Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees Mee Met Mij - Cinder

op 01 juni 2019 door

Vandaag gaan we weer verder met de artikelreeks 'Lees mee met mij'. In deze reeks raden de YA clubleden elkaar hun favoriete boeken aan en één ervan mogen ze gaan lezen. Miranda mocht kiezen uit boeken aangeraden door Laurie. Ze koos voor Cinder van Marissa Meyer en wat ze ervan vond, lezen jullie in dit artikel.

Lauries aanraders:

  • Cinder van Marissa Meyer
  • Hof Van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas
  • Aristoteles & Dante Ontdekken De Geheimen Van Het Universum van Benjamin Alire Sáenz
  • Daan & Nadia van Esther Walraven

Wie Het Mooist Valt van Sarah Novic

Toen ik Lauries lijstje zag, heb ik toch even getwijfeld welk boek ik zou kiezen. Zowel Hof Van Doorns en Rozen, Aristoteles & Dante Ontdekken De Geheimen Van Het Universum als Cinder stonden op mijn lijstje van boeken die ik nog graag wilde lezen.  Ik had ze allemaal ook al meermaals vastgehad in de bieb, met het opruimen van de boeken. De interesse was serieus geprikkeld. De keuze is uiteindelijk gevallen op Cinder van Marissa Meyer. Een keuze die ik me volgens Laurie niet zou beklagen!

Over Cinder

Het verhaal gaat over Cinder, een cyborg. Haar ouders leven niet meer en de man die zich daarna over haar heeft onfermd is ook overleden. Zijn weduwe wordt haar wettelijke voogd. Cinder trekt bij haar en haar twee dochters in en wordt gezien als hun bezit, zonder rechten, enkel goed om hen van een inkomen te voorzien. Op een dag staat de prins voor haar neus, met zijn kapotte androïde en de vraag of zij haar kan herstellen. Ze staat dan ook aangeschreven als de beste monteur van de stad. Maar dan slaat het noodlot toe. De pest breekt uit. Het ene na het andere slachtoffer valt, waaronder ook Cinders stiefzus Peony en de vader van prins Kai, de Keizer. Cinder wordt door haar voogd gedwongen om proefpersoon te worden zodat een vaccin ontwikkeld kan worden. Hierdoor komen allerlei geheimen aan het licht over de ware identiteit van Cinder. Het wordt een race tegen de tijd om de pasgekroonde Keizer Kaito te beschermen tegen een groot gevaar... En wat is haar link met de Lunars?

Geen sprookje zoals we het kennen

Cinder is de science-fiction variant op Assepoester. De bekende elementen komen in het verhaal terug, zij het in een andere versie. Haar naam, haar voogd en twee dochters, Cinder die niet naar het bal mag, Cinder die als slaafje wordt behandeld, de oranje auto om naar het bal te rijden, de voet die afbreekt.... Ik heb er meermaals om moeten lachen omdat sommige zaken goed gevonden waren. Mooi hoe de auteur deze zaken in het verhaal verweven heeft. Het is een mooie mix geworden van een bekende verhaallijn, met de nodige fantasie, spanning en plottwisten. Een futuristisch sprookje dus.

The Lunar Chronicles

De Amerikaanse schrijfster Marissa Meyer maakte in 2012 haar YA-debuut met de roman Cinder, dat op de New York Times Bestsellerlijst terecht kwam. Het boek vormde het eerste deel in de originele Lunar Chronicles-serie, waarvan de vier delen geïnspireerd zijn op de sprookjes Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje. Voor de 'De Lunar-chronicles' heeft auteur Marissa Meyer een hele futuristische wereld bedacht, die zich zowel op aarde als op de maan afspeelt. En om het allemaal een nog groter science-fiction touch te geven: de mensen leven samen met androïden en cyborgs alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ongeloofwaardig? Marissa Meyer kan zó goed schrijven dat ze je binnen een paar pagina’s heeft overtuigd!

Miranda's oordeel

Door Laurie's enthousiasme waren de verwachtingen bij mij hooggespannen. Ik heb de reeks als zo vaak in mijn handen gehad en de covers prikkelden mijn nieuwsgierigheid. Het feit dat het science-fiction is, schrok me eerst een beetje af. Maar ik moet zeggen dat ik gelijk in het verhaal zat en het boek in een ruk heb uitgelezen. Ik ben helemaal gewonnen voor deze reeks en ga zeker de vervolgboeken ook lezen, want ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat en wat Scarlet, Cress en Winter hun avontuur is. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar Alle sterren en Levana, acht nieuwe verhalen en een spin off. Ik ben fan van de reeks en geef Cinder 4,5 sterren!

2508be7799ccd0d2b0111269d499192a.png

Heb jij The Lunar Chronicles al gelezen?



Reacties op: Lees Mee Met Mij - Cinder

Meer informatie

Gerelateerd