Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Throwback Thursday #10: Mijn favoriete boeken van 2016 tot nu toe

op 06 oktober 2016 door

In deze laatste aflevering van Throwback Thursday blik ik terug op de leukste boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen. In 2016 heb ik al veel boeken gelezen, maar welke boeken zijn me echt bijgebleven? Vandaag bespreek ik mijn favoriete boeken die ik tot nu toe dit jaar heb gelezen. Geschreven door: Femke van de Griendt

Om de een of andere reden geef ik een boek zelden vijf sterren. Ik vind boeken vaak gewoon leuk en beoordeel ze met drie sterren, vier gebeurt ook regelmatig, maar vijf is best wel zeldzaam. Dit jaar heb ik ongeveer 75 boeken gelezen en daarvan heb ik er vier met 5 sterren beoordeeld. Het spreekt voor zich dat dat ook mijn favoriete boeken zijn!

Zusje vermist is het vervolg op Vermist. Hoewel ik over deel één niet heel enthousiast was, vond ik het vervolg vele malen beter. Het was zo ontzettend spannend! Dit boek bewijst dat ik van jeugdthrillers houd. Het was fijn om weer eens een boek te lezen waarvan ik de pagina’s wilde blijven omslaan. Hier vind je mijn recensie van dit boek.

Wij zijn allemaal moleculen vond ik geweldig om de personages. Het was daarom zo grappig en het werd echt levendig gemaakt. Stewart is ontzettend grappig omdat hij niet zoveel sociale vaardigheden heeft. Hij is daarmee absoluut niet cliché en ik kon me goed in hem inleven.

Codenaam Coco heeft van alles wat: een spannend verhaal, een fijne schrijfstijl, prima personages en wat liefde. Ook niet onbelangrijk: een mooie kaft. Het is spannend, heftig en realistisch en daarmee een aanrader voor iedereen. Dit boek moet je lezen.

Sky is niet echt een young adult, maar het boek is zo veelzijdig dat het natuurlijk wel geschikt is voor YA’s om te lezen. Dit boek is opgebouwd om in één keer te verslinden, maar ook om er langzaam van te genieten: het is zo puur, zo echt. Sky is een intense achtbaan vol met cliffhangers waardoor je alleen maar snakt naar meer.

Ik ben benieuwd hoeveel boeken ik komende drie maanden nog kan toevoegen aan mijn lijstje met favorieten. Wat is het leukste boek dat jij tot nu toe dit jaar hebt gelezen?



Reacties op: Throwback Thursday #10: Mijn favoriete boeken van 2016 tot nu toe

Meer informatie

Gerelateerd