Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Simon Auteur

Hebban-auteur


65 lezers volgen deze auteur

Simon de Waal

Artikelen 32 Newsroom 1 Spots 6

Simon de Waal (1961) is scenarioschrijver, auteur en regisseur. Daarnaast werkt hij bij de Amsterdamse recherche. Hij schreef voor de tv-series Baantjer, Russen, Unit 13 en het vernieuwde Grijpstra & De Gier, was auteur van de film Lek (waarvoor hij een Gouden Kalf won voor het beste scenario van 2000). 

Samen met Dick van den Heuvel vormt hij het duo Heuvel & De Waal, verantwoordelijk voor de serie misdaadromans met de criminalist Van Ledden Hulsebosch in de hoofdrol.
Cop vs Killer (2005) is De Waals persoonlijke thrillerdebuut. In 2012 won hoofdrolspeler Jeroen Willems een Gouden Kalf voor zijn rol in de, door De Waal geschreven en geregisseerde, tv-film Cop vs Killer.
Samen met Appie Baantjer begon De Waal in 2009 als schrijversduo De Waal & Baantjer aan de serie over het Amsterdamse rechercheduo Van Opperdoes en Jacob. Baantjer overleed vlak voor het verschijnen van het derde deel. Op verzoek van Baantjer zette De Waal de serie voort onder de naam De Waal & Baantjer. In 2014 verscheen het tiende deel: Een tien met een griffel.

In juli 2015 werd bekend dat De Waal het geschenkboekje van de Maand van het Spannende Boek 2016 gaat schrijven. Het motto in 2016 is 'Bloed in de polder'.

Door lezers

Liefde voor YA / Gelezen in juni
01 juli 2019 6 reacties
Thriller Café / De winnaar van de Gouden Strop 2017 volgens We Love Crime
08 juni 2017 27 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Simon de Waal