Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Friday Five: Boeken die ik nomineer voor het Beste Boek voor Jongeren

op 18 mei 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Boeken die genomineerd zouden moeten worden voor het Beste Boek voor Jongeren 2018. Lees hier het opinie-artikel waarbij een aantal leden van de club vertellen wat zij van de huidige nominaties vinden.

Geschreven door Merel

33d670b5f8c79f7c17ecf08603a1f08c.jpg


1. The Hate You Give 

Deze staat al in de nominaties (als enige YA) en dat is maar goed ook, want dit boek snijdt een hoop belangrijke maatschappelijke kwesties aan, op een Young Adult manier. Thema's als policy brutality en black lives matter worden aangesneden, waardoor het onderwerp voor jongeren actueel en belangrijk is.

2. Bloed en Beenderen 

Dit boek staat op de lijst om ongeveer dezelfde redenen als het boek hierboven: De belangrijke en haast exact dezelfde thema's. Hoewel het boek ook veel spanning en een vleugje romantiek heeft (en een hoop fantasy) is er een goede boodschap in de vinden.

3. Allesbehalve Oké

Ja mensen, de maatschappelijke kwesties en politieke boodschappen komen misschien inmiddels je neus uit, maar belangrijk is het wel. Allesbehalve Oké snijdt onderwerpen aan als slutshaming en heeft een belangrijke feministische boodschap, maar wees niet bang dat je hierna de volgende Jeanne D'arc wordt, want Laura Steven brengt haar verhaal op een hilarische manier over. Een absolute aanrader!

4. Turtles all the Way Down

Deze heeft weinig uitleg nodig: Het beste boek van auteur John Green tot nu toe. Het is ontroerend, meeslepend en voor elke leeftijd geschikt. Ik beloof dat je dit boek niet weg kunt leggen! Het wordt geschreven vanuit een meisje met een dwangstoornis, dus als je niet zo goed kan tegen obsessieve gedachten/gedragingen, zou ik het toch eventjes laten liggen. 

5. 13 Minuten 

Dit boek is zó spannend en goed geschreven dat hij een verdiende plek krijgt in deze Friday Five. Het verhaal zit vol plottwists en je zit constant met vragen, waardoor je telkens nog eventjes een paar hoofdstukken door moet lezen (slapeloze nachten gegarandeerd). 

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Welke boeken zou jij nomineren voor het Beste Boek voor Jongeren?



Reacties op: The Friday Five: Boeken die ik nomineer voor het Beste Boek voor Jongeren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...

Laura Steven

Laura Steven

Laura Steven is auteur, journalist en scenarioschrijver. Ze heeft een master in ...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough

Sarah Pinborough (1972) is de nummer één New York Times bestsellerauteur van de ...

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego ...