Ya-alfabet: E

op 29 januari 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter E aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Eerste leven - Gena Showalter

Iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika ('Licht geeft Zicht') of Myriad ('Macht is een Recht')? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood...

Tinke: Eerste leven is een bijzonder boek. Als lezer veroordeel je natuurlijk een van de rijken. Ik vind zel dat ik meer bij Troika pas, maar Tenley is er nog niet uit. Door het hele boek heen blijf je maar in spanning door de keuze die ze maakt. 

De Elite - Kiera Cass

Het 2de deel van de Selectie serie, vanwege spoilers geen beschrijving. 

Erfgenaam van vuur - Sarah J. Maas

Het 3de deel van de Glazen Troon serie, vanwege spoilers geen beschrijving. 

Een van ons liegt - Karen McManus

Vier studenten, vier geheimen, één moord. De 17-jarige Simon heeft op Bayview Highs een berucht roddel-app ontwikkeld.  Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen...

De eerste vijftien levens van Harry August - Claire North

Harry August gaat dood. Keer op keer. Wat hij ook doet of besluit, telkens keert hij terug in hetzelfde leven, in hetzelfde jaar, op dezelfde plek. Maar met de kennis uit zijn vorige levens. Toch verloopt niets anders. Dan staat er, aan het einde van zijn elfde leven, een klein meisje bij zijn sterfbed. Zij roept zijn hulp in om de wereld te redden. Inmiddels weet hij dat er meer zijn zoals hij. Terwijl de meesten hun kennis gebruiken om een lekker leven te leiden, is er een die zijn kennis te gelde maakt waardoor de wereld zich te snel vernieuwt en het natuurlijke evenwicht wordt verstoord. Dat zal uiteindelijk de ondergang betekenen. Alleen Harry kan hem tegenhouden. Als hij hem vindt. Als hij op tijd komt.

Escape Room - Maren Stoffels

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht. En nu staat Het voor me, in levenden lijve. Ik schud Het de hand. En Het heeft geen idee wie ik ben. Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken. Het is gewoon een speler, net als die andere drie. Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Eenzaam en extreem ver weg - Kate Ling

De 16-jarige Seren leeft aan boord van de Ventura, een ruimteschip van de NASA. De bemanning omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet.
Seren worstelt met de zin van het leven, haar familie en de liefde. Haar generatie werd aan boord geboren, heeft de aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken. Haar leven speelt zich af aan boord van de Ventura, en iets anders zal ze nooit kennen. Tenminste... dat is de gedachte waarmee ze is opgevoed.

Audrey: Dit boek is ontzettend prachtig geschreven, maar het is ietwat te zoetsappig naar mijn mening. Als je van dat soort boeken houdt én sciencefiction, dan ben je met dit boek aan het juiste adres. 

Eleanor & Park - Rainbow Rowell

1986, twee buitenbeentjes ontmoeten elkaar. Ze delen een passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen. 

Tinke: Het is zo'n bijzonder boek. Het heeft echt iets. Ik ben echt fan van Park!

Elke: Helaas niet een van mijn favorieten. Het was eerst heel sterk, want de personages zijn ongewoon en prachtig in het verhaal verwerkt... maar het einde kon mij niet bekoren. 

Eragon - Christopher Paolini 

Het leven van Eragon verandert compleet wanneer hij op een jacht in het bos een vreemde blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, om hem te verkopen en geld te verdienen voor zijn familie.Maar dan ineens barst de steen open en is Eragon getuige van de geboorte van een echte draak! Eragon en zijn draak, Saphira, worden de hechtste maatjes. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven... In zijn woonplaats worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor de steen kosten wat het kost willen vergaren... Wanhopig voor een ontsnapping, vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom diep het woud in...

Elke: De boeken van Christopher Paolini waren echt fantastisch, zo rijkelijk fantasievol en met prachtige personages. Het verhaal is diepgaand, heeft een échte sterke protagonist én antagonist, en is een kei van een YA-fantasy. Echt een must-read als je van fantasy zoals Lord of the Rings houdt, maar dan op een YA-manier. 

Everless - Sara Holland

In het koninkrijk Sempera wordt betaald met tijd dat wordt gewonnen uit het bloed van mensen, en in munten wordt gestopt. De hoofdpersoon, Jules, keert na een lange tijd terug naar het landgoed Everless om te werken, waar ze als kind met haar vader heeft gewoond. Al snel merkt ze dat er een hoop mysteries op de loer liggen, en dat ze er niet aan kan ontkomen...

Merel: Wat een leuk boek was dit! Everless zit vol met plottwists en is perfect voor als je zin hebt in een leuke fantasy-YA die je moeilijk weg kunt leggen. Voor nu is hij alleen nog in het engels beschikbaar, maar binnenkort kun je hem ook in het Nederlands lezen. Er is op het moment ook een leesclub van!Reacties op: Ya-alfabet: E

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gena Showalter

Gena Showalter

New York Times bestsellerauteur Gena Showalter heeft zich in relatief korte tijd...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar...

Karen McManus

Karen McManus

Karen M. McManus is marketing- en communicatieprofessional. Een van ons liegt i...

Claire North

Claire North

Claire North is het pseudoniem van de gevierde Engelse fantasyschrijfster Cather...

Maren Stoffels

Maren Stoffels

Maren Stoffels schreef op haar negende haar eerste boek, over een eskimootje dat...

Gesponsorde boeken