Advertentie

YA-alfabet: O

op 09 april 2018 door

Een nieuwe week dus een nieuwe letter. Vandaag is de letter O aan de beurt. Elke week doen we YA boeken met een titel met een bepaalde letter. Ken jij nog leuke YA boeken met deze letter? Laat het weten in de reactie!

Opstand - Veronica Roth

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, deel 3 van de Divergent serie. 

Merel: Tja, ik denk dat menig lezer het met mij eens is als ik zeg dat dit niet echt 'de klapper op de vuurpijl' was waar we vanuit gingen bij het lezen van deel 1 (en een beetje deel 2). Ik kwam heel moeilijk door dit boek heen, geen aanrader voor mij. Deel 1 daarentegen: Steengoed!

De one - Kiera Cass

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, deel 3 van de Selectie serie. 

Onsterfelijk - Julie Kagawa

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven. De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale - en zéér menselijke - Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is? Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

Onverschrokken - Lesley Livingston

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar moeder, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten...

Oog om oog - Buddy Tegenbosch

Al vanaf de basisschool hoort Jaap-Jan er niet bij. Hij weet wat daarvan de reden is en die reden heeft een naam: Ivar. Door de sadistische spelletjes van Ivar leeft Jaap-Jan elke dag in angst. Bang voor wat zou kunnen gebeuren. Maar wanneer hij achttien is, neemt hij een besluit: vanaf nu gaat alles anders. Hij verhuist, gaat op kamers en begint aan een studie psychologie. Tot zijn verbazing maakt hij snel vrienden, komt hij op een fantastische plek te wonen en wordt hij aangenomen als barman in de grootste club van de stad. Jaap-Jan, inmiddels JJ voor zijn vrienden, heeft het prima naar zijn zin. Totdat op een avond een oude bekende de club binnenkomt: Ivar. Voor de tweede keer neemt JJ een besluit, een besluit met verstrekkende gevolgen.

Tinke: Een Nederlandse topper dat echt in mijn lijstje staat van super leuke Nederlandse boeken. 

De oneindige zee - Rich Yancey

Vanwege spoilers geen beschrijving van dit boek, deel 2 van de 5th wave serie. 

Onruststokers - Catherine Barter

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt - de plek op de wereld waar Alena het liefste is. Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen. Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

Merel: Weer geen favoriet van mij (oei, wat ben ik negatief in dit artikel, haat me niet alsjeblieft!). De spanning loopt in het verhaal goed op, maar op het eind zat ik van: Oh, was dit het? En dat is toch absoluut niet wat je wil.

Optimisme is dodelijk - Susin Nielsen 

Iedere week is het raak. Dan moet de zestienjarige Petula volstrekt tegen haar zin naar een therapeutisch kunstklasje met de kneusjes van de school. Niet dat er iets mis met haar is. Petula is gewoon realistisch, vindt ze: overal ligt het ongeluk op de loer, dus ze schudt het liefst geen handen, zal nooit een straat schuin oversteken en loopt liever een blok om dan langs een steiger te wandelen... Toch is ze niet altijd zo geweest: een ongeluk heeft de ooit vrolijke Petula in deze doemdenker veranderd. Maar dan verschijnt Jacob in het klasje - een ongeleid projectiel met een bionische arm. Hij weet Petula met een bizar en hilarisch project langzaam maar zeker weer de gewone wereld in te trekken. Maar ook hij draagt een geheim met zich mee..Reacties op: YA-alfabet: O

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Roth

Veronica Roth

Veronica Roth (New York City, 1988) is een Amerikaanse auteur. Ze debuteerde op ...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...

Lesley Livingston

Lesley Livingston

Lesley Livingston is een Canadese schrijfster van YA-verhalen en actrice. Ze sch...

Buddy Tegenbosch

Buddy Tegenbosch

Schrijver van jeugdboeken en piloot bij Lufthansa. Laatste boek is een YAroman, ...

Rick Yancey

Rick Yancey

Rick Yancey (Miami, Florida) is een Amerikaanse thriller- en sciencefiction...

Catherine Barter

Catherine Barter

Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeu...