Advertentie

Gelezen in november

op 01 december 2018 door

Het is donker en koud, het perfecte excuus om op de bank te duiken met een kop thee en een boek. Ook wij hebben in november weer heel wat gelezen en in dit artikel geven wij jullie een inkijkje in onze leesmaand.

Laurie las 12 boeken

In november las ik aardig wat, maar het ging allemaal wat minder makkelijk. Ik had drukke weekenden en last van vermoeidheid, maar ondanks dat heb ik toch aardig wat gelezen, mede omdat ik sommige boeken heel snel uit had. De meeste boeken zijn Young Adult, maar er zit ook een non-fictie boek bij. Als eerste las ik Darius The Great Is Not Okay van Adib Khorram. Dit boek vond ik best leuk, maar vind het meer aanvoelen als een middle-grade dan als een young adult. Daarna las ik eindelijk De Eliminatie van Daniëlle Bakhuis, want dat boek stond al een jaar te wachten om gelezen te worden. Tevens las ik Toren Van De Dageraad van Sarah J. Maas uit en las ik de novella's van De Glazen Troon, welke zijn gebundeld in The Assassin's Blade. Die bundel viel me alleen een beetje tegen. Een boek wat me dan wel weer verraste was Let Her Fly van Ziauddin Yousafzai. Voor dit boek stapte ik uit mijn comfort zone en las ik dus eens non-fictie. In november heb ik ook nog Verraad, Geheimen en Verlangen van Erin Watt gelezen, dus ik ben helemaal bij met De Royals. Voor een artikel hier op de spot las ik De Gevangen Koningin van Kristen Ciccarelli en mijn recensie kun je hier lezen. Ook mocht ik deze maand Julie Kagawa interviewen, dus ik las Jager, het derde deel in de Talon saga. Verder las ik The Raven Boys van Maggie Stiefvater, het meest vage boek dat ik heb gelezen. Ik snap nog steeds niet wat ik nou heb gelezen en dat ligt echt aan het boek en niet aan het Engels. Ik begon met het luisterboek, maar dat vond ik echt heel creepy, dus ik ging over op het ebook. Tenslotte ben ik eindelijk in De Kraaien van Leigh Bardugo begonnen, ik las List & Leugens. Mijn eigenlijke leesdoel was om in november Kingdom Of Ash uit te krijgen, maar dat is me helaas niet gelukt. Ik ben wel al over de helft. Wordt vervolgd!

Iris las 4 boeken 

In november organiseerden wij met de Young Adult club natuurlijk de HYA Celebrate Reading Readathon en ik moet zeggen dat die er wel voor heeft gezorgd dat ik een stuk meer heb gelezen! Tijdens de readathon heb ik eerst de 3pak 2017 uitgelezen. Deze stond al een jaar in mijn kast en ik vond dat ik hem eigenlijk wel eens moest gaan lezen. Om eerlijk te zijn vond ik de 3pak van 2017 beter dan die van 2018, maar hij was nog steeds niet ‘geweldig’. Na de 3pak 2017 ben ik de Graphic Novel van The mortal instruments: City of Bones van Cassandra Clare gaan lezen. De tekeningen waren heel mooi, zoals gewoonlijk, maar ik vond de manier waarop de verhaallijn is overgenomen in de Graphic Novel iets minder. Het laatste boek van de readathon die ik tijdens de readathon ook daadwerkelijk heb uitgelezen was The original screenplay of the Crimes of Grindelwald. Ik ben meteen na de film begonnen met het lezen van dit boek en ik werd weer van mijn stoel geblazen. Ik zal er niet te veel over vertellen, want dan ben ik bang dat ik misschien mensen spoil, maar het was echt geweldig. Aan het einde van de readathon ben ik nog begonnen aan Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. Dit boek heb ik helaas niet tijdens de readathon uitgelezen, maar wel vlak daarna, ofwel afgelopen weekend. Ik vond het een leuk boek, maar ik snap de hype nog steeds niet echt. Voor December hoop ik Phobos 2 van Victor Dixen uit te lezen waarin ik al een tijdje geleden ben begonnen en het eerste deel van The infernal devices. Verder ga ik nog Un hivernage dans les glaces van Jules Verne lezen, want die moet ik voor school lezen. 

Maartje las 27 boeken

Het was weer een goede leesmaand, ook al heb ik ook een paar erg teleurstellende boeken gelezen. Ik las veel Young Adult, maar ook andere boeken stonden deze maand op mijn lijst. Het fijnste boek deze maand was Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera. Ook heel mooi vond ik Girls made of Snow and Glass van Melissa Bashardoust, Een bijna eindeloze afstand van Tahereh MafiVrouwe Middernacht en Heer der Schaduwen van Cassandra Clare. Tijdens de HYA Celebrate Reading Readathon las ik maar één boek, maar wel één die al heel lang stond te wachten: Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits. Ik vond het een heel fijn boek en ga zeker door in deze serie. Verder las ik aardig wat boeken voor mijn artikelenreeks op Hebban over Nederlandstalige schrijvers: Kwakoe van Bart Römer, De strijd om Aera: Verraad van Sanne de BockAlya van Hay de Munckhof, Duivelmaecker van Bianca MastenbroekTruth or dance van Chinouk Thijssen en Drägan Duma: Het zwarte kristal van Patty van Delft. Ik las ook nog een Young Adult poëzie bundel die ik echt wil aanraden: Light filters in poems van Caroline Kaufman. De overige YA boeken van deze maand waren: The surface breaks van Louise O'Neill, Wink, Poppy en Midnight van April Genevieve TucholkeDe Royals: Verlangen van Erin Watt en After van Anna Todd. Wat ik erg leuk vond deze maand was om mee te doen met een aantal leesclubs hier op Hebban, zo mocht ik Mijn zusje de seriemoordenaar van Oyinkan Braithwaite en Broken Things van Lauren Oliver meelezen en heeft de leesclub van De engelenmaker van Stefan Brijs mij gestimuleerd om het boek eindelijk op te pakken. Ik heb er geen spijt van, het boek is erg fijn.

Anouk las 9 boeken

Ik heb echt een goede leesmaand gehad! Ik heb voor de Hebban Hot or Not Zij en ik van Nic Stone gelezen, maar die viel me door de schrijfstijl en opbouw tegen. Ook voor Hebban gelezen is Truth or dance van Chinouk Thijssen. Voor mijn eigen plezier heb ik in razende vaart het laatste boek van de Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas gelezen: Kingdom of Ash. Ik vind het zo jammer dat de serie afgelopen is! Maar gelukkig schrijft ze door en gaat de ACOTAR-serie wel verder met een nieuwe trilogie. Ik heb ook Hoe groot is de liefde van Anna van Praag gelezen voor mijn boekenclub. Daarnaast heb ik de boeken van Kristen Ciccarelli ontdekt. Ik heb zowel The Last Namsara als The Caged Queen gelezen van de Iskari-serie. Ik werd deze maand echt blij verrast door The Wicked Deep van Shea Ernshaw, daar ben ik echt nog even over blijven nadenken nadat ik het dichtgeslagen had. Van sommige boeken verwacht je dat je ze goed gaat vinden, maar deze heeft zich zomaar in mijn top 3 van de maand gewurmd. Als laatste heb ik zowel Warcross als Wildcard gelezen van Marie Lu. Wat ik daarvan vind lees je binnenkort op onze Spot!

Brechtje las 2 boeken

Mijn reading slumb is gelukkig voorbij, maar ik loop nu tegen het probleem aan dat ik minder tijd heb om te lezen dan ik wil. En er wachten nog zoveel goede boeken op mij in mijn boekenkast... Zucht. Gelukkig is het me in november wel gelukt twee leuke boeken uit te lezen! Als eerste las ik Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera. Ik keek heel erg naar dit boek uit omdat het een samenwerking is van twee auteurs die ik erg goed vind, en ik ben zeker niet teleurgesteld! Ik vloog door de bladzijdes heen, wilde telkens weten hoe het verder ging met Ben en Arthur en ik ben eigenlijk nog steeds niet helemaal over dat einde heen. Daarna las ik Dillema - Anna van Tille Vincent, een boek dat ik sneller uit had dan verwacht. Het verhaal ging langzamer en was minder spannend dan ik had verwacht, maar het was wel een vermakelijk boek. Ik las dus niet veel, maar van de boeken die ik heb gelezen, heb ik wel genoten! 

Sam las 5 boeken

Best wel tevreden mee, niet superveel maar ook niet heel weinig. Aan het begin van de maand ben ik verdergegaan met het lezen van Warcross, geschreven door Marie Lu. Het boek volgde ik op met het tweede deel, Wildcard. Warcross 5 sterren, wildcard 4. Het miste net de wow factor van boek 1, maar nog steeds echt fantastisch. Daarna heb ik voor de HYAReadathon Four: A Short Story Collection gelezen, geschreven door Veronica Roth. Echt superleuk, ook 4 sterren. Het gaat over hoe Four in Dauntless is gekomen. Voor school moest ik deze maand ook een boek lezen over de Eerste Wereldoorlog. Dit werd A Farewell to Arms van Ernest Hemingway. Goed, boek, ook interessant. 3,5 sterren. We horen niet meer al te veel over de Eerste Wereldoorlog dus het is goed dat we er nog van leren op school en in musea's. Als laatste las ik Hof van Vleugels en Verwoesting door Sarah. J. Maas. Favoriete boek van deze maand! 5 Sterren, geweldig. Kan niet meer zeggen dan dat. Nu nog even een eindsprint in December en dan is het alweer het einde van de Reading Challenge 2018.

Kimberly las 5 boeken

Deze maand heb ik weer 1 boek mogen lezen voor een Hebban leeclub, namelijk Broken Things van Lauren Oliver. Dit is wel een echte young adult met een vleugje mysterie. Twisted Palace van Erin Watt moest ook nog snel gelezen worden, aangezien een artikel eraan komt voor het volgende deel, wat ik uiteraard ook moest lezen. Daarnaast heb ik, net als enkele dames hierboven Wildcard van Marie Lu en Verlangen van Erin Watt gelezen. Onze ervaringen met deze boeken zijn (binnenkort) ook te lezen op onze spot. Tot slot heb ik nog een boek gelezen die al een tijdje op mijn ereader op mij aan het wachten was, namelijk I hunt killers van Barry Lyga. Geen young adult, maar zeker wel een aanrader voor mensen die van spannende boeken houden.

Minca las 7 boeken

Ongeveer het aantal boeken dat ik had willen lezen deze maand was ook wel 7. Aangezien ik een fulltime baan heb, én twee weekend baantjes komt het er niet altijd van om veel te lezen elke maand. Ik begon in Wildcard van Marie Lu, gevolgd door Nieuwe Maan van Sarah Crossan. Dat tweede boek is al iets ouder, maar stond al een tijdje op mijn tbr lijst. Er lag even geen spiksplinter nieuw boek op me te wachten dus die las ik even snel tussendoor. Een Bijna Eindeloze Afstand van Tahereh Mafi las ik ook. Daar twijfelde ik eerst over, maar heb toch besloten om hem te gaan lezen. Daar heb ik geen spijt van gekregen! Het vierde deel in de Royals-serie Verlangen van Erin Watt had ik binnen een dag uitgelezen, die lezen altijd zo lekker snel weg. En ik was toch ook wel heel benieuwd geworden naar het vierde deel van Alice in Zombieland. Zombie Party werd halverwege dit jaar tóch nog uitgegeven door Harper Collins. De andere boeken van Gena Showalter heb ik verslonden dus deze moest ik van mezelf ook lezen. En, ook al ga ik niet naar Yalfest omdat ik dan bij Paaspop ben, las ik nog Iskara De laatste Namsara van Kristen Ciccarelli. Veel goede dingen had ik daar over gehoord en ook het tweede deel zal ik binnenkort denk ik nog gaan lezen. Als laatst las ik nog een jeugdboek Winterhuis Hotel van Ben Guterson. Soms hou ik wel van fantasierijke verhalen voor iets jongere jeugd. Verder heb ik wél nog twee boeken mogen proeflezen, maar die heb ik niet meegeteld.

Natasha las 5 boeken

Ik hoopte deze maand zes boeken te lezen, maar vijf boeken vind ik ook een prima score. Als eerste las ik Lichaam van Licht van Jelmer Soes. Dit boek las ik samen met mijn examenleerlingen. Een verhaal dat laat zien dat iedereen gameverslaafd zou kunnen worden. Vervolgens las ik - net als veel andere van de YA Club - Verlangen van Erin Watt. Weer een heerlijk deel met een dodelijke cliffhanger. Is het al bijna februari 2019? In de herfstvakantie begon in ik Ash Princess van Laura Sebastian, omdat ik 14 november een leesclub had over dit boek. Met pijn en moeite heb ik het boek op tijd uit weten te krijgen, maar ik vind het echt geen aanrader. Hierover zijn meerdere clubleden het met mij eens. Ook las ik Een dag in december van Josie Silver. Een fijn feelgood verhaal in winterse sferen, maar ik vond het niet heel bijzonder. Het laatste boek dat ik deze maand las, was Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi. Reacties op: Gelezen in november

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op ...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway wordt algemeen beschouwd als een van de invloedrijkste 20e...

Barry Lyga

Barry Lyga

Barry Lyga (1971) is een Amerikaanse YA-auteur. Hij studeerde Engels aan de...

Lauren Oliver

Lauren Oliver

De Amerikaanse Lauren Oliver werkte bij een uitgeverij en is nu fulltime schrijf...

Gesponsorde boeken