Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's Talk.... met Miranda!

op 25 januari 2019 door

Vandaag is het mijn beurt voor een let's talk. Ook ik ben op 1 oktober 2018 bij de Young Adult Club gekomen en vandaag kunnen jullie mij beter leren kennen.

Dit artikel is geschreven door Miranda

Korte introductie: leeftijd, studies, andere hobby’s,…

Hoi allemaal! Mijn naam is Miranda, woonachtig in België, nog net 39 winters jong, en verslaafd aan alles wat met boeken te maken heeft. Ik ben 18 jaar gehuwd en heb 2 dochters, van 13 en 11 jaar. Van opleiding ben ik groepsbegeleider; ik heb jaren in Nederland gewerkt met mensen met een beperking.  Daarna heb ik een tijdje als huishoudhulp gewerkt, en in die tussenperiode ben ik een opleiding gaan volgen als medisch pedicure. Ik ben mijn eigen salon gestart en ben tegelijkertijd de opleiding bibliotheekassistent en dossierbeheerder gaan volgen.  Sinds 1 september werk ik dus in de bieb! Een droom die uitkwam! Buiten werken tussen de boeken en er zoveel mogelijk lezen, ben ik carnavalist in hart en nieren en heel actief binnen de plaatselijke carnavalvereniging. Als er dan nog wat tijd over is, zet ik graag een stapje in de wereld met mijn gezin en/of goede vrienden, kook en bak ik graag en vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn en onze dieren te verzorgen.

Sommige boeken bevatten een krachtige boodschap. Welk boek zou iedereen moeten lezen en waarom?

Voor mij is dat Littekens van Anja Feliers. Het verhaal gaat over thema's als (familiaal) geweld en rouwverwerking. Twee gevoelige thema's die deze Limburgse auteur mooi met elkaar verweven heeft in één verhaal. Op deze manier probeert ze deze thema's bespreekbaarder te maken.

Wat is je favoriete boek aller tijden?

Dat is en blijft met stip Harry Potter en de Steen der wijzen. Niet omdat ik dat het beste boek vind, maar omdat ik door dit boek mijn passie voor lezen heb teruggevonden.

Van welke auteur koop je sowieso alle boeken? Soms zelfs zonder te lezen waarover het boek gaat…

Dat zijn er nogal wat... Sowieso Pieter Aspe, Esther Verhoef, Anja Feliers, Belinda Aebi. Stuk voor stuk Nederlandstalige auteurs waarvan sommigen ook jeugd-en Young Adult boeken hebben geschreven. In het Young Adult genre zijn dat JK Rowling en Ransom Riggs, ik blijf ze zalig vinden om te lezen.

Er zijn zo van die boeken die je gewoon moet kopen omwille van de prachtige cover. Wat was voor jou een instant buy en wat is je favoriete cover?

Dat was Truth or dance van Chinouk Thijssen. Ik vond dat een heel serene maar tegelijk ook een heel sprekende cover. En dan de boeken van Ransom Riggs. Ik vond de covers zo sprekend en misterieus dat ik gelijk de hele reeks in een keer gekocht heb. Eén van mijn meest favoriete covers vind ik die van De edelsteen Trilogie. De kleuren en tekeningen, prachtig in zijn eenvoud.

Welk boek vond je helemaal niet leuk? Waarom niet?

Krimp van Justine Le Clerq. Geen Young Adult boek. Gelezen voor een leesclub maar ik kwam er gewoonweg niet doorheen. Niet mijn genre, niet de schrijfstijl die ik graag lees, gewoon niet mijn ding... In het Young Adult genre kan ik er niet zo direct eentje opnoemen. Misschien ook omdat ik veel genres interessant vind om te lezen.

Welk YA-personage ben jij stiekem aan het daten?

Euhm... misschien toch beetje oud voor hem, maar kom... Asa Butterfield! Hij speelt mee in miss peregrine's home for peculiar children! Maar ik had al bewondering voor hem in The boy in the striped pyjama's en Nanny Mc Phee! Wist je trouwens dat hij héél intrigerende ogen heeft?

Wat is je favoriete leesplekje?

In bad. En als het lekker weer is, buiten in de hangmat. Maar eigenlijk kan ik overal lezen. Als ik eenmaal in het verhaal zit, krijg ik niets meer van mijn omgeving mee, zalig.

Welk boek staat al het langst op je TBR? Is er een speciale reden waarom je het nog steeds niet gelezen hebt?

De wereld van Sofie van Jostein Gaarder. Het is een klassieker die iedereen gelezen zou moeten hebben. Het boek staat al een eeuwigheid in mijn kast, maar ik moet er nog altijd aan beginnen. Geen idee waarom ik het nog nooit gelezen heb. Geen tijd, geen zin, wie zal het zeggen. Het juiste moment zal zich nog wel aandienen denk ik.

Als je nu meteen één boek zou mogen kopen, welke zou dat dan zijn?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald; het complete filmscenario, van J.K. Rowling. Nu zou het wel engelstalig zijn, maar over een week komt de nederlandse versie uit. Die mag dus absoluut niet ontbreken in mijn (overvolle) boekenkast.

Heb je een favoriete quote? (Hoeft niet per se uit een boek te komen, kan ook gewoon over boeken of lezen gaan.)

Ik wil je duizend boeken schrijven, hoeveel ik van je hou. Maar boeken zouden fictie blijven, als jij ze dan niet lezen zou... (grappig detail, mijn man leest dus nooit)



Reacties op: Let's Talk.... met Miranda!

Meer informatie

Gerelateerd