Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We lezen boeken met een C

op 27 november 2021 door

Zelf vind ik het altijd heerlijk om lijstjes van boeken met een bepaald thema te bekijken. Zo ook de serie Alfabetlezen bij Fabulous Feelgood. En in het kader van beter goed gejat dan slecht bedacht, zijn wij bij Liefde voor YA met eenzelfde soort serie. Maar dan natuurlijk met YA boeken. 

Graag horen we jullie favoriete YA boeken waarvan de titel begint met een C. 

Geschreven door: Maartje

Vandaag de letter C

Ik vond het nog best lastig om boeken te vinden waarvan de titel begint met een C. Vooral in de origineel Nederlandstalige werken kon ik niet veel vinden. Ik begin met een aantal boeken van Nederlandstalige auteurs, daarna de in het Nederlands vertaalde werken en tot slot noem ik nog een aantal Engelstalige boeken. 

Nederlandtalige auteurs

Confettiregen van Splinter Chabot is misschien officieel geen YA, maar gaat over het leven van Splinter die opgroeit als jongen met een voorliefde voor roze en glitters en met de angst dat zijn homoseksualiteit niet geaccepteerd zal worden. Een prachtige coming of age.

c78399ddc17789819a3a2c73aafdc92c.jpeg
Vertaalde boeken

Cinder van Marissa Meyer is het eerste deel in de Lunar chronicles, een serie scifi boeken over een aarde die wordt bedreigd door een vreemde en dodelijke ziekte en door de bevolking van de maan. Alle delen zijn hervertellingen van sprookjes, Cinder komt van Cinderella oftewel Assepoester.  Ook het derde deel in deze serie past in dit rijtje, dit deel heet namelijk Cress en is geinspireerd op het sprookje van Rapoensel.

Ook Carve the Mark van Veronica Roth is het eerste deel in een science fiction duologie. Cyra's gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als wrede tiran over hun land, Shotet. 

Cel 7 van Kerry Drewery is het eerste deel in een dystopische trilogie over een wereld waarin rechtgesproken wordt door middel van stemmen via live televisie. 

Caraval is het eerste deel in een fantasy trilogie van Stephanie Garber over een spel waarbij schijn en werkelijkheid zo in elkaar overlopen dat je niet meer weet wat waar is. De belangen zijn groot, de liefdes zijn intens de wereld is inventief.

Cinder & Ella van Kelly Oram is het eerste deel in een duologie over een meisje dat door een grote brand niet alleen haar moeder verloren is, maar ook haar zelfvertrouwen. Haar enige toevlucht is Cinder, de vriend die ze alleen kent via internet. 

Crossed van Ally Condie is het tweede deel in de dystopische De Unie-trilogie. 

Codenaam Verity van Elizabeth Wein speelt zich af in wereldoorlog twee en gaat over een Engelse pilote die in Frankrijk door de Duitsers gevangen wordt genomen. 

Codenaam Coco van Carmen Reid gaat over een Brussels meisje dat zich op vijftienjarige leeftijd aansluit bij het verzet. 

1da57fc60c7fa9a9376d28be6433b03a.jpeg

(Nog) Niet vertaald

Cruel beauty van Rosamund Hodge is een hervertelling van The Beauty and the Beast. Betrothed to the evil ruler of her kingdom, Nyx has always known that her fate was to marry him, kill him, and free her people from his tyranny. Ook Crimson Bound van dezelfde schrijfster valt binnen de C's. Dit verhaal haalt zijn inspiratie uit het sprookje van Roodkapje. 

Crave van Tracy Wolff gaat over een bovennatuurlijke kostschool. Ook deel twee en drie passen in dit lijstje, want deze heten: Crush en Covet.

230364b84e4f0aa05600b172640d89e6.jpeg



Reacties op: We lezen boeken met een C

Meer informatie