Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Friday Five: Vrolijke Boeken

op 25 mei 2018 door

Met een aantal bloggers doen we 'The Friday Five' bedacht door de blog NerdyGeekyFanboy. Hierbij laten we (bijna) elke vrijdag weten welke 5 boeken op de lijst gaan van een bepaald thema. Merel werkt mee aan dit project, met deze week The Friday Five: Vrolijke Boeken. Als jij nog aanvullingen hebt, laat ze dan hieronder weten en laten we beginnen!

Geschreven door Merel

eee072f169014d7efb1f806dd0ab3a2e.jpg

1. Simon vs. De Verwachtingen van de Rest van de Wereld

Een klassieker waarbij je uiteindelijk met een big smile op je gezicht achterblijft: Simon. 14 juni gaat Love, Simon in première, dus wil je dit boek nog lezen, doe het dan snel! Dit boek is leuk, ontroerend en maakt homoseksualiteit bespreekbaar. 

2. Allesbehalve Oké 

Ik val een beetje in herhaling... Deze stond namelijk ook in mijn lijstje met boeken die genomineerd zouden moeten worden voor het Beste Boek voor Jongeren! Simpel gezegd is dit boek gewoon hilarisch en ik ben volgens mij niet de enige als ik zeg dat je soms absoluut in een deuk ligt om de schrijfstijl van Laura Steven. Net als Simon gaat het om een weinig besproken onderwerp: Slutshaming.

3. Leah on the Offbeat (De Eigenzinnigheden van Leah Burke)

Dit is een nieuw boek in de Simonverse (de wereld van Simon) maar wordt verteld vanuit Leah, Simons beste vriendin. Ze drumt, heeft overgewicht, is onzeker over van alles en biseksueel. Behalve de struggles waar ze in het boek mee te maken heeft, is Leah een leuk personage en heeft ze een goed gevoel voor humor, wat het een vrolijk boek maakt!

4. De Edelsteen trilogie

Hoewel ik er niet zo'n fan van was, kun je niet ontkennen dat de Edelsteen trilogie bestaat uit drie vrolijke boeken. Er gebeurt niet veel dramatisch en het heeft een schattig einde, waardoor de boeken je vast met een glimlach op je gezicht achterlaten. Oké, ik geef toe, ik vond vrolijke boeken verzinnen toch wat moeilijker als ik dacht, sorry!

5. De Hobbit

Dit boek is gewoon een must read en kun je zelfs lezen als je geen enorme fantasyliefhebber bent. Het is misschien niet echt YA (hoewel het op alle leeftijden gelezen kan worden) maar behoort toch thuis in het rijtje vrolijke boeken. Bilbo is gewoon lekker aan het chillen in zijn huisje en heeft een prima leventje, tot de tovenaar Gandalf bij hem op de stoep staat die hem mee wilt nemen op avontuur. Wat er dan gebeurt, kun je misschien al raden, anders was er natuurlijk geen boek! De personages zijn leuk, het is simpel geschreven en het is gewoon vrolijk!

Hieronder vind je een lijstje met de bloggers die meedoen, neem daar vooral ook een kijkje voor meer Friday Fives!

Heb jij nog leuke vrolijke boeken die je graag leest? Laat het weten in de reacties!



Reacties op: The Friday Five: Vrolijke Boeken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Laura Steven

Laura Steven

Laura Steven is auteur, journalist en scenarioschrijver. Ze heeft een master in ...

Kerstin Gier

Kerstin Gier

Kerstin Gier (1966) is een Duits schrijfster, die ook onder de pseudoniemen Jule...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...