Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: Tasty Pastry Booktag

op 19 oktober 2017 door

Het is weer donderdag en dat wil zeggen dat het weer Tag Thursday is! Vandaag hebben we een heel lekkere tag voor jullie in petto. Ik hoop dat nog niet te veel honger hebt, want anders zul je dat nu wel krijgen... De tag hebben we gevonden op Daniëlles boekenhoek.

Croissant: Noem een populair boek waar iedereen (inclusief jezelf) van houdt.

Brechtje: het is niet één boek, maar een populaire serie waar ik heel veel van hou! Dan heb ik het over de Hof van doorns en rozen - serie van Sarah J Maas. Sinds ik vorig jaar de serie ontdekte, ben ik groot fan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste twee delen beter vond dan het eerste deel, maar dat neemt niet weg dat het eerste deel niet ontzettend goed is. Het is eigenlijk een lange proloog naar de volgende twee delen.

Ik vind de schrijfstijl van Sarah J Maas zo mooi! Toen ik het boek las, voelde het niet alsof ik op de bank zat te lezen, maar alsof ik zelf in de hoven rondliep. Doordat van alle personages hun achtergrondverhaal wordt verteld, ontstaat er een band met de personages. Het voelde alsof het ook mijn vrienden waren, niet alleen personages op papier. 

Ik vind het heel leuk dat er zo'n grote fandom om deze serie is ontstaan! Er is veel merch van de serie te vinden, fanart, theoriën over gebeurtenissen in de boeken... En samen fangirlen over het geliefde personage Rhysand is ook hartstikke gezellig. Als je de boeken nog niet hebt gelezen, raad ik het je zeker aan!

Macarons: Noem een boek waar je moeilijk doorheen kwam maar het helemaal waard was op het eind.

Iris: Hiervoor neem ik Rood van Pierce Brown. Het begin van dit boek was echt heel spannend en gevuld met actie, maar daarna werd het aardig langdradig, misschien ook doordat er zo veel verschillende locaties zijn op het boek en er zo veel gebeurt. Uiteindelijk was het het lezen helemaal waard. Ik zat op het puntje van mijn stoel de laatste honderd bladzijdes te lezen. 

Vol-au-vent: Een boek waarvan je dacht dat het geweldig zou zijn, maar het niet was.

ClaudiaVrees Me van Tahereh Mafi. Ik heb hier zo veel goede dingen over gehoord, en het boek klinkt ontzettend spannend en echt als een boek voor mij. Maar ik kwam totaal niet door het boek heen. Ik kon de schrijfstijl absoluut niet uitstaan en het verhaal deed me eerlijk gezegd ook niks. Erg jammer, want het leek me zo'n goed boek!

Pain au chocolat: Noem een boek dat heel anders was dan verwacht.

Iris: Surf van Chris Vick is hier wel echt een voorbeeld van. Ik had verwacht, dat het een cliché soort verhaal zou worden, waarin de jongen verliefd wordt op het meisje en de jongen echt zo'n stereotype surfer zou zijn, maar dit was absoluut niet waar. Het was een heel mooi, spannend en intrigerend verhaal en uiteindelijk heb ik er echt heel veel van genoten. Het boek staat op dit moment erg hoog op mijn lijstje van boeken die ik mensen aanraad, als ze een niet al te bekend boek zoeken.

Profiterole: Een boek waarvan jij denkt dat niet genoeg aandacht krijgt.

Elke: Ik vind dat de Daughter of Smoke and Bone trilogie van Laini Taylor niet de aandacht krijgt dat het verdient. De boeken zijn zo rijk aan fantasie, romantiek en beeldspraak, en verdienen daarom een plekje op iedere boekenplank. Toch hoor ik weinig mensen praten over deze serie. Misschien omdat hij niet helemaal vertaald is, of misschien omdat hij té fantasy-achtig is. Het is een echte fantasy YA, en is gevuld met fantastische, rijke beelden van engelen, demonen, en andere magische figuren. Ook is het verhaal enorm origineel en niet zoals andere boeken. Iedereen zou deze boeken moeten lezen, maar dat is mijn mening. 

Croquembouche: Noem een heel complex boek.

Tinke: Anna dat 'Young Adult' boek is zo complex. Het is naar mijn mening totaal geen Young Adult en dat maakt het zo complex. Het wordt totaal afgespiegeld als een YA. Hij zat bij de 7days reading challenge, daar had ik het boek ook van gewonnen. Maar het is zo'n literair en totaal onbegrijpbaar bij sommige personages. 

Napoleon: Noem een film of serie die jij beter vindt dan het boek!

Merel: Ik denk niet dat mensen dit leuk gaan vinden, maar ik ga voor Spel der Tronen van George R. R. Martin. Hoewel ik de boeken (tot nu toe) heel leuk vindt, leg ik ze toch eerder weg dan dat ik me kon losscheuren van de serie. Ik denk dat een hoop GoT-fans het met me eens zijn als ik zeg dat je niet kan stoppen met kijken. Het boek daarentegen legde ik wat sneller weg. Dit omdat ik niet alle karakters even interessant vindt en het boek vanuit de karakters wordt vertelt. Als je nog niet verslingerd bent aan deze serie, raad ik alsnog de serie (en de boeken) aan!

Empanada: Noem een bitterzoet boek.

Audrey: Ik hou ontzettend veel van The Problem with forever van Jennifer Armentrout! Het is een boek dat je zoveel laat voelen, geluk en verdriet. Daarom is het zo'n boek dat je echt meesleurd en bitterzoet is. Het gaat om de liefde, maar er is zo veel meer. Het raakt je hart. Echt een aanrader!! 

Wat vond jij van deze tag? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Tag Thursday: Tasty Pastry Booktag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

George R.R. Martin

George R.R. Martin

George R.R. Martin (Bayonne, New Jersey, 1948) is een Amerikaanse bestselle...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Pierce Brown

Pierce Brown

Pierce Brown verkocht na zijn studie politicologie en economie in 2012 de rechte...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...