Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Shortlist Hebban Ya Awards - #2

op 05 oktober 2017 door

Ook dit jaar organiseert Hebban weer de Hebban Awards. Dit is de laatste week om op je favoriete boeken te stemmen! Wij als YA club houden ons natuurlijk bezig met de YA-boeken en hieronder kun je lezen op welk YA boek wij gestemd hebben. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Iris

Van de YA-boeken op de shortlist heb ik er nog maar één gelezen. Dat was natuurlijk het boek van Sarah J. Maas hof van mist en woede, want zeg nou zelf, wie heeft dit boek nou niet gelezen? Het boek Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum staat nog steeds op mijn ´wil ik lezen´- lijstje, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. Op de runner-up lijst staan naar mijn mening ook erg goede boeken, zoals The hate u give. Dit boek is tot nu toe mijn favoriete boek van dit jaar, maar daarbij moet ik wel zeggen dat ik dit jaar nog heel weinig YA boeken heb gelezen en vooral klassiekers. Daarnaast is een andere favoriet van mij die op deze lijst staat Phobos van Victor Dixen. Verder staan er genoeg boeken op die ik nog graag zou willen lezen, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Uiteindelijk heb ik besloten te stemmen op The hate u give van Angie Thomas, omdat ik het een heel belangrijk boek vind op dit moment.

Merel

Mijn stem gaat naar Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas! Ik ben enorm fan van de ACO series dus ik hoop stiekem dat deze wint. Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat dit het enige boek op de YA-shortlist was die ik gelezen heb (shame!). Wel lijkt Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum me een heel leuk boek, maar kom ik er niet aan toe deze binnenkort te lezen vanwege tentamens. Wel ben ik benieuwd naar jullie stemmen!

Romée

Ik val direct maar met de deur in huis; ik heb nog geen één boek van de shortlist gelezen, maar de meeste staan wel op mijn 'wil ik lezen'-lijstje. Gelukkig heb ik wel enkele van de runner-up lijst gelezen. Net zoals Iris zijn mijn twee favoriete deelnemende boeken The Hate U Give van Angie Thomas en Phobos van Victor Dixen. Dit was natuurlijk een lastige keuze, omdat beide boeken niet te vergelijken zijn qua genre. Na lang nagedacht te hebben, koos ik uiteindelijk voor Phobos, zonder dat ik hier goede redenen voor heb. Beide boeken vond ik geweldig en ze mogen van mij dus beide winnen! 

Maud:

Oke, als ik zo de andere meiden hoor. Denk ik bij mijzelf jaa. Ik heb best wel wat gelezen. Ik heb namelijk alle boeken op de shortlist gelezen. Nouja niet alle. Ik ben op dit moment bezig in Aristoteles en Dante. Hier kom ik jammer genog niet doorheen. Maar de andere 5 zijn echt fantastische boeken, van alles wat. Ik moet echt zeggen dat ik echt last had met kiezen. Ik heb een weekend lang zitten tobben. Alle boeken hebben zulke goede elementen. Maar als ik dan toch moet kiezen ja... Als eerste viel Sterrenstof af. Een leuk boek! Maar niet helemaal mijn boek. Toen Duizend Hoog, las ook lekker maarja vergeleken met de rest verbleekt het. Toen heb ik mezelf moeten dwingen om een fantasy boek tegenover 54 Minuten te zetten. Dit was ontzettend lastig. Maar uiteindelijk vond ik Hof van Mist en Woede toch leuker. Dit komt omdat ik dol ben op die hele serie!! Toen kwam het dilemma. 2 van mijn favoriete boeken, wat moet ik kiezen. Ik heb uiteindelijk toch, sorry Marieke Nijkamp, gekozen voor Hof van Mist en Woede. Omdat ik deze serie gewoon briljant vind!!

Brechtje

Ik heb drie van de vijf boeken op de shortlist gelezen! Aristoteles en Dante heb ik eind september uitgelezen, en dat boek vond ik zo mooi. Eerst vroeg ik me af waar het verhaal heen zal gaan en waar het boek nou eigenlijk over ging, maar zodra ik in het verhaal zat, wilde ik alleen maar dat het boek nooit eindigde! Duizend hoog heb ik vorig jaar gelezen voor mijn allereerste Hebban leesclub. Ik vond het een leuk boek, maar niet fantastisch. Het gaf me iets teveel een soap-gevoel, en er was naar mijn gevoel teveel drama. Het was wel een ontzettend pakkend boek en vlot geschreven, maar ik vind hem geen goede winnaar voor de award. Ik heb uiteindelijk gestemd op Hof van mist en woede, het laatste boek dat ik heb gelezen van de shortlist. Over dat boek raak ik maar niet uitgepraat, het is mijn ultieme lievelingsboek! De mooie maar gruwelijke wereld waar je in wordt meegesleurt, de nieuwe hoven die je bezoekt, de herrijzing van Feyre... En Rhysand natuurlijk. Rhysand staat zeker weten bovenaan mijn favoriete-personages lijstje! Sterrenstof en 54 minuten staan wel op mijn To Be Reading List, maar ik heb ze nog niet aangeschaft. Maar als ze het hebben gehaald tot deze shortlist, zijn ze zeker weten goed genoeg om zo snel mogelijk aan te schaffen... Ik overweeg nog om Het zwarte Hart te lezen. Als ik hem wil lezen, ga ik denk ik wel voor de Engelse variant!

Wil je ook nog stemmen op jouw favoriete boek? Dat kan hier tot en met 8 oktober. Daarnaast kun je met jouw stem een boekenpakket naar keuze winnen ter waarde van 200 euro mogelijk gemaakt door Libris en Blz!



Reacties op: Shortlist Hebban Ya Awards - #2

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz

Benjamin Alire Sáenz is de schrijver van het veelgeprezen en bekroonde bo...

Victor Dixen

Victor Dixen

Victor Dixen is een Franse YA-auteur. Hij won al twee keer de prestigieuze Grand...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...