Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

4 tips tegen Reading Slumps

op 28 januari 2018 door

Je hebt wel altijd eens een moment in het jaar dat je absoluut geen zin hebt om te lezen. Zelfs de leukste boeken waar je maanden naar hebt uitgekeken, laat je in je kast staan. Wij - de Club van de 10 - hebben het ook al vaak meegemaakt en daarom geven we jou vandaag onze beste tips tegen een Reading Slump! 

Neem je favoriete boek weer uit je kast 

Audrey: Dit is de tip die voor mezelf het beste werkt! Ik hou ontzettend van Jennifer L. Armentrout en Twilight, en als ik die boeken weer oppak, dan ben ik gewoon weer in de zevende hemel. Ik ervaar weer hoe leuk het is om te lezen en ik word weer helemaal opnieuw verliefd. Je favoriete boek opnemen, zorgt er gewoon voor dat je weer helemaal in je leesvibe komt! 

Pak er een niet al te dik of zwaar boek bij

Merel: Als je weet dat je bijvoorbeeld De ontdekking van de Hemel of een ander dik, of mentaal zwaar boek nog wilt lezen, zul je hier waarschijnlijk minder snel aan beginnen dan een luchtig boek als Soulmates. Ik ben dus van mening dat je, om even uit de leessleur te komen, er een luchtig boek bij moet pakken om er snel uit te komen. 

Pak een boek uit je kast dat je al héél erg lang wil lezen

Elke: Voor mij hielp dit héél erg toen ik mijn leesdip zat. Soms lees je even de achterflap weer van dat ene boek dat je al zó ontzettend lang wilde lezen, en word je weer helemaal enthousiast. Als je er dan aan begint, en het boek blijkt inderdaad super goed te zijn, word je weer helemaal blij van het lezen van een goed boek. Ik las pas, toen ik in een diepe leesdip zat, A Court of Thorns and Roses, en dat was echt helemaal geweldig. Door het lezen van die fantastische serie kreeg ik weer helemaal zin in het lezen van boeken. Als een boek dan niet zo leuk of fijn is, dan leg je die gewoon even weg. Alles om maar uit die leesdip te komen!

Dwing jezelf niet om te moéten lezen 

Brechtje: Onder andere door het feit dat ik heel graag mijn Reading Challenge wilde halen, had ik het gevoel dat ik verplicht moést lezen. Uiteindelijk heeft dat er voor gezorgd dat ik in een gigantische reading slump kwam te zitten. Ik begon aan boeken, had toen geen motivatie meer om ze verder te lezen en daardoor is de Did Not Finish - stapel in mijn boekenkast veel te veel gegroeid. Daarom is mijn tip tegen een reading slump om jezelf niet te verplichten iets te moeten lezen. Als je een dag geen zin hebt, hoef je ook niet altijd een boek op te pakken! Lezen hoor je voor je plezier te doen, niet omdat het  moet van jezelf. Na een tijdje krijg je dan vanzelf wel weer zin om een boek op te pakken. Gun jezelf de tijd om door die slump heen te komen!

Wat doe jij tegen een leesdip?



Reacties op: 4 tips tegen Reading Slumps

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joss Stirling

Joss Stirling

Joss Stirling is het pseudoniem van Julia Golding (1969). Ze studeerde...

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Harry Mulisch

Harry Mulisch

Harry Mulisch (1927-2010) groeide op als zoon van een Oostenrijks-Hongaarse vade...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...