Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tag Thursday: The Sims Book Tag

op 24 augustus 2017 door

Het is weer donderdag dus dat betekent dat wij weer een nieuwe book tag voor jullie hebben, die door ons is ingevuld. Deze keer is het thema The Sims. Wie kent dit eeuwenoude, populaire computerspel nou niet? De Book Tag is gemaakt door Hails Hearts Nyc en wij hebben hem vertaald naar het Nederlands en voor jullie ingevuld. (Let op: dit artikel bevat een spoiler uit All the bright places Waar het licht is)

1. De originele Sims - een auteurs beste debuutboek.

Danique: Dat is denk ik toch wel 54 minuten van Marieke Nijkamp. Het boek bevat spanning, echt waar, je zou misschien denken dat als er in een geheel boek 54 minuten worden beschreven dat het misschien saai zou kunnen zijn maar no way, het is echt de moeite waard om het te lezen! En dat als een debuutboek! Overigens komt haar nieuwe boek, Before I Let Go/Voordat ik je los laat in 2018 uit. Ik ben benieuwd!

2.  The Grim Reaper - de zieligste dood van een personage.

Iris: (SPOILERS VOOR ALL THE BRIGHT PLACES!!!!!) Voor mij is de zieligste dood van een personage, die ik tot nu toe heb meegemaakt, de dood in All The Bright Places. Het was heel mooi beschreven ook al was het eigenlijk gruwelijk, maar ik denk niet dat de beschrijving van zijn dood mij zo geraakt heeft. Eerder dat het erg herkenbaar is.

3. Sims komen vast te zitten - een personage dat in de weg zat.

 Iris: Hiervoor kies ik voor Warner uit de Vrees me - serie van Tahereh Mafi. Persoonlijk was ik al niet een zo hele grote fan van de serie toen ik aan het eerste boek begon, maar dat werd alleen maar erger nadat Warner steeds dichter naar Juliette toegroeit, omdat mijn OTP toch echt Adam en Juliette waren.

4. Simlish - een boek met een geweldige schrijfstijl.

Kayleigh: In het spoor van de eclips! De manier waarop Bronagh Curran eigenlijk een heel normaal personage zo tot leven brengt is gewoon fantastisch. De gebeurtenissen zijn niet groots, maar lijken door haar schrijfstijl wel zo. Het boek is zo geschreven dat het interessant is voor jongeren en volwassenen en laat je de wereld op een andere manier zien. Een geweldige schrijfstijl dus! 

5. Uitbreidingspakket - een serie waarin de boeken alleen maar beter werden.

Danique: Hierbij dacht ik meteen aan de bekende serie van Sarah J Maas, Hof van doorns en rozen. Staan ze nog niet in je boekenkast? KOPEN. En een kleine tip, koop ook gelijk deel 2 en 3 want het leest zo ongelofelijk snel. Nadat je deze boeken gelezen hebt en je wilt meer, (na deze serie wil je echt niks anders meer) dan kan je altijd nog het kleurboek kopen om in de sfeer van het geweldige fantasywereldje van Sarah J Maas te blijven.

6. Sims romantiek - Het slechtste geval van liefde op het eerste gezicht.

 Iris: Hier ga ik voor Tris en Four uit Divergent. Voor mijn gevoel ging het liefdesverhaal van die twee een beetje te snel en ik was ook niet zo'n fan van hoe deze verhaallijn zich ontwikkelde. Misschien moet ik de serie eens herlezen en vind ik er dan wat anders van.

7. Cheats - een (contemporary) boek dat volkomen onrealistisch was.

 Iris: Will Grayson, will grayson was voor mij zo'n geval. Het was allemaal gewoon veel te toevallig allemaal. Twee mensen die elkaar ontmoeten en dan exact dezelfde naam hebben, is niet iets dat zo maar even in de realiteit gebeurt en dan nog maar niet verder in te gaan op de rest van het verhaal.

8. Heeft vervulling nodig - een personage die alle verkeerde beslissingen maakt.

Kayleigh: Caleb uit de Divergent-serie van Veronica Roth. Hij is de broer van het stoere hoofdpersonage Tris en komt door zijn beslissingen aan de kant van de 'vijand' te staan. Hij verraad zijn zusje meerdere keren en krijgt genoeg kansen om het beter te doen, maar dat doet hij niet.. 

9. Error Code 12 - Een boek dat goed begon maar vanaf daar alleen maar minder werd.

 Iris: Ik kan hier niet anders dan in herhaling vallen en weer Vrees me van Tahereh Mafi te kiezen. Het begon zo goed. Ik was nieuwsgierig en wilde meer weten van Juliette en Adam, maar op een gegeven moment ging ik me vervelen en werd het steeds minder.

10. The Sims vortex - een boek/serie die jou helemaal overheerste.

Iris: Misschien een beetje voorspelbaar, maar hiervoor ga ik voor De Kronieken van de Onderwereld door Cassandra Clare. Door deze serie ben ik van het YA-genre gaan houden en nog steeds houd ik van de personages en de ships uit deze serie. Een tijdje geleden heb ik zelfs een artikel over deze serie geschreven, die kun je trouwens hier vinden. 

Dit was het weer voor deze week. Laat ons in de comments weten wat jullie van onze antwoorden vinden en wat jullie zelf ingevuld zouden hebben!



Reacties op: Tag Thursday: The Sims Book Tag

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jennifer Niven

Jennifer Niven

Jennifer Niven schreef eerder voor volwassenen. Waar het licht is is haar eerste...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp

Marieke Nijkamp is afgestudeerd in de filosofie en in middeleeuwse geschiedenis....

Bronagh Curran

Bronagh Curran

Bronagh Curran is een Ierse schrijfster die in 2015 debuteerde met The path of T...

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (1988) is de wereldwijde bestsellerauteur van de Divergent-serie. ...