Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kingsday: Mijn favoriete YA-Royalty

op 23 april 2019 door

Op 27 april vieren we in Nederland Koningsdag. De verjaardag van onze koning Willem-Alexander wordt door (bijna) het gehele volk groots gevierd. Dat het daarnaast ook nog eens mijn verjaardag is, zorgt ervoor dat ik graag even stil wil staan bij deze bijzondere feestdag. Alleen dan uiteraard wel op een echte young-adult manier, door mijn favoriete mannelijke ya-royalty met jullie te delen!

Dit artikel is geschreven door: Kimberly

Het was niet makkelijk om een keus te maken uit al die geweldige royals die ik heb leren kennen in alle jaren dat ik verslaafd ben geraakt aan lezen. Maar om niet al te hard van stapel te lopen heb ik de keus teruggebracht naar mijn 5 favorieten. Deze mannen zorgen ervoor dat het idee van hoe de perfecte man hoort te zijn een compleet onrealistisch beeld oplevert waar niemand aan kan voldoen! Maar dat is wat een goed boek dan ook hoort te doen. Ook al zijn deze mannelijke royals fictief, toch is het heerlijk om over ze te lezen en je te kunnen verliezen in hun wereld.

Cardan

Wat dit onderwerp betreft kan ik niet anders dan beginnen met Cardan. In zowel The Cruel Prince als Wicked King van Holly Black speelt deze prins/koning een zeer grote rol. Cardan is niet de standaard mannelijke hoofdpersonage zoals we gewend zijn in veel young adult boeken. Hij is gemeen, kwetsend, grof en heeft wat vertrouwens problemen. En toch is er iets aan hem wat een ontzettende aantrekkingskracht heeft. Wellicht is het juist omdat hij niet standaard is dat hij zo interessant is. Ik kan in ieder geval niet wachten om verder te kunnen lezen over het verhaal van Cardan en Jude.

Maxon

De ontwikkeling van Maxon in de Selectie serie van Kiera Cass is groot. Als ik heel eerlijk ben was hij niet mijn favoriet in het eerste deel. Echter, is de liefde gegroeid gedurende de boeken. Wat begint als een vriendschappelijke overeenkomst tussen Maxon en America groeit uit tot echte liefde. En dat vond ik prachtig om te lezen. Hij durft op te komen voor waar hij van houdt en tegen zijn vader in te gaan. Wat mij betreft is hij een lieve prins en uiteindelijk ook een sterke koning. 

Kai

Dan heb ik het uiteraard over prins Kai uit de Lunar Chronicles serie van Marissa Meyer. De manier waarop hij met Cinder omgaat is gewoon helemaal geweldig. Zelfs nadat hij erachter komt dat ze deels cyborg is blijft hij geïnteresseerd. Ook zijn liefde voor zijn volk en wat hij allemaal overheeft om zijn land te redden is bewonderenswaardig. Ik snap in ieder geval wel waarom Cinder zo gek op hem is!

Rhen

Oh prins Rhen. Ondanks dat ik pas halverwege a Curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer ben, is Rhen al een van mijn favorieten. Naast het feit dat dit boek gewoon heerlijk weg leest, ben ik ook gek op de manier waarom Rhen zich ontwikkelt gedurende het boek. In het begin lijkt hij het allemaal opgegeven te hebben en geen hoop meer te hebben om het verbreken van de vloek van Lilith. Echter, wordt hij steeds zekerder en laat hij zien dat hij ook voor zijn volk een goede koning wil zijn. Ondanks alle tegenslagen wil hij er wel voor gaan. En het feit dat hij blijkbaar een erg aantrekkelijke prins is, is natuurlijk ook niet vervelend!

Dorian

Zelf heb ik nog niet de hele Throne of Glass serie van Sarah J. Maas gelezen. Alleen de eerste 3 delen heb ik tot nu toe verslonden en ik wil zeker de rest ook lezen. Hierdoor weet ik nog niet alles wat Dorian meemaakt, maar zelfs nu al behoort hij echt tot een van mijn favoriete royalty. In het eerste boek is hij nog een klein beetje een arrogante prins die Celaena probeert te veroveren. Maar gedurende de boeken wordt hij een steeds sterker personage. Hij is iemand die op zichzelf ook al voor een goed verhaal kan zorgen. Een man die alles overheeft voor zijn vrienden en zijn volk. En ik hoop ook echt dat hij de ideale vrouw zal vinden!

Wie is jouw favoriete ya-royalty en wat maakt hem zo bijzonder?



Reacties op: Kingsday: Mijn favoriete YA-Royalty

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marissa Meyer

Marissa Meyer

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de ro...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...