Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday #4

op 11 december 2017 door

Het is alweer maandag, en dat betekent een nieuwe music monday! Romee gaf de nummers door, waarna Claudia een bijpassend boek moest vinden. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!

Last of the Real Ones - Fall Out Boy

Dit nummer gaat over een jongen die een meisje vindt die hij helemaal geweldig vind. Hij voelde zich altijd alleen, maar nu hij haar heeft gevonden is hij weer gelukkig. Zij lijkt te goed voor hem, maar hij wil haar alles geven wat hij heeft. Dit nummer doet me denken aan Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becki Albertalli. Weliswaar gaat het hier over een jongen die verliefd is op een andere jongen, de rest van het boek past er zo goed bij!

Walking the Wire - Imagine Dragons

Ik interpreteer dit nummer als twee mensen die wel verliefd zijn op elkaar, maar bang zijn om in te geven in hun gevoelens. Ze willen het wel, maar zijn bang dat het fout zal gaan. Jennifer Niven’s boek Op mijn schouders vind ik hier erg goed bij passen, wat ik overigens ook een ontzettend mooi en bijzonder boek vond.

Good Times - All Time Low

Een plek waar je veel hebt meegemaakt, vele leuke gebeurtenissen en herinneringen aan hebt, maar uiteindelijk toch weg moet. Veel YA boeken gaan natuurlijk over de overgang van middelbare school naar de universiteit, maar het boek waar ik meteen aan moest denken was 9 November van Colleen Hoover. Fallon ontmoet Ben, en ze worden meteen verliefd op elkaar, waarna ze elk jaar op 9 November weer afspreken en ze de rest van het jaar terugdenken aan deze dag. Dit vond ik een erg origineel boek en ik raad het iedereen aan!

Kiwi - Harry Styles

Dit nummer geeft een echte kick, en een boek met een badass vrouwelijk hoofdpersonage past hier heel goed bij. Ik kan daarom ook niet anders dan dit nummer linken aan de Glazen Troon serie van Sarah J. Maas. Zonder spoilers weg te geven kan ik in ieder geval wel zeggen dat Celaena Sardothien, het hoofdpersonage, echt een badass is en doet wat ze wil, en dat past zeker bij dit nummer.

Glory - Bastille

Dit vond ik een lastig nummer, ik kon het op veel verschillende manieren interpreteren. Maar waar ik ij dit nummer het meeste aan moest denken was een liefde tijdens de middelbare schooltijd, op het moment zelf heb je het idee dat het voor altijd zal duren maar een paar jaar later is het meer een moment waarop je met waardering terug kunt kijken. Daarom kies ik voor dit nummer het boek Eleanor & Park van Rainbow Rowell, een ontzettend schattig boek!

Dit was het weer voor vandaag, maar gelukkig is er volgende week maandag weer een nieuwe Music Monday! Wat vonden jullie van de nummers en welke boeken vonden jullie er goed bij passen?



Reacties op: Music Monday #4

Meer informatie

Gerelateerd