Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #7

op 15 april 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos ELKE de muziek voor BRECHTJE.

Sunflower - Post Malone ft. Swae Lee

Aan de artwork van dit nummer te zien hoort dit liedje bij de soundtrack van een Spiderman-film, maar ik heb hier helaas nog geen enkele film van gezien (al staan deze films wel op mijn watch list!). Na het luisteren van het nummer heb ik de tekst op gezocht, en deze vond ik het best passen bij Verleiding van Erin Watt, het eerste boek uit de Royals serie. In deze serie trekt Ella in bij de familie Royal, nadat haar peetvader Callum haar uit haar oude leventje trekt. Na het overlijden van haar moeder knoopte Ella de losse eindjes bij elkaar met haar werk in een stripclub, dus de rijkdom van de familie Royal is compleet nieuw voor haar. Net als de vurige haat van de vijf zoons van Callum. Toch ontstaat er een hechte band met een nieuw persoon in Ella's leven, die niet altijd even goed voor haar is. Maar liefde lijkt altijd sterker te zijn dan haat... 

Blood, Sweat & Tears - BTS

Als er iets is waar ik helemaal niks mee heb, dan is het wel K-pop. De taal spreekt mij niet aan en ik luister liever naar muziek waar ik de tekst van kan verstaan, maar voor dit artikel heb ik toch dit nummer geluisterd en even de tekst gegoogled. Ondanks het vrolijke deuntje is het toch best een verdrietige tekst, waardoor ik moest denken aan Wat als dit het is van Becky Albertalli en Adam Silvera. De combinatie van Becky's vrolijke, luchtige boeken in combinatie met Adams hartbrekers vond ik erg goed bij dit nummer passen! Wat als dit het is begint als een romantisch, hoopvol boek vol humor, maar loopt toch anders af dan je denkt. 

Do I Ever - Kensington

Kensington is een band die ik niet snel zelf op zal zetten, maar waarvan ik de muziek wel leuk vind om naar te luisteren als een van hun nummers op de radio is. De tekst van dit nummer liet mij meteen denken aan Merel van Sarah Moon, een boek dat ik echt prachtig vond. Merel wordt van het dak van haar school geplukt zonder dat iemand weet wat ze daar deed, en belandt in therapie. Daar leert ze met haar gevoelens om te gaan, accepteren hoe ze zich presenteert naar de buitenwereld en vallen langzaam de puzzelstukjes in elkaar waarom ze op het dak stond. Merel leert stapje voor stapje hoe ze op een andere manier contact kan maken met de wereld en hoe ze haar schild kan laten zakken. 

Immigrant Song - Led Zeppelin

Ik heb nog nooit eerder iets van Led Zeppelin geluisterd, maar dit nummer spreekt mij erg aan! Na de eerste paar regels moest ik meteen denken aan Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi. ''We come from the land of the ice and snow, from the midnight sun where the hot springs blow. The hammer of the gods will drive our ships to new lands...'' In Bloed en beenderen leeft hoofdpersoon Zélie in Orïsha, waar jaren geleden de magie van haar en haar volk is ontnomen. Tien jaar later krijgt Zélie de kans de magie terug te brengen. Samen met een gevluchte prinses en haar broer vertrekt ze voor deze magische reis, waarbij ze uit handen moeten blijven van de kroonprins die de magie compleet wilt verbannen. 

1-800-275-8255 - Logic ft. Alessia Cara & Khalid

Af en toe luister ik Alessia Cara op de radio, maar van alle drie deze artiesten heb ik nog nooit iets opgeslagen. Maar toch staat dit nummer vanaf nu in mijn playlist! De lyrics raakte meteen een gevoelige snaar, net zoals Eén waarheid van Nadine Swagerman. Dit boek speelt zich af in een kliniek voor depressieve en suïcidale jongeren. Laura komt daar terecht nadat ze instort na de moord op haar ouders. Daar leert ze Jorrit kennen, een student verpleegkundige. Jorrit besluit Laura te helpen met vinden van de moordenaar van haar ouders. Maar is de informatie die Jorrit vindt wel de waarheid die Laura onder ogen wilt komen? 

Heb jij nog een song waarvan je benieuwd ben welk boek ik eraan zou koppelen? Of een boek waar je graag een toepasselijk nummer voor zou willen hebben? Vraag het hieronder!



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #7

Meer informatie

Gerelateerd