Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in februari

op 03 maart 2023 door

Februari vloog voorbij. Voor we het wisten waren we 28 dagen verder en was het alweer maart. Snel vulden we onze gelezen boeken in voor het onderstaande artikel. Deze maand missen we de boeken van Kimberly, want die zit heerlijk in Euro Disney en van Joëlle, want zij is mama geworden van een zoon!

Jenny las 9 boeken

Deze maand las ik geen YA boeken vanwege diverse leuke verplichtingen, zo las ik 3 thrillers voor de Hebban thrillerprijs en 2 feelgoods voor een buddyread en als recensie-exemplaar. Over de thrillers mag ik nog niet teveel zeggen, maar de feelgoods waren De Spaanse liefdesleugen van Elena Armas en Een tweede kans van Linda Babel. De comeback van Tommy Roos van Cecilia Klang lees ik samen met een leesclub hier op Hebban. Een mooie leesmaand, voor maart heb ik wel weer een paar YA en fantasy boeken klaarliggen.

Maartje las 20 boeken

Van de twintig boeken die ik deze maand las waren er vier YA en één NA. Ik las Liefde & gelato van Jenna Evans Welch. Dit boek gaat over een meisje dat na de dood van haar moeder naar Italië verhuist om bij haar vader te gaan wonen die ze nooit gezien heeft. Best een leuk verhaal, maar ik geloof toch dat dit genre niet meer voor mij is. Ik las Stargirl van Jerry Spinelli, een verhaal over een nieuw meisje op een highschool in Arizona. Ze heeft een heel eigen stijl en eigen manier van leven en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Een prettig leesbaar boek en het vervolg ligt klaar. Daarna las ik het derde deel in een queer fantasyserie over een wereld waarin draken en magie bestaan: The queen of Rhodia van Effie Calvin. Het boek heeft me vermaakt, maar vond ik wel de minste van de serie tot nu toe. Tot slot las ik Cruel illusions van Margie Fuston, een boek met vampiers en magiërs. Dit was een heerlijk verhaal. De NA die ik las was You made a fool of Death with your beauty van Akwaeke Emezi. Een heerlijk romatisch boek over een verboden liefde. Mijn favoriete boek van de maand was een literaire roman: Still life van Sarah Winman. 

Nina las 7 boeken

Deze februari leesmaand had voor mij een geweldig begin met het lezen van de The Last Hours Shadowhunter trilogie van Cassandra Clare. In deze trilogie volgen we een nieuwe generatie shadowhunters in Londen. Het was echt heerlijk om weer 3 boeken lang terug te kunnen duiken in de door mij zo geliefde Shadowhunter wereld. Elke keer weer weet Cassandra Clare mij mee te slepen in nieuwe avonturen, waarbij ik hardop kan lachen, zwijmelen en huilen. Alle 3 de boeken gaf ik dan ook 5 sterren. Hierna moest ik echt weer even bijkomen dus de rest van de maand heb ik standalones gelezen. Als eerste een lekker weglezend romantisch lhbt+ boek genaamd How to Make a Wish geschreven door Ashley Herring Blake. Dit boek gaat over 2 meisjes die zich beide in een lastige periode van hun leven bevingen, de ene heeft pas haar moeder verloren en de andere leeft met een aan alcohol verslaafde moeder die elke paar maanden een nieuwe vriend heeft. Terwijl ze voortstrubbelen in het leven ontmoeten ze elkaar en vinden ze samen de kracht om een beter leven tegemoet te gaan. Hierna las ik eens een creepy/horrorachtig boek, wat ik dus echt niet vaak doe maar deze trok mij qua omschrijving vooral aan door de heksachtige vibes. Ik heb het over House of Hollow geschreven door Krystal Sutherland. Helaas was het toch niet helemaal een match voor mij en vond ik sommige scenes wat gruwelijk en afschuwend. Ik kan de horrorachtige boeken toch maar beter weer gaan vermijden. Vervolgens las ik nog een boek met heksenvibe, The Book of Gothel geschreven door Mary McMyne. Dit boek verteld het verhaal van de heks die later bekend staat als de ontvoerder van Rapunzel. Echt een heel erg orgineel boek met zeker enkele goede scenes, maar helaas wat te traag voor mij. Gelukkig eindigde ik de maand weer met een klapper met A Million to One van Adiba Jaigirdar. Dit is een heerlijk vlotlezend verhaal over een groep meiden die een heist willen plegen op de Titanic. Echt een boek wat je hoop geeft voor het waarmaken van je dromen, maar je ook echt even laat huilen door de verschrikkelijke ramp en nasleep van de zinkende Titanic. 

Roxanne las 5 boeken

Ik heb in februari minder gelezen als ik had gewild. Eerlijk zit ik een beetje in een slump en dat is mede door wat gezeur op werk ivm mijn opleiding, maar goed dat terzijde. Zo las ik deze boeken in februari: Princess of Souls van Alexandra Christo deze viel me eigenlijk wat tegen wat jammer is gezien To Kill a Kingdom erg goed was, The Ex Hex van Erin Sterling, Curse of Shadows and Thorns van LJ Andrews, City of Thorns van CN Crawford en Untainted van Lilian T James. De eerste twee boekenkregen van mij drie sterren en de laatste drie kregen vier sterren. Ik was deze maadn nog in andere boeken bezig maar omdat me hoofd er niet geheel bij was heb ik deze helaas niet uit kunnen lezen deze maand. Hopelijk weer wat meer rust en meer boeken in maart. 



Reacties op: Wat lazen wij in februari

Meer informatie