Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #6

op 08 april 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos NATASHA de nummers voor MINCA.

Anywhere - Passenger

In eerste instantie dacht ik dat ik dit nummer niet kende. Ik luister niet specifiek naar Passenger, maar als er muziek van hem voorbij komt, krijg ik wel altijd een lekker zomers en opgewekt gevoel. Draagt misschien ook bij aan het feit dat ik hem live heb gezien op Pinkpop. Maar toen de melodie van de gitaar werd ingezet, voerde me dat weer helemal terug. Dat zomerse gevoel dat ik ook kreeg toen ik de cover van Wilder van Rebecca Yarros vast had. En toen de tekst me vertelde dat het gaat over iemand blindelings volgen naar alle plekken over de hele wereld, was dat nog eens extra toepasselijk. Want in de "Renegades" serie volg je een stel jongeren op een cruise ship die langs allerlei mooie steden in de wereld gaan. Dus wat dat betreft lijkt dit nummer wel voor het boek gemaakt (of andersom natuurlijk).

Where we belong - Di-rect

Ja, Di-rect kende ik al, maar meer toen Tim Akkerman nog de leadzanger was. Nu luister ik er eigenlijk niet echt meer naar, dus dit nummer kende ik ook niet. Iets te elektronisch voor mijn smaak, maar als ik het aan een boek zou moeten koppelen... Tijdens het refrein zag ik Emika Chan in de virtuele wereld van Warcross van Marie Lu. De tekst kan ik er niet helemaal aan kopppelen, behalve 'pacing throug the universe' en 'here we are in the open'. Dat deed me wel een beetje denken aan hoe Emika zich zou kunnen voelen als ze weer terug in de virtuele wereld stapt. Het nummer heeft snelheid, elektronica en een lekkere beat en ik kan me voorstellen dat als je zo een intens spel als Warcross zou spelen, dit een perfecte soundtrack ervoor zou kunnen zijn.

Mad Hatter - Melanie Martinez

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om hier 'Alice in Wonderland' te zetten. En zeker de filmversie van Tim Burton zou hier perfect bij passen; Een beetje duister, psycho en ... Maar Melanie's stem, haar personage en haar stijl deden me vanaf het begin al een beetje denken aan Harley Quinn. En laat ik nou net een super gaaf boek mét Harley Quinn in mijn boekenkast hebben staan. Catwoman: Soulstealer van Sarah J. Maas vind ik hier wel bij passen. Zeker de momenten waarop Catwoman, Harley en Poison Ivy samen zijn in het verhaal. De intense sfeer en de dialogen vind ik er echt wel bij passen. 

Natural - Imagine Dragons

YES! Deze vind ik leuk. Imagine Dragons is namelijk al sinds 2011 mijn favoriete band en ik luister er nog dagelijks naar. Maar... het was wel moeilijk om hier een boek bij te zoeken dat deze sterke, ruige en intense sfeer weet te evenaren. Een aantal personages die bij me voorbij kwamen waren Tris uit Divergent, Celaena/Aelin uit Throne of Glass, Juliette uit Vrees Me en Eelyn uit De Hemel in het IJs. Maar eigenlijk wist ik al heel snel welk personage ik hier écht bij vond passen. 'Nothing ever comes without a consequence or cost', 'rather be the hunter than the prey', 'you gotta be so cold, to make it in this world'. Dit en alles in zijn geheel vond ik perfect passen bij Sturmhond, de te slimme vos, a.k.a. Nikolai Lantsov. Ook al heb ik King of Scars van Leigh Bardugo nog niet gelezen, koppel ik dit nummer aan zijn boek en aan zijn personage, want naar mijn mening past het perfect bij hem.

Don't give up on me - Armin van Buuren, Lucas & Steve, Josh Cumbee

Weer een nummer dat ik nog niet ken, waarvan de intro me wel een vrolijk en tegelijkertijd treurig gevoel gaf. De pre-chorus en het extreem elektronische refrein vond ik in tegenstelling met de intro een beetje te estetisch. Hierdoor vond ik het lastig om het lied aan een boek te koppelen. Dus koos ik ervoor om het refrein even buitenbeschouwing te laten en me te concentreren op de rest. En uiteindelijk kwam ik uit bij De Selectie van Kiera Cass. Want als je de eerste 35 seconden uit dit lied zou ombuigen tot een eigen song en dit met strijkers en percussie zou uitvoeren, kon het zo een lied zijn dat gespeeld werd in de balzaal van het paleis. Althans, ik zag America en Maxon samen met Eadlyn en Eikko al prachtig rondzwieren op dit muziekstukje. 

Heb jij nog een song waarvan je benieuwd ben welk boek ik eraan zou koppelen? Of een boek waar je graag een toepasselijk nummer voor zou willen hebben? Vraag het hieronder!



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #6

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...