Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's talk... met Laurie!

op 21 december 2018 door

Per 1 oktober heeft de Young Adult Club een heel aantal nieuwe leden gekregen, waaronder ikzelf. Ik heb me al heel kort voorgesteld in dit artikel en ik had de eer om al heel snel De Vrienden Van Hebban in te mogen vullen, maar nu is het tijd voor een uitgebreidere kennismaking met mij.

Dit artikel is geschreven doorLaurie

Korte introductie: leeftijd, studies, andere hobby’s,…

Ik ben Laurie, 27 jaar en ik woon in Den haag. Ik ben al sinds 2017 afgestudeerd van de HBO Bachelor European Studies, maar besloot om daarna geen master meer te volgen. Door een verandering van specialisatie en stage perikelen liep ik studievertraging op en ik was na mijn bachelor eigenlijk wel een beetje klaar met studeren. Ik wilde aan het werk. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ik ben nog steeds op zoek. Naast lezen schrijf ik dus voor Hebban, maar ik heb ook mijn eigen boekenblog. Verder luister ik veel muziek en rijd ik één keer per week paard.

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Ik kan en mag er nog niet teveel over zeggen, maar Tijdbom van Joelle Charbonneau. Houd de spot in de gaten, want het artikel over dit boek verschijnt volgende week. Dan lees je ook meer over de krachtige boodschap.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Ohhhh wat een gemene vraag! Ik ga dan toch voor mijn nummer 1 uit de Hebban 1000: Hof Van Mist En Woede van Sarah J. Maas.

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Ik denk Marissa Meyer en/of Sarah J. Maas, ook al heb ik haar DC Icon boek niet gekocht, maar meer omdat ik daar niets mee heb.

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Ik lees voornamelijk ebooks, dus deze vraag moet ik onbeantwoord laten.

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Everything Everything van Nicola Yoon. Ik had niets met dit boek en al helemaal niets met de personages. Het verhaal was slecht uitgewerkt en ik vond het allemaal te oppervlakkig en te voorspelbaar.

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Geen enkele, daar doe ik niet aan. Sorry.

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik lees het liefst op de bank.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Als Je Het Licht Niet Kunt Zien van Anthony Doerr. De dikte en het feit dat het langdradig schijnt te worden houden me enorm tegen. Daarnaast ook Dans Met Mij van Jojo Moyes, maar daar heb ik geen specifieke reden voor. Dat boek is overigens ook dik trouwens.

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

Archenemies (Aartsrivalen) van Marissa Meyer, maar de Nederlandse vertaling is nog niet uit.

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Ik ben echt de allerslechtste persoon om dit aan te vragen, want ik vergeet quotes altijd.

Zouden jullie mij het laatste zetje kunnen geven om die boeken op mijn TBR nou eindelijk eens te gaan lezen? Ze staan daar al sinds 2016.



Reacties op: Let's talk... met Laurie!

Meer informatie

Gerelateerd