste Mevr. Bird door A. J. Pearce, De bijenhouder van Aleppo door Christy Lefteri en The Perfectionists van Sarah ShepardDe eerste twee boeken waren bijna net zo ontroerend als Toffee. Vooral Beste mevr. Bird ontroerde me zeer door het positieve hoofdpersonage, en de rijke manier waarop beschreven wordt hoe het is om in het dagelijks leven een vrouw te zijn in de Tweede Wereldoorlog. Maar The Perfectionists kon mij niet genoeg vasthouden. De diepgang van de andere boeken die ik deze maand las miste. Niet dat ik er niet alsnog van genoten heb om de intrige in het boek uit te pluizen!

Maartje las 29 boeken

Favoriete boek: Mijn favoriete boek deze maand is direct een nieuwe all-time favorite: Een klein leven van Hanya Yanagihara. Maar dat is geen YA, dus voor Young Adult boek kies ik De Kraaien-serie van Leigh Bardugo. Heerlijk om weer terug te zijn in deze wereld en de karakters waren zoveel meer uitgewerkt dan in de Grisha-trilogie. Daarnaast houd ik wel van een spannend roof/ overval verhaal.

Minst favoriete boek: Naast Little Women van Louisa May Alcott, dat ik niet uitlas, was Het juiste spoor van Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis mijn minst favoriete YA. Korte verhalen kunnen mij zelden pakken en dat was ook bij dit boekje weer het geval. De personages waren vlak en de verhaallijn niet spannend genoeg.

Iris las 1 boek

Favoriete boek: Ik las maar één boek deze maand, maar dat was ook meteen één van mijn favoriete boeken dit jaar. Ik heb het over Five Feet Apart van Rachael LippincottMikki Daughtry en Tobias Iaconis. Een bijzonder verhaal over twee terminaal zieke jongeren die verliefd worden met een bitterzoet einde. 

Miranda las 7 boeken

Favoriete boek: Cinder van Marissa Meyer. Het boek werd me door Laurie aanbevolen voor een lees mee met mij artikel. Een assepoester verhaal in futuristische stijl. Iets wat ik nog nooit had gelezen, maar ik was meteen verkocht!

Minst favoriete boek: Als ik dan echt moet kiezen, Schaduw me van Tahereh Mafi. Op zich helemaal geen slechte novelle, maar het bracht voor mij weinig meerwaarde aan de reeks.

Kimberly las 7 boeken

Favoriete boek: The Cuckoo's Calling van Robert Galbraith (J.K. Rowling) Dit is geen YA, maar wat een heerlijk boek zeg. Een echte goede detective van niemand minder dan J.K. Rowling. Zij heeft echt een geweldige schrijfstijl.

Minst favoriete boek: Evermore van Sara Holland. Ik was al gewaarschuwd dat dit tweede deel tegen zou vallen, en helaas was dit inderdaad ook voor mij het geval.

Wat was jouw meest en minst favoriete boek van de maand?



Reacties op: Gelezen in juni

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Simon de Waal

Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is scenarioschrijver, auteur en regisseur. Daarnaast w...