Genre Melange: Mijn Belofte Aan Jou

op 09 april 2019 door

Colleen Hoover is een populaire New Adult auteur die erom bekend staat tranentrekkers te schrijven. Toen bekend werd dat haar nieuwste boek Mijn Belofte Aan Jou zou verschijnen twijfelden Laurie, Minca en Merel geen moment. Omdat Colleen haar werk zowel binnen de young adult club als bij de feelgood club past besloten deze clubs de handen ineen te slaan voor een genre melange. Van de feelgood club lazen Lore, Marleen en Mandy met ons mee. Samen kwamen we tot een aantal interviewvragen waarvan je de antwoorden op onze spots kunt lezen. Alle antwoorden op onze vragen lees je hier en alle antwoorden op de vragen van de feelgood club lees je op hun spot. Voor het artikel van de dames van feelgood kun je hier klikken.

Over het boek

'Mijn belofte aan jou' van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met 'Mijn belofte aan jou' een roman die ontroert en aan het denken zet.

Wat vonden jullie van het plot en voornamelijk de spanningsboog van het verhaal?

Merel: "Ik vond het verhaal wat langzaam op gang komen. De eerste honderd bladzijden heb ik me zelfs een beetje verveeld. De 'spanning' en onthullingen komen echt pas later, op het einde was ik pas echt geïntrigeerd."

Minca: "Het plot ontwikkelt zich in het begin wat traag. Er wordt om het 'probleem' heen gedraaid door de personages, maar er werd langzaam wel naar een belangrijke gebeurtenis en ontknoping toegewerkt. Hoe dichter ik daarbij in de buurt kwam, hoe sneller ik verder wilde lezen."

Laurie: "Ik vond het plot, net als Merel en Minca, ook traag op gang komen. Het duurde een flinke tijd voor ik er goed in zat. De flashbacks droegen enerzijds bij aan het wat trage tempo van het verhaal, maar anderzijds gaven deze wel een goede achtergrond en snapte je daardoor precies wat er aan de hand was en waar het 'mis' ging."

Marleen: "Ik vond het plot fantastisch en een absolute Colleen Hoover. Juist door de afwisseling van de tijden vond ik dat de spanning er fijn in zat."

Mandy: "Het eerste hoofdstuk over Graham en Quinn en hoe zij elkaar hebben leren kennen, maakte dat ik er meteen in zat. Daarna kabbelt het verhaal een beetje voort en gebeurt er niet veel. Door de tijdsprongen wordt de spanning toch vastgehouden in het verhaal. En het einde heeft me echt geraakt en vond ik goed geschreven. De emoties kwamen echt binnen."

Lore: "Vanaf het begin zat ik met de vraag welk onderwerp Colleen Hoover deze keer ging gebruiken. Het is vrij snel duidelijk wat het onderwerp is. De gevoelens van de personages zijn heel mooi beschreven. Ik kon mij zo inbeelden dat het echt zo hartverscheurend is. De tijdswisselingen zorgen voor de nodige spanning af en toe. Ik ben een hele grote fan!"

Hoe vind je dat Colleen Hoover de verschillende (gevoelige) thema's aansnijdt?

Merel: "Hoover snijdt de thema's op een mooie en realistische wijze aan. Ik herken mezelf niet in de thema's, maar wel anderen die zoiets hebben meegemaakt."

Minca: "Ik vind dat deze auteur dit altijd op een bijzonder mooie en aangrijpende manier kan vertellen en verwerken in een levensverhaal van een fictief personage. Ik heb tijdens het lezen vaak het gevoel dat het meer biografisch is dan echt een verzonnen verhaal. En doordat ik dat uit het oog verlies, ervaar ik het verhaal nog intenser."

Laurie: "Dit is niet het eerste boek van Colleen Hoover dat ik lees, dus ik weet dat er gevoelige thema's inzitten. Keer op keer heb ik dat in eerste instantie niet door, maar dan is daar altijd weer die twist die maakt dat de boel op zijn plaats valt. Colleen slaagt er in om deze thema's subtiel aan te snijden en in een verhaal te verweven, maar wel zo dat het niet overdone is en wel realistisch blijft."

Marleen: "As always heeft Hoover een emotioneel, heftig onderwerp weten aan te snijden en dit op een sterke manier neergezet. Ik heb volgens mij nog nooit zo hard gejankt om een verhaal. Ze heeft het verhaal heel erg klein gehouden en wat mij betreft past dat perfect bij dit onderwerp."

Mandy: "Hoover weet wat mij betreft een soort taboe te doorbreken. Het is een heftig thema net als in al haar boeken en hoewel het thema wat verder van me afstaat, kan ik me helemaal in de hoofdpersonen verplaatsen en komen de emoties oprecht over."

Lore: "Ik vind dat Colleen Hoover er altijd goed in slaagt om bepaalde thema's aan te snijden. Haar verhalen zijn taboedoorbrekend en ze weet dit op de juiste manier te doen. Dit verhaal is de perfecte aanvulling aan haar lijstje boeken. Ze weet het onderwerp op een kleine manier te brengen, maar toch voel je de grootsheid van alle gevoelens."

Wat vonden jullie van de manier waarop de auteur veelvuldig gebruik maakte van tijdsprongen?

Merel: "Dit maakte het verhaal enigszins interessant, omdat je wilt weten hoe de liefde is opgebloeid om te komen waar hij nu is."

Minca: "In het begin moest ik wel even wennen aan deze tijdsprongen, maar op een gegeven moment wende ik er wel aan. De verhaallijnen werken op een bijzondere manier steeds verder naar elkaar toe en dan blijkt dat het van essentieel belang was dat de auteur het verhaal op deze manier vertelde."

Laurie: "Zoals eerder gezegd voegen de tijdsprongen zeker wat toe aan dit verhaal. Ze waren zelfs noodzakelijk. Door deze tijdsprongen zag je hoe de relatie van Quinn en Graham zich ontwikkelde en waar het huwelijk stagneerde. Ik vond deze tijdssprongen dus zeer waardevol voor het verhaal."

Marleen: "Zoals ik dat hierboven al aangaf, zorgde de tijdsprong voor een bepaalde spanning. Beide periodes zorgden ervoor dat ik nieuwsgierig werd en bleef."

Mandy: "De sprongen van toen naar nu lopen goed in elkaar over. Dit zorgt ervoor dat je nog sneller door wilt lezen en het boek nog moeilijker weg kunt leggen. Deze stukken in het verleden bevatten humor en zijn speels. Dit is een zeer welkome afwisseling, want de stukken in het ‘nu’ zijn behoorlijk heftig."

Lore: "Ik vind dit geweldig! Dit geeft zoveel meerwaarde aan een verhaal. Het verhaal krijgt hier meer diepgang door en de afwisseling zorgt ook voor andere inzichten op bepaalde momenten."

Een kleine side-note van Laurie, Minca en Merel: Dit boek zouden we niet als YA of NA bestempelen, maar gewoon als roman. Houdt je daar echt niet van, dan kun je dit boek beter laten liggen. Het is echter 'Lees eens wat anders' maand, dus misschien kun je alsnog dit boek pakken om uit je comfort zone te stappen!

Hebben onze antwoorden je overtuigd om dit boek, of een ander boek, van Colleen Hoover te lezen?Reacties op: Genre Melange: Mijn Belofte Aan Jou

Meer informatie

Gerelateerd