Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Young Adult Book Tag

op 20 april 2016 door

Als je een aantal boekenblogs volgt, heb je ze vast wel eens voorbij zien komen: de tags! Ook wij vinden het leuk om deze tags te lezen en in te vullen. Daarom vandaag de Young Adult Book Tag. Deze tag is al op verschillende blogs verschenen en vandaag is het aan ons, de Hebban YA Club van 10, om deze leuke tag in te vullen!

1. Wat is je favoriete personage uit een Young Adult boek?
Marleen: Mijn favoriete personage uit een Young Adult boek komt uit een boek dat ik recent heb gelezen, namelijk Hof van Doorns en Rozen. Tamlin is op dit moment mijn favoriete personage. Hij is mysterieus, aardig, lief en ongelofelijk knap (zo goed heeft Sarah J. Maas het wel beschreven... Met hem zou ik best een kop thee willen drinken! 
Claudia: Mijn favoriete personage komt ook uit een boek van Sarah J. Maas, namelijk Celaena uit het boek Glazen Troon. Ze is een ongelooflijk sterk meisje, met een heleboel fantastische eigenschappen.
Iris: Er zijn zoveel personages uit boeken die ik leuk vind, zoals Haymitch van De Hongerspelen, Day uit Legend en Millard uit De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, maar mijn all-time favoriet is Magnus Bane uit De kronieken van de onderwereld. Magnus kan zo sarcastisch en grappig zijn maar ook heel serieus.               
Manon: Jace Wayland! Hij is vaak arrogant en denkt niet na voordat hij iets doet maar hij heeft alles voor zijn vrienden over.
Tinke: Ik ben echt gek op America Singer van The Selection! Ookal kan ze een beetje idoot zijn ze is echt geniaal.
Elke: Mijn favoriete personage is Rosemarie Hathaway, omdat ze geweldig bijdehand kan zijn, maar ook een zachtere kant heeft. 

2. Welk Young Adult boek is naar jouw mening het best verfilmd?
Claudia: Ik vind 'Een Weeffout in onze Sterren' van John Green ontzettend mooi verfilmd. Meestal houd ik niet zo van verfilmingen, omdat ik het boek zoveel mooier vindt. Maar deze film heeft zich heel erg aan het boek gehouden, en daarom vind ik hem erg mooi.
Iris: Ik ben het met Claudia eens. Een Weeffout in onze Sterren is inderdaad heel goed verfilmd en is ook heel dicht bij het boek gebleven. Ook vind ik het heel leuk dat het echt deels in Amsterdam is opgenomen.                                                    
Manon: Voor mij is het denk ik de hongerspelen. De film heeft er voor gezorgd dat ik de boeken ben gaan lezen.
Tinke: Ik vind The Maze Runner echt hele goede film. Die ook niet heel erg van het boek afwijkt. 
Elke: Mij verbaasd het dat niemand hier de Harry Potter films noemt, dus dan doe ik het maar :). De Harry Potter films brachten, net zoals de boeken, een stukje magie tot leven. Alle films deden dat voor mij, sommigen beter dan anderen, maar ze waren allemaal heel erg goed!

3. Hoeveel delen zou jouw ideale Young Adult serie tellen?
Iris: Ik denk drie, maar als de serie echt goed is het liefst vijf of zes. Anders krijg je vaak dat gebeurtenissen herhaalt worden en dan is het niet meer leuk om het boek te lezen en verandert je favoriete serie naar je vreselijkste.
Manon: Ik denk 4. Zoals Iris al zegt als het een goede serie is mag hij van mij nog wel langer doorgaan maar bij de meeste series ben ik na vier boeken wel tevreden. 

4. Wat is jouw favoriete Young Adult boek van Nederlandse bodem?
Iris: Ik lees eigenlijk bijna geen boeken van Nederlandse auteurs. Wel heb ik 'Geen Bereik' van Marian de Smet gelezen en het was een heel leuk boek om even snel tussendoor te lezen
Manon: Alles wat Mirjam Mous schrijft. Als ik er een moet kiezen is het Boy 7.
Femke: Ik ben fan van thrillerschrijvers, zoals Mel Wallis de Vries, Natasza Tardio, Cis Meijer, Eva Burgers en Juultje van den Nieuwenhof. Kiezen is te moeilijk!

5. Welk Young Adult boek wordt naar jouw mening ondergewaardeerd? 
Iris: Ik heb het gevoel dat de Legend-trilogie van Marie Lu wordt ondergewaardeerd. Het is echt een heel goede serie. Ik heb het ook een keer aangeraden aan een vriendin uit Australië en zij was er ook helemaal weg van. Jammer genoeg zie of hoor ik er op de sociale media niet echt veel van.
Manon: Obsidian van Jennifer L. Armentrout. Het is een boek dat helaas nooit vertaald is naar het Nederlands maar het is mijn favoriete serie.
Elke: De boeken van Laini Taylor (Dromendochter a.k.a. Daughter of Smoke and Bone) worden echt ondergewaardeerd! Ze zijn niet eens helemaal vertaald, terwijl ze écht heel erg spannend, leuk en fantastisch zijn. 

6. In welke fictieve wereld uit een Young Adult boek zou jij wel een dagje willen doorbrengen?
Claudia: Ik zou supergraag een dag in de wereld van Cinder willen doorbrengen, en dan vooral op Luna. Het lijkt me heel bijzonder om te zien hoe ze een wereld op de maan hebben gebouwd, en dan vanaf de maan natuurlijk ook de aarde kunnen zien. Ook lijkt het me leuk om de andere soort mensen te ontmoeten die daar leven.
Iris: Idris lijkt me echt een superleuke plek om in te wonen. Idris is een soort land uit De Kronieken van de Onderwereld waar schaduwjagers wonen. Het is er helemaal op schaduwjagers gericht en het lijkt me heel leuk om hier mee in aanraking te komen en andere schaduwjagers te ontmoeten.
Manon: Deze vraag is moeilijk. Ik heb namelijk meerdere antwoorden. Toch ga ik denk ik met Kamp Half-bloed uit de Percy Jackson serie. Ik zou erg graag een dagje doorbrengen met de griekse goden.
Elke: Zweinstein natuurlijk!

7. Aan welk Young Adult personage heb je de grootste hekel?
Marleen: Ik heb eigenlijk nooit een hekel aan personages, ook niet aan echt slechte personages. De enige wie ik echt niet leuk vond, was Warner uit de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Ik was absoluut #teamadam! 
Claudia: Ik heb een hekel aan het hoofdpersonage Nora Grey uit het boek 'Hush, Hush' van Becca Fitzpatrick. Nora is ontzettend naief, maakt steeds opnieuw dezelfde fouten en maakt geen karakterontwikkeling door. Jammer, anders had ik het misschien wel een leuk boek gevonden.
Manon: Peeta van de hongerspelen. Ik kon hem niet uitstaan. Ik vind Gale veel beter bij Katniss passen.
Elke: Ik heb echt een ontzettende hekel aan Kriss uit De Selectie, maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling van Kiera Cass. 


8. Waar koop je meestal Young Adult boeken?
Iris: Meestal via bol.com, maar ook vaak in de boekenwinkel in het winkelcentrum in de buurt. Ook ga ik af en toe naar het boekenfestijn om weer boeken in te slaan.
Claudia: Ik koop mijn boeken meestal online, vaak ook in het Engels omdat ze dan goedkoper zijn. Ook ga ik vaak tweedehandswinkeltjes af om goedkoop boeken in te slaan.
Manon: Ik koop mijn boeken meestal online via bol.com omdat er een breeder aanbod is maar ik ga meestal eerst naar de boekenwinkels in de buurt van mijn huis en school.
Femke: In de boekwinkel, Donner in Rotterdam is mijn favoriet - daar is een heel groot aanbod aan Young Adult boeken. Voor het gemak ga ik soms wel naar bol.com ;)
Tinke: Jammer genoeg is er geen boekenwinkel meer bij ons :(. Bruna.nl is mijn favoriete site dan kan ik het zelf ophalen (geen verzendkosten) en ako.nl (vanaf 10 euro geen verzendkosten) #cheapskate

9. Welk onderwerp zie je het liefst terug in Young Adult boeken?
Claudia: Ik houd erg veel van boeken met een paranormale twist, of boeken die zich afspelen in bedachte werelden. Het is hartstikke mooi om te zien hoe een schrijver zijn eigen wereld heeft opgebouwd, meestal met veel detail en een hoop geschiedenis. In zulke boeken kan ik me helemaal verliezen.
Iris: Ik ben het met Claudia eens. Boeken met een paranormale twist vind ik fantastisch en ik kan me er helemaal in kwijtraken. Het liefst zou ik dan ook in deze werelden leven. De bedachte werelden zijn meestal tot in details opgebouwd en dat is hartstikke leuk om te zien.
Manon: Mijn favoriete boeken zijn paranormale boeken die zich afspelen in onze wereld dus bijvoorbeeld Percy Jackson en Stad van beenderen die zich beide afspelen in New York. Als je dan over een straat leest waar ze doorheen lopen dan kan ik me dingen nog beter voorstellen.

10. Van welk Young Adult boek moeten ze volgens jou echt een film maken?
Iris: Ik zou echt graag een film van De Selectie serie zien. Het is echt een hele goede boekenserie en ik zou het heel graag op het grote scherm willen zien.
Manon: De Maaike en Domenico serie van Susanne Wittpennig. Ik heb het boeken een aantal jaar geleden gelezen en ik hoop dat er ooit iets mee gedaan wordt!
Tinke: De Cage van Megan Shephard is een geniaal boek. Als er een film zou komen zou het echt een goede film kunnen zijn!
Elke: Ein-de-lijk een (GOEDE) film van Academycus Vampyrus (Vampire Academy) of Eragon. Die hebben ze beide verpest maar verdienen echt een tweede kans!

Dit was de Young Adult Book Tag! Welke vraag zou jij graag willen beantwoorden? Laat het ons weten in de comments!



Reacties op: Young Adult Book Tag

Meer informatie

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judit...

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is de #1 New York Times bestsellerauteur van de Selection-serie en Si...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Amerikaanse thrillerauteur voor young ad...