Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Sam's gelezen vakantieboeken

op 17 augustus 2019 door

Hoi allemaal! Ik houd het kort maar krachtig: mijn vakantie in Bulgarije was inderdaad alleen maar zonnen, lezen, zwemmen, lezen, zonnen en ga zo maar door! Ik heb deze vakantie dan ook goed mijn challenges kunnen voltooien in 12 dagen. Hier zijn de resultaten.

Dit artikel is geschreven door Sam

1. Lees een boek na zonsondergang/voor zonsopgang

Bij deze challenge had ik nog geen boek gekozen in mijn TBR artikel, maar het is het vierde boek van Lockwood & Co. De Vlammende Geest van Jonathan Stroud geworden en ik had eerlijk gezegd geen beter boek kunnen kiezen! Toen ik buiten zat om 11 uur 's avonds in het donker vond ik het zo spannend dat ik echt wel eens om me heen moest kijken of ik niet over het balkon zou worden gesleurd door een geest. Wat een goed boek. Ik ben daarna meteen doorgegaan met het laatste boek in de serie, Het Lege Graf. Echt een topserie. 5 Sterren voor elk boek in deze serie!

2. Lees het eerste boek van een bekende auteur.

Ik heb me gehouden aan mijn TBR, Of Poseidon van Anna Banks was mijn keuze. Ik had nog nooit een boek gelezen van deze schrijfster en was dus erg benieuwd. Boy o boy, ik heb denk ik een nieuwe boek boyfriend. De romantiek in dit boek samen met de Syrena's was echt geweldig. Banks heeft het goed gedaan met de karakters, maar ook het plot. Het is geen normaal zeemeerminnen boek maar er gebeurt zo veel meer, zo veel actie, goede maar ook slechte dingen die er gebeuren. Ook deze heb ik 5 sterren gegeven. (Ik moet even zeggen dat ik meteen boek 2 en 3 erachteraan heb gelezen... oeps!)

3. Lees een boek met oranje op de voorkant. Zon!

Dit is An Enchantment of Ravens van Margeret Rogerson geworden. Ook dit boek heb ik gelezen op Storytel tijdens het zonnen, wat lekker rustgevend was. Dat zou je denken toch? Maar nee, wat een actie en magie! Het verhaal en de liefde erin waren allebei zo betoverend. Ik denk dat het ook wel een retelling van Beauty and the Beast was, het leek er wel wat op. Ik raakte soms de draad kwijt en ik heb geen idee waar dat door kwam. Ook hier miste ik de WOW factor, wat eigenlijk echt jammer was omdat het zo een goed plot was! Dus voor dit boek 4 sterren.

4. Lees het eerste boek dat je ziet in de eerstvolgende booktube video

Hier ben ik afgeweken van mijn TBR, want ik was vergeten Saga op mijn e-reader te zetten. Good job! Maar bij het zien van een tweede video was er nog een goede kandidaat: Harry Potter and the Sorcerer's Stone. Jaja jongens, ik heb nog nooit de Harry Potter serie van J.K. Roling gelezen! My bad. Ik heb eerder geprobeerd het fysieke boek te lezen maar daar kwam ik niet lekker doorheen. Nu heb ik op vakantie naar het boek geluisterd op Storytel, wat echt een leuke beleving was. Er was zo een leuke verteller die de stemmen echt goed nadeed, vooral die van Hagrid. Toen ik het boek uithad ben ik meteen naar The Chamber of Secrets gegaan! Ik gaf het boek 4 sterren omdat ik het soms toch wel wat langradig vond, wat goed kan doordat ik de film wel wat aantal keren heb gezien.

5. Lees het boek dat (helemaal) onderaan je TBR staat

Zero Repeat Forever van Gabrielle Prendergast. Dit boek stond onderaan mijn TBR op naam, niet omdat ik het niet wilde lezen. Ik had echt geen idee wat ik van deze YA Sci-Fi moest verwachten, waar ik bij de andere boeken wel ongeveer een idee had. Ik zag er een beetje tegenop maar ik was blij verrast! Ik ging erin zonder verwachtingen en kreeg een boek vol actie, gevaar, mysterie en onverwachte romantiek. Wat het interessantste aan het boek was, is dat een van de hoofdpersonen net een robot is, getraind om geen eigen wil te hebben en orders te volgen. Om te zien dat hij in de loop van de tijd veranderd in van iemand die zonder een kick te geven iemand neerschiet naar iemand die mensen wil helpen, beschermen en zelfs van houden was echt wonderbaarlijk omschreven. Toch miste voor mij de WOW factor en heb ik het 4 sterren gegeven. Het kan komen door de schrijfstijl, maar ik zat er gewoon niet helemaal in. Verder was alles wel echt heel goed!

6. Lees een boek dat zich afspeelt op een kostschool

Dit boek was Shadow and Bone van Leigh Bardugo. Ik weet niet wat ik precies had verwacht, maar het was zo anders! Een wereld vol magie gecombineerd met het leger en De Duisterling was een hele speciale combinatie. De deceptie die Bardugo maarkt in het boek van een bepaald karakter, als je hebt hebt gelezen snap je me, was echt wonderbaarlijk. Delen van het boek waren ook spannender dan ik had kunnen denken en het was ook best heel gevoelsgericht, wat ik een van de leukste dingen vind. Ook dit boek miste helaas voor mij de WOW factor, omdat ik het soms niet echt vond samenhangen, er gebeurde van alles en ik raakte de draad kwijt, wat jammer was. Verder heeft het wel echt potentie om verder goede boeken in de serie te hebben dus ik ga zeker verder in deze serie! Ook 4 sterren.

7. Random Number Generator

Lux. AAAAAAAAAHHHHHHH. Een van de leukste, fantastische series die ik ooit heb gelezen. Hoogtepunt van de hele vakantie by far. Ik was al een Jennifer L. Armentrout fan van haar Witheet serie, maar wauw. Ik denk dat ik deze vakantie wel 10 boek boyfriends erbij heb lol. De combinatie die Armentrout schrijft van haar actie, avontuur en gevaar samen met de (super) romantische karakters is echt goed. Hier hebben we het ook over in ons Armentrout Dossier.  Haar schrijfstijl is zo goed dat ik net zo pissig op het mannelijke hoofdpersoon werd als dat het vrouwelijke hoofdpersoon was en hem net zo leuk vond. Het is natuurlijk logisch dat ik meteen boek 2 heb gelezen, Onyx en nu in boek 3 zit. Ik ga de hele serie erdoorheen lezen nog voordat de vakantie over is. Reken daar maar op!

Totaal aantal boeken

Bij deze boeken heb ik nog The Princess Saves Herself in this One gelezen van Amanda Lovelace. Dit was mijn eerste poézie bundel omdat dat niet echt mijn ding is, maar over Lovelace had ik veel goeds gehoord. Dat was het ook zeker. Ze laat je herinneren hoe krachtig woorden kunnen zijn. Deze heb ik dan ook 4 sterren gegeven.

The Darkest Star van Jennifer L. Armentrout was ook zo geweldig weer, het eerste boek in de Origin serie. Ik denk dat het gewoon haar schrijfkunsten zijn die haar boeken zo goed maakt, maakt niet uit welke serie. Wat ik van het boek vond is te lezen in mijn recensie.

In totaal heb ik 12 boeken gelezen in 12 dagen! Een schouderklopje heb ik wel verdiend. Ook heb ik zoals jullie misschien wel hebben gemerkt alleen maar 4- en 5-sterren boeken gelezen, wat top is!

De banner is ontworpen door Anders Wideskott op Unsplash.

Wat hebben jullie gelezen deze vakantie?



Reacties op: Sam's gelezen vakantieboeken

Meer informatie

Gerelateerd