Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Music Monday - Here We Go Again! #9

op 29 april 2019 door

Op maandagen brengen we een oude favoriet terug: de Music Monday! Nu getiteld: Music Monday - Here We Go Again! In deze reeks artikelen kiest één clublid 5 nummers voor een ander clublid, die er dan boeken aan moet koppelen. Boeken koppelen aan muziek is natuurlijk leuk, maar wij horen graag ook jullie suggesties - voor boeken of muziek! Het boek kan erbij passen omdat de tekst erop slaat, of omdat het gevoel van de muziek bij het boek past, et cetera! Er zijn zoveel manieren om muziek aan boeken te koppelen! Dus zet je koptelefoon maar op en laten we even luisteren...

In dit artikel koos KIMBERLY de muziek voor MEREL

Iris - Goo Goo Dolls

Allereerst: Prachtig lied. Onze muzieksmaak komt best overeen, Kimberly! Ik kreeg bij dit boek enorme Looking for Alaska-vibes. Miles (de hoofdpersoon) is zo verdrietig en wilt zo graag weten waar Alaska is, hij houdt van haar, terwijl hij haar helemaal niet goed kent. Ik voel de pijn en de liefde door het boek heen, iets wat ik ook bij Looking for Alaska had.

'And I don't want the world to see me, 'cause I don't think that they'll understand.'

Sound of Silence - Disturbed

Ik ken alleen de originele versie hiervan, van Simon and Garfunkel. De tekst is zo prachtig, en het doet me heel erg denken aan een emanciperend boek, zoals Dear Martin. De hoofdpersoon probeert hierbij ook zo'n belangrijke boodschap over te brengen, namelijk die van gelijkwaardigheid, maar het lijkt alsof de maatschappij niet wilt luisteren.

'But my words, like silent raindrops fell

And echoed in the wells, of silence.'

Attention Attention - Shinedown

Oef, deze vond ik moeilijk. De tekst gaat over iemand die stemmen in zijn hoofd hoort en waarvan iedereen zegt dat hij gek is, maar de muziek doet me denken aan een soort ramp die uitbreekt in een gebouw, waardoor het me heel erg deed denken aan de Touching Juliette trilogie. 

Barbies - P!nk

Dit liedje raakte me best wel! Het gaat over de tijd die eigenlijk heel snel voorbij is gegaan. Een vrouw die nu al wat ouder is en weer terug wil naar haar jeugd. Het deed me denken aan De Kroon van de Tearling. Hierbij is Kelsae pas 19, maar moet ze haar land terugclaimen als koningin die ze is, en de gevaren die daarbij komen kijken. Ze realiseert zich dan dat de tijd veel eenvoudiger was toen ze niet wist wie ze was.

'They never say that you gotta grow up, quite this soon'

Fake Happy - Paramore

Ik dacht in het begin van dit lied: Wat deprimerend. Maar gelukkig luisterde ik hem af, want ik vond hem nog best oké. Het gaat dus over iemand die, je raadt het al, fake happy is. Ze doet dus alsof alles prima is, terwijl dat niet zo is. Dat doet me heel erg denken aan het boek Uitzonderlijk, waar de hoofdpersoon ook doet alsof alles goed met haar is, terwijl dat niet zo is. 

Kende jij één van deze liedjes, en aan welke boeken zou jij ze koppelen?



Reacties op: Music Monday - Here We Go Again! #9

Meer informatie

Gerelateerd