Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's talk... met Kimberly

op 09 november 2018 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer! Als eerste is één van onze kersverse clubleden aan de beurt: Kimberly, zij mag het goede voorbeeld geven.

Wat ontzettend spannend om de spits af te bijten met deze interviews. Mijn naam is Kimberly, ik ben 35 jaar en woon in Rotterdam met mijn man, dochter Lilith van bijna 3, onze katten Dalí, Lestat en Izzie en een baardagaam Rheagal. Ik heb een aantal studies gedaan, al is de laatste alweer aardig wat jaren geleden. Ik ben begonnen met Sociaal juridisch medewerker. Vervolgens mijn propedeuse gehaald in Pedagogiek om de overstap te maken naar de opleiding Psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ik heb bijna 10 jaar in het beschermingsbewind gewerkt en werk sinds begin van dit jaar in de schuldhulpverlening.

Lezen is absoluut mijn grootste hobby. Ik ben daarnaast een groot fan van films en series. En mijn man en ik proberen een paar keer per jaar nog tijd vrij te maken om samen naar de bios te gaan. De Marvel films zijn hierin echt favoriet. Daarnaast speel ik af en toe ook nog World of Warcraft.

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet echt een lezer ben vanwege achterliggende boodschappen en diepere betekenissen. Mijn mening is dat elk boek een andere betekenis voor een individu kan hebben. En soms moet je ook gewoon een boek lezen puur omdat het vermakelijk is en het je even een tijdje weghaalt uit de realiteit. Dus hier kan ik niet echt een goed antwoord op geven.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Interview with the Vampire. Dit boek heeft mijn liefde voor lezen een enorme boost gegeven toen ik 12 jaar oud was. En mijn ‘obsessie’ met vampieren is hierdoor ontstaan.

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Dat is een makkelijke: Anne Rice. Vanaf dat ik 12 jaar oud ben verslind ik haar boeken al. De vampier Lestat is absoluut mijn favoriete fictionele persoon en ik heb al haar boeken in de kast staan.

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Onlangs heb ik Rule van Ellen Goodlett gekocht. Dit boek trok mijn aandacht puur vanwege de cover. Gelukkig sprak de omschrijving me ook heel erg aan! Maar ik heb absoluut wel eens boeken gekocht omdat de cover gewoon zo ontzettend mooi is. En helaas is dat niet altijd een garantie dat het boek ook goed is.

Mijn favoriete cover…dat is een moeilijke. Ik vind de cover van Sea Witch echt ongelofelijk mooi, dus denk dat die op dit moment wel mijn favoriete is.

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Niet veel mensen zullen me dit in dank afnemen, maar The Maze Runner vond ik echt helemaal niets. Ik kreeg heel erg het gevoel alsof de schrijver overal veel te snel doorheen wilde gaan, en vond het meer een kleine jongens boek. De personages lagen me niet en het lukte me gewoon amper om door het boek heen te komen. De vervolg delen heb ik ook nooit gelezen.

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Jeetje wat een moeilijke vraag. Ik denk dan toch wel Rhysand, al is dat niet heel erg origineel. Maar een man met grote vleugels is altijd erg verleidelijk!

Wat is je favoriete leesplekje?

Vroeger was dit eigenlijk altijd mijn bed, maar sinds ik een kind heb val ik eigenlijk direct in slaap als ik naar bed ga haha. We hebben thuis een tweetal heerlijke stoelen waar ik graag in ga zitten als ik echt langere tijd wil lezen.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

Mijn TBR is om eerlijk te zijn echt gewoon gigantisch. Ik ben denk ik een beetje verslaafd aan het kopen van boeken. Sowieso koop ik per maand meer boeken dan dat ik daadwerkelijk lees. Helemaal sinds ik een ereader heb gekregen. Maar ik heb bijvoorbeeld de Iron Fey serie van Julie Kagawa echt al járen in de boekenkast staan. Maar er komen steeds nieuwe boeken bij en van alles wat ik dan heb staan spreken deze me gewoon niet zo erg aan als de nieuwere boeken. Dus ik hoop absoluut ze ooit een keer te lezen, maar denk niet dat dit op korte termijn zal zijn.

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

The Wicked king van Holly Black. Ik vond The Cruel Prince echt een geweldig boek en kan absoluut niet wachten om het vervolg te lezen. Ik weet ook zeker dat dit boek in mijn brievenbus ligt op de dag van de release.

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Ik denk dat heel veel boeken super mooie uitspraken hebben. Maar een van mijn favorieten komt toch wel uit een klassieker die bij iedereen wel bekend is:

“Have I gone mad? I'm afraid so. You're entirely Bonkers. But I will tell you a secret, All the best people are.”

Alice in Wonderland is een van mijn favoriete klassiekers en heeft meerdere geweldige quotes.

Het allereerste interview zit er alweer op! Volgende week is het de beurt aan Feline. Hebben jullie in de tussentijd nog vragen voor Kimberly? Vraag maar raak!



Reacties op: Let's talk... met Kimberly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anne Rice

Anne Rice

Anne Rice (1941-2021) was een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van enkel...

Julie Kagawa

Julie Kagawa

Julie Kagawa is de internationale bestsellerauteur van bekende Young Adult-serie...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...