Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in mei

op 30 mei 2018 door

Mei verraste ons de laatste tijd met prachtige dagen, waarbij in de zon zitten met een boekje absoluut geen straf is. We nemen jullie mee in de boeken die we de afgelopen tijd verslonden, lees je mee?

Merel las 7 boeken

Ik was lekker op dreef deze maand! Als eerste las ik Één van ons liegt, die ik wel goed vond, maar helaas niet geweldig. Ik las Reaper at the Gates voor een Yay or Nay (ik vond hem geweldig!) en Leah on the Offbeat voor een leesclub. Deze vond ik een beetje tegenvallen, de recensie lees je hier. Ook las ik De IJzerkoning (die ook een beetje tegenviel, ik had te hoge verwachtingen) en twee romans, namelijk Oprecht en Vurig. Daarmee werd ik blij verrast! Ik lees namelijk nooit romans en het beviel prima. Als je dus nog aanraders hebt voor goede romans, laat het me weten! Als laatste las ik Het Dodenhuis van Sarah Pinborough, tevens voor een Yay or Nay die binnenkort verschijnt.

Fien las 2 boeken

Dat getal is een beetje teleurstellend, maar nu de examens voor de deur staan, heb ik mijn boeken even moeten inruilen voor mijn cursussen! Als ik het er goed vanaf breng, heb ik drie maanden vakantie en ik ben van plan om dan een inhaalmanoeuvre te doen. Het eerste boek dat ik deze maand gelezen heb was The Fates Divide, voor alweer de vierde Epic Reads leesclub. Veronica Roth heeft me echt verrast en ik vond het dan ook een passend einde van de duologie. Aan iedereen die nog niet helemaal overtuigd was om verder te lezen na Carve The Mark: absoluut doen, deel twee is zoveel beter dus je zal er zeker geen spijt van krijgen! Daarna las ik Nooit meer bang van Gaby Rasters, dit boek heeft me niet zo overdonderd maar was wel leuk om even tussendoor te lezen.

Femke las 1 boek

Het gaat niet om het aantal boeken dat je leest, maar om de kwaliteit daarvan! En wat vond ik Brieven aan de duisternis een mooi boek, zeg. Het verraste me echt positief. Ik verwachtte stiekem een beetje zoetsappig liefdesverhaal, maar dat was het totaal niet. Aanrader, dus! Verder ben ik nog steeds bezig in de boeken Allesbehalve oké en Zeik niet zo en daarin lees ik rustig door! Mijn leestempo is de afgelopen tijd niet zoals geweest, maar dat hoeft ook niet; er is meer dan boeken lezen. 

Feline las 1 boek

Naast mijn grote hobbies -lezen en zelf verhalen schrijven- staat mijn scriptiedeadline voor de deur. Dat betekent dat ik mjizelf moet opsluiten met droge wetenschappelijke artikelen over de Japanse middeleeuwen, die helaas weinig met mijn geliefde boeken gemeen hebben. Gelukkig heb ik deze maand absoluut genoten van Ontworteld van Naomi Novik. Het valt precies in mijn smaak. Het boek is sprookjesachtig en sfeervol, heeft leuke personages, mysterie, humor en een vleugje romantiek!

Brechtje las 1 boek 

Ik zat helaas een beetje in een readingslumb afgelopen maand. Ik ben wel aan meerdere boeken begonnen (onder andere aan Elke dag maandag en Onzuiver), maar ik kwam er dan toch niet doorheen of legde het boek halverwege aan de kant zonder het weer op te pakken. Het enige boek dat ik deze maand (wel met heel veel liefde) heb uitgelezen is Hof van ijs en sterren van Sarah J Maas. Afgelopen vrijdag lag hij bij mij op de deurmat, en zondagmiddag had ik hem alweer uit! Ondanks dat het boek heel anders was dan ik had verwacht, voelde het boek ook ontzettend als thuiskomen en vond ik hem heel fijn weglezen. En ik hou heel veel van Rhysand, dus om weer over hem te kunnen lezen, is natuurlijk nooit verkeerd! Het voelde alleen een beetje raar om een boek te lezen waarin het hartje winter is, terwijl het bij ons rond de dertig graden was, haha. Mijn recensie lees je trouwens hier

Elke las 7 boeken

Weer zit ik aan de hoge getallen - al zullen anderen het vast beter doen dan ik. Als eerste las ik Torch against the Night van Sabaa Tahir. Dit is het tweede deel uit haar serie, die echt geweldig is trouwens. Dit was vooral om me voor te bereiden op Reaper at the Gates, het derde deel in de serie. Verrassend genoeg vond ik het derde deel het beste tot nu toe - en dat is best zeldzaam! Ook las ik Nieuwe maan van Sarah Crossan, waarmee ze me opnieuw omver blies. Haar boeken raken je zo ontzettend, terwijl ze maar weinig woorden bevatten. Echt magisch. Ook las ik A Court of Frost and Starlight van Sarah J. Maas, die wat tegenviel - maar ja, het was dan ook een novelle en niet echt een vervolgdeel. Verder las ik nog Phobos 3. Om eerlijk te zijn weet ik niet waarom ik deze serie lees. Het bevat ontzettend veel drama, maar zo weinig substantie en het is zó onrealistisch geschreven. Ik weet het ook niet. Het is alsof je een treinongeluk leest. Nu ben ik nog begonnen aan de Talon-saga van Julie Kagawa. Het zijn leuke fantasy-boekjes voor tussendoor, maar niet zo goed als haar andere boeken. Ik heb tot nu toe Pupil en Rebel gelezen. Nu verder in Jager... 

Claudia las 2 boeken

Ik las deze maand niet erg veel; Mei is een nogal hectische en drukke maand voor mij. Ik las deze maand, zoals meerdere van ons, A Reaper at the Gates van Sabaa Tahir  voor de Yay or Nay. Daarnaast las ik Het Dodenhuis van Sarah Pinborough, die vorig jaar een van mijn favoriete boeken schreef, namelijk 13 minuten. Of ik dit boek even goed vond als haar vorige boek, lees je binnenkort in een Yay or Nay op deze blog! Gelukkig is het binnenkort ein-de-lijk vakantie en kan ik mijn leesachterstand wat inhalen!

Hoeveel (en welke) boeken heb jij gelezen in mei?



Reacties op: Gelezen in mei

Meer informatie

Gerelateerd