Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welke YA contemporary boeken gaven wij vijf sterren dit jaar?

op 29 december 2019 door

Het jaar is bijna afgelopen en daarom is het lijstjestijd. Wij blikken hier terug op onze vijf sterren boeken die we lazen in 2019. Vandaag blikken we terug op de 'vijf sterren' contemporary, thriller, historische of non-fictie boeken en morgen op de fantasy en sci-fi boeken. Let op, deze boeken zijn niet allemaal dit jaar uitgekomen. Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd welke jullie vijf sterren gaven, want onze 'wil ik lezen lijsten' zijn nooit te lang.

Maartje 

  • The prince and the dressmaker van Jen Wang. Een graphic novel over een kleermaakster die bevriend raakt met de kroonprins van Frankrijk. Hij zal ooit koning zijn en geniet nu van zijn avonden als Lady Crystallia.
  • Heartstopper #1 en #2 van Alice Oseman. Dit is een superschattige graphic novel serie over jongens op een all boys school in Engeland. 
  • Girl made of stars van Ashley Herring Blake. Een 'hard hitting' contemporary over een meisje dat verkracht wordt en over de gevolgen, niet alleen voor haar, maar voor iedereen in haar omgeving. 
  • De hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson. Een verhaal over een meisje dat na het overlijden van haar zus moet uitzoeken hoe ze verder moet leven.
  • Zout van de zee van Ruta Sepetys. Dit verhaal speelt zich af in WOII en laat een stuk zien van deze oorlog die minder bekend is.
  • Nothing but the truth van Dick Lehr is een op ware feiten gebaseerd verhaal over een man die onterecht vastzit voor moord en het gevecht van zijn dochter om hem vrij te krijgen.
  • Girls on the verge van Sharon Biggs Waller gaat over een ongewenste zwangerschap en de reis naar een abortus.
  • A heart in a body in the world van Deb Caletti gaat over een meisje dat heel Amerika doorrent  om een trauma te verwerken.
  • Birthday van Meredith Russo vertelt het verhaal van een jongen die eigenlijk een meisje is.

Laurie

Ik strooi niet snel met vijf sterren als het gaat om Young Adult boeken in andere genres, ik beperk dat echt tot fantasy. Toch zijn er in 2019 een aantal boeken die deze sterren hebben bemachtigd, maar voor mij zijn 4 sterren vaak het hoogst.

  • Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Ik had het niet verwacht, ik wilde dit boek in eerste instantie eigenlijk niet eens lezen. Maar toen werd ik aangespoord en beïnvloedt en zo geschiedde.
  • Als morgen niet bestaat van Jennifer Armentrout. Eerlijk? Als ik de Nederlandse achterkant had gelezen was dit niet gelukt, want daar staat een spoiler. En serieus ik ben daar nog steeds salty over. Ik las de Engelse achterflap en het Nederlandse boek en ik werd dus heel erg verrast over wat er gebeurde. Zodoende kreeg dit boek 5 sterren.
  • Sterrenhemel van Colleen Hoover. Dit boek is al een oudje, het verscheen in Nederland in 2014. Hoover schrijft meestal new adult boeken, maar dit is een echte Young Adult. Het gaat over een meisje dat getraumatiseerd is door seksueel misbruik en een jongen die zijn verloren buurmeisje zoekt.
  • Alles is nu van Amy Giles. Dit boek gaat over kindermishandeling en meer ga ik er nog niet over zeggen omdat ik ben aangesloten bij de leesclub.

Merel

Ik lees niet vaak een ander genre dan YA-fantasy en thrillers. Dit, samen met het feit dat ik erg kritisch ben, zorgt voor een extreeem kort lijstje!

  • Meer gelukkig dan niet van Adam Silvera. Dit boek heeft me in positieve zin verrast, maar ook weer niet, want ik HOU van de schrijfstijl van Silvera. Dit is wederom een contemporary met een scifi-randje dat me heeft kunnen boeien tot het einde.

Welke overige YA boeken gaf jij dit jaar 5 sterren?



Reacties op: Welke YA contemporary boeken gaven wij vijf sterren dit jaar?

Meer informatie

Gerelateerd