Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

TV Tuesday: Chilling adventures of Sabrina

op 19 februari 2019 door

In deze TV Tuesday zullen we de nieuwe Netflix hitserie bespreken "The chilling adventures of Sabrina". En het centrale thema in deze serie zijn de heksen. Uiteraard zijn er al ontzettend veel goede boeken over heksen geschreven, maar niet elk heksenverhaal is hetzelfde.

Dit artikel is geschreven door Kimberly

De serie

Voor de wat ouderen onder ons, of gewoon de mensen die weg zijn van oudere heksen series, is de originele Sabrina serie vast wel bekend. In Sabrina the teenage witch wordt op een grappige en redelijk onschuldige manier het verhaal van Sabrina verteld. Een half heks die na het overlijden van haar ouders wordt opgevoed door haar twee heksen tantes. 

Deze nieuwe serie is, net als zijn voorganger, gebaseerd op de stripboeken van de Arcie comic book series. Ja inderdaad, die stripboeken waar ook de succesvolle serie Riverdale op gebaseerd is. Alhoewel de oudere serie vooral heel luchtig was en vol met grapjes zat is de nieuwe serie een stuk duisterder. En ook helaas geen daadwerkelijk pratende kat Salem!

Sabrina is een half heks. Haar vader trouwde een gewone vrouw en kreeg een kind, ook al is dit geheel tegen de regels. Haar ouders gaan echter dood terwijl zij nog heel jong is. Haar tantes Zelda en Hilda, de zussen van haar vader, voeden haar vervolgens op. Volledig volgens alle regels van de heksenwereld. Op de dag dat Sabrina 16 wordt (Halloween, hoe kan het ook anders!) moet ze haar 'dark baptism" ondergaan. Hierin zweert ze plechtig de nederige dienaar te worden van Satan en de mensenwereld achter zich te laten. Echter is Sabrina verliefd op Harvey, een gewone jongen. En wil ze hem en haar vrienden helemaal niet achter laten.

Wat volgt is een serie vol met de duistere heksenwereld waarin er voldoende mysterieuze wezens zijn die er alles aan doen om Sabrina toch naar de kant van de duivel te krijgen. Dit alles terwijl Sabrina steeds meer haar eigen krachten leert ontdekken en blijkt dat in veel van de 'gewone' mensen toch ook speciale krachten schuilen.

Heksen boeken

The Wicked deep - Shea Ernshaw

Dit boek verteld een verhaal wat veel wegheeft van de Salem heksenjacht. Tweehonderd jaar geleden werden 3 zussen in een klein Amerikaans dorpje uitgemaakt voor heksen en met stenen om hun enkels de zee in gegooid. Voordat zij stierven werd echter een vloek uitgesproken waardoor de zussen ieder jaar terugkomen. Ze kunnen terugkeren door de lichamen van 3 tienermeisjes over te nemen. Gedurende een specifieke periode proberen ze vervolgens tienerjongens te verleiden en ze mee te nemen de oceaan in. Dit alles als straf voor het dorp wat hun ooit gedood heeft. Echter probeert Penny met de hulp van Bo, een jongen die niet uit het dorp komt, een eind te maken aan deze vloek. Maar zal dit haar lukken?

Discovery of witches - Deborah Harkness

Diana Bishop is een historicus. Maar daarnaast is ze ook een heks die afstamt van een lijn van geweldige en machtige heksen. Als klein kind verliest ze haar ouders op een zeer gewelddadige manier en zweert ze alle hekserij af. Echter wanneer ze een manuscript over alchemie opent in een bibliotheek verwelkomt ze onverwachts de magie terug in haar leven. Ze heeft zichzelf onverwachts en ongewenst bloodgesteld aan de heksen, vampieren en andere wezens die aanvoelen dat Diana is zeer machtigs in zich heeft. En zij doen er alles aan om met haar in contact te komen. Maar lukt het haar om alle geheimen uit het manuscript te ontrafelen en zo de orde in de wereld van zowel de mensen als de magie te herstellen?

Hex - Thomas Olde Heuvelt

Het kleine dorpje Beek wordt belaagd door Katharina van Wyler, een zogenaamde Wylerheks. Ze heeft een dichtgenaaide mond en ogen en vanwege een vloek die het dorp volledig van de buitenwereld heeft afgesloten jaagt ze de bewoners de stuipen op het lijf. De bewoners kunnen het dorp door deze vloek niet verlaten en hebben zelfs een team opgesteld, HEX, die ervoor moet zorgen dat de buitenwereld ook niets te weten komt over de vloek. Echter is een groep jongeren niet zo onder de indruk van de regels opgelegd door HEX. Ze besluiten door mmiddel van hun smartphones en andere apparatuur de Wylerheks bekendheid te geven. De heks is hier echter niet van gediend en zint op wraak. Ze zorgt dat het dorp volledig terugkeert naar middeleeuwse handelingen, met alle mogelijke gevolgen..

Wat vond jij van de nieuwe Sabrina serie? En wat is echt jouw favoriete heksen boek en/of serie?



Reacties op: TV Tuesday: Chilling adventures of Sabrina

Meer informatie

Gerelateerd