Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Reading Challenge #6: lees een eerste boek uit een serie

op 21 februari 2018 door

Bij YA moet je soms niet heel ver zoeken om een serie te vinden in de boekenkast van de boekhandel. Natuurlijk is het onze taak om je te vertellen welke series het waard zijn om in te beginnen. Vandaag laten enkele leden van de YA-club je hun top-drie-lijstje zien. Misschien vindt je hier wel je nieuwe favoriete serie! 

Audreys toplijst 

  1. De Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi: Deze serie is alles waard. Het is prachtig geschreven. Heeft mooie invalshoeken én er komt nu in maart een vierde (onverwacht) deel uit! Tahereh Mafi weet je met elk woord te betoveren. Lees deze serie. 
  2. Robijnrood van Kiersten Gier: deze serie is al wat ouder, maar het is zo prachtig! Als je van zoetsappige boeken houdt die leuke historische content hebben, dan is dit zeker iets voor jou. Je vliegt er zo doorheen en het is gewoonweg goed. 
  3. Duizend Stukjes van Jou van Claudia Gray: als je van goede sciencefiction houdt, dan is deze wat voor jou. Dit boek zit zo goed in elkaar. Het laat je dromen, het laat je zweven, het laat je zwijmelen. Het is prachtig geschreven én bij elk boek uit deze trilogie wordt het spannender. Een echte aanrader voor wie een goede spannende serie zoekt. 

Merels toplijst

Grappig, want ik ben voor deze challenge Touching Juliette aan het lezen, dankje Audrey! 

  1. De Harry Potter - serie van J.K. Rowling: Deze moet je gewoon gelezen hebben. En als je eenmaal om bent (en dat gebeurt sowieso!) kun je aansluiten bij de Harry Potter read-a-long!
  2. De ACOTAR-serie van Sarah J. Maas: Ik vind dit toch wel dé YA-serie van dit decennia. Het is zó meeslepend, goed geschreven, je kunt niet stoppen met lezen. Ge-wel-dig.
  3. An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Dit was by far mijn favoriete serie van 2017. Door het eerste boek ben je zo heen indien je van een beetje fantasy houdt. Er zitten plottwists in, een mooie ontwikkeling van de (twee, dat maakt het nog leuker!) hoofdpersonen, actie, en een goede dosis romantiek. 

Elkes toplijst

  1. Net als Merel zeg ik de Harry Potter-serie van J.K. Rowling. Want, zoals Merel al zegt, is het echt een serie die je gelezen moet hebben. Het is zo'n steengoed verhaal, dat door alle delen heenloopt. Het gouden trio is geweldig, het bevat een fantastische en magische wereld, en heeft een enge en gevaarlijke slechterik. Jep, deze moet je lezen!
  2. De Vampire Academy-serie van Richelle Mead. Ah, mijn favoriete serie... Ik hou zo erg van Rose en Dimitri, maar ook van Lissa en Christian. (Dimitri blijft mijn favoriete boekcrush, maar Rhysand komt gevaarlijk dichtbij). Deze serie heeft een originele kijk op vampieren, gevatte en heerlijke personages, een interessante wereld én breekt gegarandeerd je hart. Kortom: een must-read.
  3. Op een gedeelde derde plaats staan de Daughter of Smoke and Bone-serie van Laini Taylor en de A Court of Thorns and Roses-serie van Sarah J. Maas. Het is heel erg simpel: ik kan gewoon niet kiezen. Beide series, én eerste delen, bevatten geweldige fantasywerelden, intrigerende en fantastische personages, en een liefdesverhaal waar je 'u' tegen zegt. 

Iris' toplijst

  1. Als er mensen zijn die de Young Adult spot al wat langer volgen, zullen het waarschijnlijk geen verrassing vinden als ik de serie The mortal instruments of in het nederlands: De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare op nummer één plaats. Ik houd gewoon heel erg van deze serie en deze hele wereld die Clare gecreëerd heeft. De serie vormt in feite mijn hele jeugd. Dus als je hem nog niet hebt gelezen, zal ik dat zeker nog gaan doen!
  2. Op nummer twee plaats ik De selectie van Kiera Cass. Dit is een serie die niet al te ingewikkeld is en waar je met een sneltrein doorheen leest. Ik heb de eerste drie boeken drie jaar geleden binnen drie dagen uitgelezen. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik De prinses en De kroon, ofwel de laatste twee boeken in de serie, wat minder goed vond vergeleken bij de eerste drie.
  3. Als laatste komt voor mij De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs op de derde plaats. Deze serie is heel duister en erg origineel. Dit laatste komt waarschijnlijk ook door de (door de auteur gemaakte) foto's in het boek die er nog een beetje een duister tintje aan geven. De serie is gewoon geweldig en moet je eigenlijk gewoon ooit eens gelezen hebben.

Tinkes toplijst

  1. De Royals-serie van Erin Watt, damn wat hou ik van dat boek. Het is zeker het waard om een reread te doen en dan de rest te lezen. OMG I love it! Ik hou nu eenmaal van romantiek.
  2. Miss peregrines home for peculiar childeren heb ik al een tijdje liggen. Ik heb hem zelfs meegenomen naar mijn kamer. Maar ik zeg tegen mezelf: Ik ga hem lezen dit jaar! Ik ga ervoor, want ik heb er zin in en nu nog de tijd zoeken.
  3. Snow like Ashes van Sara Raash is mijn favoriete serie en ik heb de rest nog steeds niet gelezen. Ik heb ze allemaal, maar ik schaam me kapot dat ik ze nog ongelezen heb. Ik wil ze allemaal achter elkaar lezen.

Claudias toplijst

  1. De Throne of Glass serie van Sarah J. Maas. Veel mensen zijn enthousiast over de ACOTAR serie van haar, maar ikzelf vind de Glazen Troon serie nog veel beter! Heel veel spanning, lekker dikke boeken en ontzettend leuke personages.
  2. The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Ik vind deze serie met elk boek beter worden; je leert de personages steeds beter kennen en het is een leuke mix tussen fantasy, spanning en liefde.
  3. An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Ook al heb ik alleen nog het eerste deel hiervan gelezen, ben ik zeker van plan de rest van de serie zo snel mogelijk op te pakken. Dit vond ik namelijk een geweldig boek met een spannend plot en onvoorspelbare wendingen. Ik ben erg benieuwd hoe de rest van de serie verdergaat.

Wat is jouw toplijst? 



Reacties op: Hebban Reading Challenge #6: lees een eerste boek uit een serie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Richelle Mead

Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 1975) is een Amerikaanse fantasyauteur voor zowel ...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...