Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

YA-alfabet: A

op 01 januari 2018 door

Als allereerst gelukkig nieuw jaar! Hopelijk hebben jullie net zoveel kunnen genieten van 2017 als wij. Om 2018 af te trappen beginnen we met ons eigen YA-alfabet. Elke week doen we een andere letter. Bij elk boek horen natuurlijk verschillende YA boeken met de gekozen letter als eerste letter van de titel. Natuurlijk beginnen we met de eerste letter van het alfabet, A. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Lara Jean schrijft brieven naar iedere jongen op wie ze ooit verliefd is geweest. Deze brieven verstuurd ze niet, maar houdt ze voor zichzelf. Op een dag zijn de brieven plots verdwenen... Ze blijken verstuurd te zijn, maar door wie? 

Tinke: Een feelgood-liefdesverhaal, dat je doet terug denken aan jouw eerste liefde. Het is een schattig boek, waaruit nog twee vervolgen zijn ontsprongen. Jenny Han staat daarom natuurlijk ook bekend om haar contemporary boeken. Meer weten over dit boek? Wij van We Love YA hebben dit boek gelezen voor een Hot or Not. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Armada - Ernest Cline

Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere, maar dan gebeurt er iets. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens. Zack kan het bijna niet geloven. Als gameverslaafde wordt hij gevraagd om mee de wereld te redden, echt bizar!

Tinke: Een avontuurlijk verhaal waar gamen een belangrijke rol speelt. Het is spannend en verrassend. Maar wordt de aarde gered of gaan we er allemaal aan?

Alles wat je lief is - Nicola Yoon

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze ziet zijn haar verzorgster en haar moeder. Op een dag komen er nieuwe buren, waaronder de knappe buurjongen Olly. Hij is zo dichtbij maar tegelijkertijd zo ver weg. 

Tinke: Een heerlijk verhaal, dat de meeste kennen als Everything everything. Het boek laat je een andere kant zien van verboden liefde. Olly is geen vijand, hij is gewoon de buurjongen. Het boek is heerlijk om te lezen en heel schattig. Zeker de moeite waard, tevens is er ook een film van!

Als ik blijf - Gayle Forman

Het leven van Mia draait om muziek. Haar doel: naar het conservatorium. Haar vriend Adam speelt in een rockband en is ook bezig met muziek. Maar plots verandert alles wanneer Mia, haar broer en ouders een ernstig ongeluk krijgen. 

Tinke: Een verhaal dat je diep raakt. Mia's leven is bijna een droom en dan valt alles in duigen. Het raakt je echt en het kan zijn dat je misschien even een traantje moet wegpinken. 

Alter Ego - Marissa Meyer

Nova haat de rebellen, de groep die voor vrede zorgde en de maatschappij herstelde. Ze wil als 'slechterik', de verbannen groep waar ze een deel van uitmaakt, wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Alle Sterren - Marissa Meyer

De korte verhalen van de Lunar Chronicles gebonden in één boekje. Hierin zitten te veel spoilers om echt iets over het boek te kunnen zeggen. 

Tinke: Alle sterren is wel echt een toevoeging aan de Lunar Chronicles. Het helpt echt om het complete verhaal te zien. Zeker de moeite waard om te lezen als je de Lunar Chronicles hebt gelezen.

Anna & de French Kiss - Stephanie Parker

Anna heeft een goed leven in Atlanta, de Verenigde Staten. Ze heeft leuke vrienden en een super grote crush op een jongen die haar ook ziet zitten. Maar dan wordt ze naar een kostschool in Parijs gestuurd. Daar ontmoet ze de knappe maar niet beschikbare Étienne St. Clair. Zal Anna liefde vinden in Parijs, de stad van de liefde? Of tenminste een french kiss?

Tinke: Een liefdes verhaal waar we van kunnen smelten. Heerlijk zo'n liefdes verhaal... daar wil je alleen maar meer van! Je wil écht dat Anna de liefde van haar leven vindt. Of dat ook echt gaat gebeuren is maar de vraag.

Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum - Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles is een eenzame en boze tiener. Dante is een betweter en een vreemde vogel met zijn hoofd in de wolken. Dan ineens ontmoeten ze elkaar in het zwembad en worden ze de meest onwaarschijnlijkste vrienden. Een vriendschap die hen verandert en laat nadenken over wie zou nou echt zijn en wie ze zouden willen worden. 

Merel: Dit verhaal is een prachtig voorbeeld van een coming-of-age boek. Het bevat levendige personages die gebouwd worden op de fundamenten van vriendschap. Het is een boek over acceptatie, liefde en onvoorwaardelijke vriendschap. Een boek over de zoektocht naar jezelf, en wie je zou willen worden. Een echte must-read. 

After - Anna Todd 

Deze roman is een fanfictie op de beroemde boyband, One Direction. Tessa is het brave meisje. Ze heeft een vriendje, komt uit een goede familie en heeft alles op een rijtje. Alleen komt ze Hardin tegen, de jongen die meer dan fout is. Ondanks zijn reputatie, kan Tessa hem niet weerstaan. 

Audrey: After is een boek dat even je hersens op nul zet. Het laat intens meeleven met het koppel ondanks het feit dat het boek één cliché is. Ook is dit leuk om te weten: After is het eerste boek in een vierdelige serie!

Als het waar is - Tara Altebrando 

Overal waar Kaylee is gebeuren er rare dingen. Toeval? Nee, Kaylee ontdekt dat haar biologische moeder vroeger vroeger als tiener het nieuws had gehaald omdat ze misschien wel telekinetische gaven had. Maar helaas is dat moeilijk te onderzoeken omdat haar moeder in de gevangenis zit. Kaylee moet dus op een andere manier de waarheid zien te achterhalen - koste wat kost. 

Audrey: Dit boek leest ontzettend vlot. Het is een pageturner en stelt altijd de goede vragen. Helaas is het wel een beetje voorspelbaar en soms is het wat onrealistischer dan je zou verwachten. 

Academicus Vampyrus - Richelle Mead

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier: half mens, half vampier. Rose moet Lissa beschermen tegen de strigoi: de wrede en onsterfelijke vampiers. De strigoi wil Lissa één van hen maken, waardoor het noodzakelijk is dat zowel Rose als Lissa constant op hun hoede zijn. 

Iris: Een spannend en grappig verhaal. Mead heeft met dit boek een wereld gecreëerd die goed in elkaar steekt. Helaas is de Nederlandse vertaling niet zo goed uitgewerkt.



Reacties op: YA-alfabet: A

Meer informatie

Gerelateerd