Advertentie

Music Monday - Here We Go Again! #4

op 25 maart 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos IRIS de muziek voor MIRANDA

Lost Boy - Ruth B.

Een rustig liedje, begeleid door pianomuziek, over Peter Pan, ‘a lost boy’.  Een verhaal over zich nergens echt thuis voelen, zelf zoekende zijn. Het boek dat mij hierbij te binnen schiet is Zij en ik van Nick Stone. Coop voelt zich meer thuis bij zijn buurmeisje dan in zijn eigen thuis.  Hij is ook zoekende wat zijn gevoelens voor haar betreft, ze is tenslotte lesbisch en hij hetero. Die is dan weer in de war over haar gevoelens en weet het zelf allemaal niet meer…Voor mij een verhaal over je eigen plekje zoeken, waar je thuis hoort.

Imagine - Ariana Grande  

De muziek wisselt constant van tempo, en Ariana’s stem komt erg sterk door.  Het deed me denken aan de soundtrack van de film 50 Shades. Wat me naadloos naar de After reeks van Anna Todd brengt. Het verhaal gaat over de 18 jarige Tessa die haar vriendje en moeder achterlaat om te gaan studeren, en dan verliefd word op de wereldberoemde zanger van een boysband… Een verhaal over liefdesverdriet en je wereld op z’n kop!

Anxiety - Julia Michaels ft. Selena Gomez   

Een hese stem, gitaargetokkel, vertellend gezongen, een verhaal over depressies. Ik moest gelijk denken aan Robbe, van Marc de Bel en Ria Maes.  Een verhaal gebaseerd op een jongen die plots een hoofdrol krijg in de Vlaamse televisiereeks W817 op de populaire zender Ketnet. Hij wordt zo plots het mikpunt van pesterijen en leert de schaduwkant kennen van beroemd zijn. Het verhaal van de acteur ligt aan de basis van dit verhaal. Een open gesprek over het gloednieuwe boek en de thematiek van depressie bij jongeren.

Nothing Breaks Like A Heart - Miley Cyrus ft. Mark Ronson

De nieuwe Dolly Parton, toevallig Mileys tante en meter. De muziek is een beetje een mix van countrymuziek, pop en muziek uit één of andere misdaadfilm. Miley klinkt hier heel matuur. De videoclip die bij dit nummer hoort is er eentje vol politieke boodschappen. Eentje daarvan is wapengebruik in Amerika, ook op scholen, vaak het doelwit van scherpschutters. (Dit jaar alleen al werden er meer dan 300 scholen het slachtoffer van een scherpschutter) Recent las is Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Hierin lees je het verhaal van Cato. Gepest op haar oude school, verhuisd en een nieuwe start kunnen maken.  Alles lijkt deze keer goed te lopen, tot het ook hier fout loopt. De geschiedenis herhaalt zich en Cato zint op wraak…  Een aangrijpend verhaal dat helaas in het echte leven ook vaak in de media komt. Daarom vond ik dit nummer erg goed bij dit boek passen…

Without me – Halsey

De muziek doet erg pop aan, maar ik vind de stem van de zangeres erg hard en blikkerig overkomen, met veel vibraties. Muziek waar ik nerveus van word. Als ik dan naar de tekst luister, gaat de song over liefdesverdriet.  Dan kom ik terecht bij Did I mention I love you van Estelle Maskame. De onmogelijke liefde tussen stiefbroer en stiefzus. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Kunnen de twee zonder elkaar?

Welke nummers koppelen jullie aan je favoriete boek? Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nic Stone

Nic Stone

Nic Stone is geboren in Atlanta en is afgestudeerd aan Spelman College. Voordat ...

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel (1983) schrijft al verhalen zolang als zij zich kan herinnere...

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebbe...

Marc de Bel

Marc de Bel

Marc de Bel is een Vlaams jeugdauteur. Eerder was hij jarenlang onderwijzer. Hij...

Ria Maes

Ria Maes

Ik kom uit Antwerpen en ben auteur. Samen met Aron Wade schreef ik Pan