Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ringing in the New Year Book Tag

op 07 januari 2019 door

Hoi lezers! Het is 2019, nieuw jaar, nieuwe kansen! We beginnen het jaar weer met een leuke booktag. Er zijn zoveel ongelezen boeken/series die maar blijven opstapelen, terwijl er boeken zijn die we al jaren willen lezen. Dit jaar is de reading goal natuurlijk weer voor iedereen anders. Het belangrijkste is uiteindelijk niet hoeveel boeken er worden gelezen, maar hoeveel van die boeken je ook echt leuk vind! Met deze tag proberen we jullie te inspireren met onze goals! 

Dit artikel is geschreven door Maartje, Iris en Sam.

  • Beste book/serie die je hebt gelezen in 2018

Maartje: Ik heb heel veel goede series gelezen, maar de serie die me het meest is bijgebleven is The Illuminae-files van Jay Kristoff en Amie Kaufman.

Iris: In tegenstelling tot Maartje heb ik niet zoveel boeken gelezen in 2018, maar een boek dat er voor mij echt uitsprong was They both die at the end van Adam Silvera.

Sam: Ook ik heb goede boeken gelezen in 2018. Ik merk echter dat elk boek zo een ander effect op me heeft! De serie die echt het meeste impact op me heeft gehad was Hof van Doorns en Rozen van Sarah J. Maas. Sommige van jullie weten dit wel omdat ik het altijd over de serie heb, maar ik moet natuurlijk wel de vraag eerlijk beantwoorden.

  • Schrijvers die je net pas kent en waarvan je meer zou willen lezen

Maartje: Na afgelopen jaar wil ik graag meer boeken lezen van Jay Kristoff. Ik heb Nimmernacht en Lifel1k3 al klaarstaan.

Iris: Hier ga ik ook voor Adam Silvera. In 2018 heb ik ook Simon vs. The homo sapiens agenda van Becky Albertalli gelezen en dat boek vond ik ook wel leuk en heeft ertoe geleid dat ik meer boeken van Becky zou willen lezen. Gelukkig hebben Silvera en Albertalli samen ook een boek geschreven, namelijk What if it’s us en die staat zeker hoog op mijn lijstje. 

Sam: Buiten Sarah J. Maas wil ik heel graag meer boeken lezen van Jonathan Stroud, Lisa Maxwell en Marie Lu. Alle drie deze schrijvers vond ik zo goed dat ik echt de volledige package kreeg: emoties, cliffhangers en spanning. Dat vind ik een hele goede combinatie.

  • Leukste boek to movie in 2019

Maartje: Ik heb niet zoveel met boekverfilmingen, maar komend jaar komen er een paar interessante films uit: The Nightingale, The sun is also a star en Artemis Fowl springen er voor mij uit.

Iris: The Hate U Give van Angie Thomas. Althans, ik hoop dat die leuk gaat worden. Ik weet dat deze film in januari uitkomt in de Nederlandse bioscopen en ik heb al wat geluiden gehoord uit de VS, maar ik wil het graag zelf eerst zien voordat ik er een mening over geef. Het is wel één van mijn favoriete contemporary boeken, dus ik hoop dat de regisseurs het boek een beetje in ere hebben gehouden.

Sam: Ik weet helemaal niet zeker of de film echt dit jaar gepubliceerd wordt, maar in maart 2019 zou de verfilming van The Knife of Never Letting Go door Patrick Ness klaar moeten zijn. De boeken wil ik daarvoor nog lezen, het lijkt me heel interessant! Ik ben net als Iris ook geïnteresseerd in The Hate U Give, ik lees normaal niet echt contemporary maar de verfilming lijkt me leuk, maar zeker ook heftig. Daarbovenop hoop ik dat seizoen twee van A Discovery of Witches uitkomt dit jaar, gebaseerd op de boeken van Deborah Harkness.

  • Noem een karakter waarvan je het niet erg zou vinden als je een middernachtzoen zou krijgen.

Maartje: En ik krijg geen ruzie met mijn partner? Dan kies ik nu denk ik voor Ash uit De IJzerkoning van Julie Kagawa. Die zit nog vers in mijn geheugen.

Iris: Ik denk dat ik het voor de volle 100% met Maartje eens ben, haha. Wij organiseren met de YA club op dit moment een Iron Fey - readalong en ik ben een beetje aan het crushen op Ash en met een beetje bedoel ik eigenlijk gewoon heel erg.

Sam: Omdat ik De Ijzerkoning nog niet heb gelezen kan ik helaas niet met de meiden meegaan, maar voor mij is het zeker Rhysand van Hof van Doorns en Rozen. Geen verdere uitleg nodig....

  • Top 5 boeken om te lezen in 2019

Maartje: Ik heb er veel meer dan vijf op mijn toplijst staan, maar hier komen er een paar: Sawkill Girls van Claire Legrand, The Wicked King van Holly Black, King of scars van Leigh Bardugo, De Graces; vervloekingen van Laure Eve en ik ben nu bezig in Showstealer van Hayley Barker.

Iris: Dit is zo’n moeilijke keuze... Ik wil ten eerste eigenlijk dit jaar nog de Throne of Glass - serie van Sarah J. Maas uitlezen. Ik heb er al twee uit, maar de delen die volgen zijn een beetje intimiderend dik. Ten tweede wil ik, nadat ik hem vorig jaar niet heb uitgelezen, Hof van vleugels en verwoesting uitlezen. Ten derde ben ik erg benieuwd naar The miseducation of Cameron Post van Emily M. Danforth. Ik weet niet zeker of je deze als Young Adult kan rekenen. Ten vierde wil ik nog graag het nieuwe boek, On the come up van Angie Thomas lezen en als laatste staat Dear Martin van Nic Stone nog op mijn lijstje. Mijn doel in het algemeen voor dit jaar is eigenlijk die enorme TBR-stapel in mijn boekenkast eens flink te verkleinen en ik kan je garanderen dat die TBR-stapel echt enorm is.

Sam: Dit vind ik ook altijd moeilijk. Ik wil heel graag het 5e deel van Lockwood & Co. lezen van Jonathan Stroud. Daarnaast het 3e en 4e book van de Red Queen serie van Victoria Aveyard en Hof van Ijs en Sterren van Sarah J. Maas. 2019 wordt daarbij het jaar dat ik de Grisha trilogie van Leigh Bardugo ga lezen. Het wordt is tijd!

  • Hoeveel boeken staan op je reading goal in 2019?

Maartje: 250

Iris: 75, maar ik hoop er misschien nog 100 van te kunnen maken.

Sam: Ik ga voor de 50 dit jaar, zodat ik geen leesdruk krijg!

  • Noem een (of meerdere) nieuwjaars resolutions die niet boek gerelateerd zijn.

Maartje: Minder mopperen.

Iris: In 2018 ben ik opeens heel erg gaan uitstellen. In 2019 hoop ik dat uitstelgedrag weer wat te onderdrukken, zodat ik actiever wordt.

Sam: Ik ga volledig met Maartje en Iris mee. Nog iets: Chill out!

Deze booktag is gecreëerd door een auteur op BookmarkChronicles.

De foto is gemaakt door JANUPRASAD

Wat zijn jullie antwoorden op deze tag? We zijn erg benieuwd!



Reacties op: Ringing in the New Year Book Tag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Philip Reeve

Philip Reeve

Philip Reeve werd geboren in het Engelse Brighton en werkte jarenlang in een boe...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste de...