Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Back2School dag 8: Boekevents van dit najaar

op 05 september 2016 door

Dit najaar zijn er natuurlijk weer heel veel boekevents gepland, maar naar welke moet je nu heen en welke mag je echt niet missen? Ik geef je een samenvatting van de leukste events die dit najaar plaatsvinden en welke je echt niet mag missen!

Door: Iris

1. Yalfoort

Yalfoort is echt een evenement dat je niet mag missen. Er komen 3 buitenlandse auteurs langs. Nadat ze een interview hebben gegeven op het hoofdpodium is er ook nog tijd om zelf met ze te spreken. Naast de 3 buitenlandse auteurs komen er ook nog een aantal Nederlandse auteurs en zijn er ook nog creatieve activiteiten gepland. De tickets zijn 15 euro en daar zit dan alles bij in. Het evenement duurt van half twee 's middags tot 6 uur 's avonds en vindt plaats in Amersfoort op 24 september. Meer informatie over de wijze van betaling en het programma vind je op hun facebook pagina Yalfoort .

2. Dekkers YA event

Op 29 september vindt het Dekker YA event plaats. Dit event begint met een cursus 'Handlettering'. Daarna is er een boekenmarkt en vervolgens is er nog een meet & greet met Julie Kagawa, de auteur van The Iron Fey en de Talon-saga. Het evenement vindt dus plaats op donderdag 29 september in Nijmegen. Als je gewoon naar school moet en in Groningen woont bijvoorbeeld kan het een probleempje worden vanwege de afstand. Het evenement duurt van half 5 's avonds tot 9 uur 's avonds. De entreekosten zijn gratis maar de workshop kost 5 euro. voor meer informatie kijk dan op Dekkers YA event .

3. YA-Saturday op de boekenparade

Tijdens de boekenparade in Amsterdam stelt de zaterdag helemaal in het teken van YA-boeken. Over de verschillende locaties (Tolhuistuin, Tuinzaal en de IJzaal) zijn verschillende activiteiten gepland. Zoals auteurs die komen vertellen over het schrijfproces of een workshop fantasy schrijven. Een nadeel lijkt mij is dat veel van die activiteiten op hetzelfde tijdstip vallen, waardoor je de ene helft niet kunt bijwonen. De tickets verschillen van 7,50 tot 12,50 euro. Het eerste evenement begint om elf uur 's ochtends en het laatste event eindigt om 3 uur 's middags. Voor het volledige programma klik hier .

4. Ontmoet Jenny Han

In boekhandel Donner in Rotterdam kun je op vrijdagavond 23 september Jenny Han , de auteur van To all the boys I've loved before, ontmoeten. Het evenement duurt van 7 uur 's avonds tot half negen. Er zal tijd zijn om Jenny vragen te stellen en om je boek te laten signeren. De toegang is gratis. Dit evenement is goed gepland. Mensen die naar school moeten zijn vrijdagavonden vrij en hebben de tijd om erheen te gaan. De toegang is ook gratis dus dat kost ook geen geld en ook duurt het evenement niet tot heel laat in de avond zodat je niet de hele nacht terug hoeft te reizen naar huis. Meer informatie vind je op de Facebook-site .

5. Hapjes & Sapjes met YA-auteurs

Zondag 25 september kun je in Haarlem met buiten- en binnenlandse auteurs iets drinken en een hapje eten. Er is tijd om met de auteurs een praatje te maken en ze natuurlijk vragen te stellen waar je altijd al antwoord op zou willen hebben. Aan het einde van het evenement krijg je ook nog een een supercoole goodiebag mee naar huis! Het evenement duurt van 4 uur 's middags tot 6 uur 's avonds. De entree is 12,50 inclussief het eten en drinken en goodiebag. Er zijn maximaal (E) vijftig tickets dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op de facebookpagina van Hapjes & snapjes met YA-auteurs .

Ik hoop dat jullie dit een beetje informatief vonden en dat jullie naar één van deze events gaan, want ze worden echt leuk!



Reacties op: Hebban Back2School dag 8: Boekevents van dit najaar

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Jenny Han

Jenny Han

Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de Univer...