Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's Talk... met Fien!

op 30 november 2018 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer! 

Vandaag is het mijn beurt, jeej! Ik ben Fien, 19 jaar en zit in mijn eerste jaar geneeskunde aan de universiteit in Gent. Ik heb al een jaar kinesitherapie achter de rug, maar omdat ik toch door het ingangsexamen was, ben ik dit jaar kunnen overschakelen. Tijdens het jaar gaat het meeste van mijn tijd spijtig genoeg naar studeren, maar gelukkig heb ik daarnaast nog een heel lief paard dat heel wat aandacht verdient en zo kom ik ook nog eens buiten. Ik ga zoveel mogelijk paardrijden en ik probeer ook nog zoveel mogelijk te lezen. Naast de YA-club ben ik recensent bij Boekiewoogie. Als ik dan nog tijd over heb, kijk ik heel veel Netflix-series. De laatste serie die ik heb gezien was The Haunting of Hill House en die vond ik echt super! Een paar van mijn favorieten zijn The 100, La Casa de Papel, Las Chicas del Cable en Outlander (waarvan in België nog steeds seizoen 3 niet is verschenen…)

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Dit is best een moeilijke vraag… Maar ik ga toch gaan voor Nooit meer van Colleen Hoover. Dit boek is misschien niet echt een Young Adult, maar het kwam wel heel erg hard binnen bij mij. Ik mag hier natuurlijk niets spoilen, maar het heeft me op een heel andere manier naar de wereld doen kijken en me doen beseffen dat niet alles zo eenvoudig is als het op het eerste zicht zou lijken.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Deze vraag is zelfs nog moeilijker dan de vorige! Maar ik kies voor The Unbecoming of Mara Dyer. Ik weet nog precies wanneer ik dit boek voor het eerst heb gelezen, ondertussen heb ik het ook al een paar keer herlezen en ik blijf fan!

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Zo zijn er wel een paar. Maar om het kort te houden: boeken van Colleen Hoover, Cassandra Clare, Jennifer L. Armentrout, Gena Showalter en Mary E. Pearson kan ik nooit weerstaan.

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Een boek dat ik alleen maar voor de cover gekocht heb, is Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco. Ondertussen heb ik het boek al gelezen en gelukkig vond ik het nog goed ook!

Je hebt het misschien al gemerkt, maar ik ben dus niet zo goed in kiezen. Daarom heb ik twee favoriete covers: The Winner’s Curse en Dance of Thieves.

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Glass Sword van Victoria Aveyard! Ik was al niet zo’n fan van Red Queen en Glass Sword vond ik nog veel erger. Uiteindelijk heb ik doorgezet en toch nog de laatste twee delen gelezen, die (gelukkig!) beter waren.

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Ik heb een zwak voor bad boys. De eerste waar ik als een blok voor gevallen ben is Noah Shaw. Die blijft mijn absolute nummer één, maar hij wordt op de voet gevolgd door Cole Holland en Kaidan Rowe.

Wat is je favoriete leesplekje?

Mijn bed! Maakt niet uit wat voor weer het buiten is.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Ik denk dat dat An Enchantment of Ravens is, ik wil dit boek zo graag lezen omdat ik gelezen heb dat het te vergelijken is met A Court of Thorns and Roses. Er is niet echt een speciale reden waarom ik het nog niet gelezen heb, waarschijnlijk omdat mijn TBR eindeloos is en er steeds meer boeken bijkomen.

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

Zonder twijfel: The Reckoning of Noah Shaw!

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Cassandra Clare is en blijft voor mij de absolute koningin van de quotes!

I love you, and I will love you until I die, and if there’s a life after that, I’ll love you then.

~ Cassandra Clare, City of Glass

Voor deze week zit het er alweer op! Volgende week is het de beurt aan Sam. Heb je ondertussen nog vragen voor Fien? Laat ze hieronder achter!



Reacties op: Let's Talk... met Fien!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Michelle Hodkin

Michelle Hodkin

Michelle Hodkin is een Amerikaanse schrijfster. Ze is auteur van de Mara Dyer-tr...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout (1980) is een Amerikaanse bestsellerauter die onder het p...

Gena Showalter

Gena Showalter

New York Times bestsellerauteur Gena Showalter heeft zich in relatief korte tijd...

Mary E. Pearson

Mary E. Pearson

Mary E. Pearson is een Amerikaanse YA-schrijfster. Na haar studie werkte ze als ...