Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ya-alfabet: D

op 22 januari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter D aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Delirium amoris - Lauren Oliver

In een wereld waar liefde gezien wordt als een ziekte, leeft Lena. Liefde is een soort van ziekte en is behandelbaar. Op haar 18de zal Lena behandeld worden. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar dan gebeurt er het onmogelijke Lena wordt verliefd. 

Donker getij - Jennifer Donnelly

Donker getij is het vierde deel van de Waterfire Saga. Vanwege spoilers helaas geen beschrijving over dit boek. 

De donkere kroon - Sarah J. Maas

De donkere kroon is het tweede deel van de De glazen troon. Vanwege spoilers helaas geen beschrijving over dit boek. 

Duizend Hoog - Katharine McGee

2118, New York is een stad waar dromen uit komen. Een groep jonge mensen wonen allemaal in de toren van duizend verdiepingen. Iedereen heeft zijn eigen geheimen en iets te verliezen. Maar dan springt er een meisje van de duizendste verdieping. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt 'wie hoog klimt kan laag vallen' wel heel letterlijk...

Tinke: Ik ben echt fan van dit boek. Het is heerlijk om te lezen. Je leest het boek in een rap tempo uit zonder dat je het door hebt, want je wilt meer. Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die houd van girly maar niet te girly. 

Duizelingwekkende Hoogte - Katharine McGee

Deel 2 van Duizend Hoog, na de val van het meisje gaat de wereld door. Maar het leven is niet meer hetzelfde. Kunnen ze leven met het geheim dat ze meedragen? 

Tinke: Deel 1 was super en deel 2 is ook leuk. De wereld is door gegaan en als lezer weet je dingen die de jongeren niet weten. Het wordt spannend en ik wil meer! Op naar deel 3!

Duizend stukjes van jou - Claudia Gray

Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Maar wanneer haar vader vermoord wordt om deze uitvinding en de moordenaar gevlucht is naar een andere dimentie zit er maar 1 ding op, hem achtervolgen.

Tinke: Een bijzonder boek, waarvoor je veel fantasie nodig hebt. 

Dumplin' - Julie Murphy

Willowdean Dickson heeft een maatje meer en vindt dat geen probleem, terwijl iedereen om haar heen geobsedeerd is door de aankomende missverkiezing. Pas als Will een relatie krijgt met haar oogverblindend knappe collega Bo, begint ze te twijfelen over haar figuur. Om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, besluit Will het meest afschuwelijke te doen dat ze zich kan voorstellen: ze geeft zichzelf op voor de Clover City's Missverkiezing. Gaandeweg laat Will niet alleen Clover City versteld staan, maar vooral zichzelf.

The Diabolic - S.J. Kincaid 

Nemesis lijkt een doodnormaal meisje te zijn, maar niets is minder waar. Ze is namelijk een Diabolic, een wezen gemaakt om te doden. Ze wordt gekocht door de ouders van Sydonia, en neemt haar plaats in als Sydonia door de keizer van het Universum aan het hof wordt ontboden, aangezien hij duidelijk kwaad in de zin heeft. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Zijn Diabolics wel zo gevoelloos als hen werd verteld?

Elke: Wat een bijzonder boek... het lijkt net te spelen met het idee van menselijkheid. Wat definieert een mens? En zijn Diabolics niet net als mensen? Het gaat op zoek naar deze definities en speelt er mee, met een tof en spannend plot. Echt een must-read!

Divergent

Beatris Prior groeit op in het futuristische Chicago, waar de stad opgedeeld is in vijf facties. Tris is echter afwijkend (divergent) waardoor ze als een bedreiging wordt gezien voor de maatschappij...

Merel: Het eerste boek is één van mijn favoriete boeken. Het concept is zó goed! Helaas zijn de delen erna wat minder... 

(De Boek vs. Film van Divergent vindt je hier

Kennen jullie nog meer boeken met een D? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ya-alfabet: D

Meer informatie

Gerelateerd