Cremation criminelle

,

4

Artikelen 1

De regionale hoofdstad Limoges is het podium waarop de problemen waar heel Frankrijk mee worstelt zich afspelen: economische onzekerheid, aanscherpende raciale en religieuze tegenstellingen, politieke verkokering. De samenstelling van de afdeling 'zware criminaliteit' van de plaatselijke politie weerspiegelt de complexiteit van de moderne multiculturele samenleving: een oudere Franse chef die wordt geassisteerd door jonge rechercheurs, een van Nederlandse en een van Algerijnse komaf. Tegen het decor van de laatste presidentsverkiezingen worden zij in een tijdsbestek van enkele weken geconfronteerd met drie op zichzelf staande zaken - waarvan twee ook werkelijk zijn gebeurd.
De eerste zaak speelt rond een halfverkoold lijk dat in een oven van een koekfabriek wordt aangetroffen. Terwijl het eerste onderzoek nog volop loopt, valt de tweede dode bij een moordaanslag op een ex-priester die aan de rafelrand van een piepklein gehucht wordt gepleegd. Bij de derde zaak gaat het om de ontsporing van een kleine straatcrimineel, die in een vlaag van dolle drift een scheikundeleraar doodschiet.

Barend Toet (1947) richtte in 1971 Muziekkrant Oor op, en leidde 10 jaar de succesvolle uitgeverij 'Jongerenmedia'. In 2011 verscheen het autobiografische boek 'Keihard & Swingend' over deze dynamische periode in Toets leven. Eerder schreef Barend Toet de misdaadromans Het Kathmandu Komplot en Infrarood.
Krijn de Best (IJmuiden, 1952). Hij schreef tot voor kort vooral artikelen en vak- en studieboeken op het gebied van psychologie, management en marketing. De Best maakte zijn debuut als fictie-auteur met een reeks Cura-crime thrillers. De inspiratie deed hij op tijdens zijn verblijf op de Nederlandse Antillen. Sinds 2000 woont hij in Frankrijk. Hij is verbonden aan de universiteit van Limoges en is wethouder in zijn woonplaats op het Franse platteland.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 oktober 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086602575


Artikelen over Cremation criminelle

Een verkoold lijk in een koekfabriek
03 november 2014 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Joop Liefaard Hebban Recensent

Een geslaagde misdaadroman die stemt tot nadenken

door Joop Liefaard op 29-10-2014

Het schrijversduo Toet & De Best bestaat uit de Barend Toet die in 1971 de muziekkrant Oor oprichtte en een aantal thrillers schreef zoals Het Kathmandu komplot  en Infrarood  en Krijn de Best (1952) die psychologie studeerde en naast veel vakliteratuur, de Cura-crimethrillers  op zijn naam heeft staan. Crémation Criminelle  is hun eerste gezamenlijke project. Het verhaal speelt zich af in de...


Lezersrecensies (2)

Een misdaadroman met aandacht voor het 'waarom?'

door: Mieke Schepens 1 like
In de cover zag ik het volgende: De kleuren van de Franse, maar ook van de Nederlandse vlag. Na het lezen was het me duidelijk dat het ook allemaal in Nederland plaats had kunnen vinden. Het rood voor de vlammen in de eerste zaak, het wit voor de witte boord van de priester, de tweede zaak. Blauw...

Perpetuum Morbide

door: Charles den Tex 1 like
De Franse misdaadroman 'Crémation Criminelle' is de eersteling van Barend Toet en Krijn de Best, die allebei al solo over misdaden schreven, maar nu als schrijvend duo een boek publiceren. Hun verhaal speelt zich af in en rond een Franse provinciestad, Limoges, waar de Best woont, maar op het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic