Let's talk... met Merel!

op 11 januari 2019 door

Let's talk... leden van de YA-club! is een nieuwe artikelenreeks waarbij jullie iedere week één van onze clubleden beter kunnen leren kennen. We laten jullie weten wat onze favoriete boeken zijn, op welke YA-personages we stiekem verliefd zijn en nog veel meer!

Hallo! Ik ben Merel, 21 jaar en inmiddels al bijna anderhalf jaar met plezier lid van de Young Adult club. Ik noem mezelf nog student, omdat ik momenteel een half jaar een tussenjaar heb tussen mijn afgeronde bachelor (Pedagogische Wetenschappen) en master (Onderwijskunde) op de Radboud Universiteit. Ik ben even twee maanden 'uit de running' geweest omdat ik vrijwilligerswerk deed in Indonesië, maar inmiddels ben ik helemaal terug! Ik werk nu tijdelijk op een callcenter om wat bij te verdienen, en in het weekend in een speciaalbiercafé in Uden, de stad waarin ik woon. Ik hou enorm van bordspellen spelen en kaarten met vrienden, biertjes drinken, naar de Efteling gaan en dansen. 

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Dat zijn er wel meerdere! Zo vond ik Tijdbom, Simon vs. De verwachtingen van de rest van de wereld en 54 minuten een krachtige boodschap hebben, maar staat met stipt op één toch wel Allesbehalve Oké van Laura Steven. Dit boek (en ja, dat heb ik al erg vaak gezegd) brengt een feministische boodschap op een erg humoristische manier. Het interview met Laura Steven was dan ook één van de hoogtepunten van mijn jaar. Wat een tof wijf. 

 

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Deze vind ik heel lastig, dus ik ga vals spelen. Ik zeg namelijk altijd Allesbehalve Oké, maar die heb ik hierboven ook al genoemd, dus ik ga iets anders verzinnen. Harry Potter is mijn ultieme favoriete serie, qua films én boeken, maar tegenwoordig maakt Vuur en As ook een groot deel uit van mijn (boeken)leven. Ik hou enorm van alle karakters en de boeken zijn geweldig opgebouwd, met prachtige worldbuilding en goede plottwists. Ik kocht het eerste boek tweedehands twee jaar geleden in Arnhem en ging er zonder verwachtingen in, en nu, twee jaar later, staat een quote van mijn recensie op de cover van het derde boek. Hoe raar kan het leven lopen?

 

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Van geen enkele auteur, eigenlijk. Ik ben meer fan van boeken dan van auteurs, dus het verhaal moet me echt aanspreken wil ik het boek kopen. Ik hou wel van de boeken van J.K. Rowling, Agatha Christie, Stephen King, Sabaa Tahir en Sarah J. Maas, maar ik koop niet ál hun boeken. Ik weet wel dat als mijn favoriete auteurs Sabaa Tahir en Laura Steven een nieuw boek uitbrengen, ik het wel héél graag zou willen lezen, maar ik vind lenen bij de bibliotheek ook geen probleem. 

 

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Wederom moet het verhaal me echt aanspreken om een boek te kopen! Ik leen vooral veel boeken en koop bijna niets, dus ik vind deze erg lastig te beantwoorden. Van de boeken die ik heb vind ik de cover van Boek van Stof erg mooi, omdat hij prachtig glimt. Ook vind ik Hof van Vleugels en Verwoesting een mooie kaft hebben om dezelfde reden. 

 

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Oef, heb je even? Ik zal maar een paar boeken uitkiezen dan. Net zoals Iris ben ik niet zo gecharmeerd van de Touching Juliette serie, ik vind Juliette gewoon een enorme zeurpiet! Ook vond ik Hazelwoud niks, om de simpele reden dat ik vond dat het verhaal niet goed in elkaar zat. Ook The Glittering Court vond ik niet leuk. 

 

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Ik ben niet aan het daten met een YA-personage (mijn vriend leest dit misschien ook, dat snap je wel) maar ik heb altijd een zwak gehad voor Draco Malfidus (maar alleen om de films, in de boeken vond ik hem niks), en ik zou ook wel een beschuitje willen eten met Elias van Vuur en As. 

 

Wat is je favoriete leesplekje?

Ik lees het liefst onderweg, dus in de bus of in de trein. Nu ik even niet studeer, is dat wel een beetje lastig. Ik lees vooral op de bank of in bed nu, en in de zomer het liefste op een ligstoel in de tuin. 

 

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch, met de reden dat het boek gewoon zo dik is, dat ik sneller kies voor een boek dat ik nog heb liggen en wat dunner is. Ik wilde dit boek graag lezen op mijn trip naar Indonesië, maar mijn koffer was te zwaar, dus moest ik harde keuzes maken. 

 

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

Dan ga ik denk ik voor The Crimes of Grindelwald, ik vond de film een beetje verwarrend, dus wil ik nog graag het boek lezen. Daarnaast is de kaft prachtig... 

 

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

(Ik kies er twee, ik kan namelijk niet kiezen tussen een grappige en een mooie quote!)

“But you know, happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.”

- Albus Perkamentus

"Voldemort verplaatst zich sneller dan Severus Sneep op de vlucht voor een fles Shampoo"

- Fred of George

Als jullie nog vragen voor mij hebben, stel ze dan vooral in de reacties! Ik ben ook benieuwd de antwoorden die jullie zouden geven, en of jullie het ergens met mij eens zijn. Let me know :)Reacties op: Let's talk... met Merel!

Meer informatie

Gerelateerd