Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favorieten: V.E. Schwab

op 10 augustus 2021 door

Wat is je favoriete boek? Wie is je favoriete auteur? Dit zijn vragen die regelmatig aan lezers, bloggers en reviewers worden gesteld. Maar het zijn ontzettend moeilijke vragen om te beantwoorden. Je favoriete boek hoeft namelijk niet van je favoriete auteur te zijn. Om een poging te wagen hebben we een nieuwe artikelreeks bedacht namelijk: Onze favorieten. Om de beurt focussen we ons op onze favoriete auteur en beantwoorden de hamvraag: welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit artikel is geschreven door Minca.

Wie is je favoriete auteur?

Sinds enkele jaren is deze vraag voor mij niet meer zo heel ingewikkeld om te beantwoorden. Sinds ik de Schemering trilogie en de Engelstalige Villains boeken van V.E. Schwab (Victoria Schwab) heb gelezen, verdwenen even alle andere boeken naar de achtergrond in mijn hoofd en bestonden alleen even deze boeken.

Welke boeken heeft deze auteur geschreven?

Victoria is van vele markten thuis, maar de terugkerende factor in haar boeken is toch wel fantasie. Zo schreef ze een aantal jeugdboeken, comics, Young Adults en Fantasy voor volwassenen. Hieronder een overzichtje per leeftijdscategorie en serie. Van de boeken die inmiddels zijn vertaald, wordt de Nederlandse editie genoemd.

Spirit Animals: Fall of the Beasts (10+)

Everyday Angel (10+):

Cassidy Blake (12+)

The Dark Vault (14+)

Monsters of Verity (14+)

The Near Witch (Fantasy)

De Schemering trilogie (Fantasy)

Shades of Magic (comics, voorafgaand aan de Schemering trilogie)

Villains (Fantasy)

Het onzichtbare leven van Addie LaRue (Roman/Fantasy)

Verder heeft Victoria korte verhalen geschreven die zijn verschenen in de volgende bundels:

Welk boek van deze auteur is je favoriet?

Dit is een vraag waar ik moeilijker antwoord op kan geven. De Schemering trilogie vond ik namelijk geweldig, maar toen ik Vicious en Vengeful had gelezen, vond ik die nog beter. Daarna verscheen Addie LaRue en werd ik op een heel andere manier geraakt. Dat is het probleem bij deze auteur. Ze heeft een heel divers scala aan boeken geschreven. Gebaseerd op de grote lijnen zou ik voor de Villains serie gaan. Gebaseerd op de achterliggende gedachten achter het verhaal van Addie LaRue zou ik daarvoor kiezen. Eén van beiden uitsluiten is onmogelijk, sorry!

Zijn er boeken van deze auteur verfilmd? Zo nee, welk boek of welke serie zou je verfilmd willen zien?

Toevallig zijn er momenteel al behoorlijk wat stappen genomen en contracten ondertekend. Zo zal de Schemering trilogie verfilmd gaan worden door de makers van o.a. John Wick en Fast and the Furious (door Sony). Verder zal Het onzichtbare leven van Addie LaRue worden verfilmd door eOne en er is ook sprake dat er een tv serie komt van de van de Cassidy Blake boeken bij Searchlight. Schwabs korte verhaal First Kill wordt een tiener vampieren serie gemaakt.

Allemaal iets om naar uit te kijken, maar ik ben toch ook wel benieuwd wat er zou gebeuren als de Villains boeken tot een serie gemaakt zouden worden.

Als je deze auteur zou mogen interviewen, wat zou jouw hamvraag aan hem/haar zijn?

Toevallig heb ik Victoria in 2019 mogen ontmoeten én interviewen dankzij uitgeverij Boekerij. Ik had een uur de tijd en wat waren dat een fantastische 60 minuten. Ik heb haar de oren van haar hoofd kunnen vragen over de Villains serie en naar de mogelijkheden van nieuwe boeken. De uitwerking van dit interview is te vinden op mijn blog My Winged Books

Wat is je favoriete quote van deze auteur?

'Books, she has found, are a way to live a thousand lives – or to find strength in a very long one.' - Addie LaRue
'Boeken, heeft ze ontdekt, zijn een manier om duizend levens te leiden, - of om kracht te vinden in een heel lang verhaal.' - Addie LaRue

 Hebben jullie al een boek van V.E. Schwab gelezen? Wat vond je ervan? Of ben je dat nog van plan?

 



Reacties op: Onze favorieten: V.E. Schwab

Meer informatie

Over

V. E. (Victoria) Schwab

V. E. (Victoria) Schwab

V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse nummer 1 New York Times-bestselleraute...