Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tour door onze boekenkasten

op 20 maart 2022 door

Altijd al eens willen zien hoe onze boekenkast(en) er nou eigenlijk uitzien? Deze week starten we een nieuwe reeks artikelen waarin we jullie meenemen door onze collecties. Welke boeken hebben we in ons bezit? Hoe hebben we onze boekenkasten ingedeeld, op aflabet, op kleur of op een andere creatieve manier? Nu leer je ons misschien pas écht kennen...

Dit artikel is geschreven door Minca.

ddfcb827d8c6c47a870fa1db7b9aa6ac.jpg

Boeken, boeken en nog eens boeken

Voor degenen die mij wel eens op Hebban of GoodReads hebben opgezocht, zij weten dat mijn boekenverzameling vrij groot is. Oké, ik heb niet alle boeken aangevinkt bij 'in bezit' maar ik heb een aardig idee ervan. De boeken die zichtbaar in boekenkasten of op planken staan, zijn er zo ongeveer 850. Daar vallen alle Young Adult, thrillers, romans, waargebeurde verhalen, jeugdboeken en enkele andere genres onder. Alleen de echte kinderboeken, voorleesboeken en prentenboeken staan hier niet tussen. Door de afwijkende afmetingen en ruimte gebrek was dit nauwelijks haalbaar. Maar geloof me als ik zeg dat dat ook nog eens 50 tot 100 boeken extra zijn. 

2e23a93bb9fe8fa6b8f1c5837d0f3b1b.png

Indeling

Omdat ik nog bij mijn ouders woon, maar wel de kamer van mijn broer erbij heb gekregen heb ik aan de ene kant extra plek, maar tegelijkertijd nog steeds ruimtegebrek. Al mijn Young Adult/Fantasy boeken staan zoveel mogelijk bij elkaar, verdeeld over 4 open kasten waarvan één kast alleen maar Engelstalig. De rest van mijn boeken staan verdeeld over 2 afgesloten kasten, 2 planken van ruim 2 meter breed en een extra 'trapje' dat ik laatst bij de Action heb gehaald. Hierdoor was het onmogelijk om al mijn boeken op één foto te krijgen. Eén van de vier open kasten en het trapje staan op mijn slaapkamer, de rest op de oude kamer van mijn broer.  

7f0a7cf57d289d0063b8d64d1a1fa40c.png

Ik heb maar liefst 4 planken in één kast vol staan met boeken (en goodies erachter) van V.E. Schwab. Dat zijn toch wel de boeken waar ik het meest trots op ben.
Verder staan de boeken in deze vier kasten voornamelijk op uitgeverij. Zo heb ik ook al 4 planken met boeken van Zomer & Keuning waaronder al mijn Armentrout boeken. 
De twee planken van ruim 2 meter zijn vereerd om mijn collecties van Blossom Books en Best of YA te dragen.
In de dubbele afgesloten zwarte kast staan thriller, romans, waargebeurde verhalen, poëzie en onderin nog wat jeugdboeken. Hier heb ik de bovenste planken ingedeeld op kleur.
Het trapje van de action bevat enkele historische romans of historische fictie, boeken waar ik de laatste tijd meer interesse in krijg.

Goals

Mijn voornaamste boekenkastengoal is dat alle boeken zichtbaar op de planken kunnen staan. Nu staan er behoorlijk wat boeken achter elkaar of liggen er op elkaar gestapeld. Als ik op mezelf ga, wil ik langs één lange muur allemaal kasten naast elkaar plaatsen, misschien dat ik de boeken en de kasten dan wél op één foto kan krijgen, haha! Ik denk dat ik de verdeling qua genres, taal, uitgeverij en auteurs er wel in hou, maar hoe dat er precies uit komt te zien... Wie zal het zeggen... Ik vind het nu al heerlijk om daar over na te denken en te fantaseren, moet je nagaan als het echt zo ver is en ik alles opnieuw mag uitpluizen.

bf248db19dbb0311cf3db7565ae3f62a.png

Andere eigenaardigheden

Andere leuke feitjes over mijn boekenkasten:

  • Van sommige boeken heb ik meerdere edities, paperback en hardcover, Engels en Nederlands, of gewoon in heel veel verschillende talen zoals het boek van Addie LaRue, dat ik maar liefst in 16 verschillende edities in mijn kasten heb staan.
  • Tot nu toe staan bijna al mijn boeken met de rug naar voren, op Gallant en De dochter van de klokkenmaker na omdat die zo mooie sprayed edges hebben. Maar ik heb er de laatste tijd zoveel mooie sprayed edges bij gekregen, dat ik ook wel een keer deel van mijn kastindeling met al die mooie vormen en kleuren naar voren wil plaatsen.
  • Ik hou van strakke en nette boekenplanken, maar door plaatsgebrek heb ik toch meer boeken moeten opstapelen. Ook kaarsen en andere fandom artikelen heb ik voor of op boeken moeten plaatsen. Ik vind het er steeds leuker uitzien, moet ik toegeven.
  • Volgens GoodReads heb ik 209 gesigneerde boeken en 80 boeken met sprayed edges in mijn kast staan. 

Wat vind jij leuk of juist minder leuk aan deze indeling? Heb je misschien nog tips voor Minca?



Reacties op: Tour door onze boekenkasten

Meer informatie