Advertentie
    Mieke Schepens Hebban Recensent

Nora Roberts werd geboren als Eleanor Marie Robertson (10 oktober 1950) in Silver Spring, Maryland V.S.
Ze groeide als jongste op in een gezin met vier broers. Het was een gezin van lezers en wanneer ze niet aan het lezen was verzon ze verhalen. Ze schrijft haar overduidelijke natuurtalent toe aan haar genen. Haar moeder is een Ierse en haar vader een Schot, en volgens Nora zijn "alle Ieren van nature verhalenvertellers".
Zo blijkt ook uit dit verhaal: Dageraad op Three Willows.

Ze trouwde jong en het echtpaar ging in Keedysville, Maryland wonen waar ze twee zoons kregen.
Tijdens een sneeuwstorm, waarbij ze samen met haar twee zoons ingesneeuwd raakte, begon de auteur haar eerder verzonnen verhalen op te schrijven.
Dit was de start van een prachtige carrière.
Nora Roberts heeft al meer dan honderdvijftig titels op haar naam staan. Haar boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald.

Nora's eerste roman werd in 1981 door Harlequin (Silhouette) uitgegeven. Sindsdien heeft ze bij diverse uitgevers, waaronder Harlequin, een lange lijst van succesvolle romans uitgebracht. Schrijven doet ze fulltime: iedere dag begint ze om acht uur 's morgens, en ze stopt pas om halfvijf.
Lifetime Television heeft een aantal van haar boeken vertaald onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Wist je dit?
Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie

Het zal je maar overkomen dat je een brief krijgt van je doodgewaande moeder. Dan blijkt ook nog dat je vader en je grootmoeder je al jaren voorgelogen hebben over dit feit.
Dit is de dag waarop ze haar man verloor en een moeder had gewonnen, zo gaat het door Kelsey's hoofd.
Overstuur rijdt ze meteen naar Three Willows waar haar moeder op een stoeterij woont en waarvan ze eigenaresse is.

Een prachtige cover die aan de achterkant doorloopt laat een smeedijzeren poort met hoefijzers op witte stenen toegangspalen zien in een bloemrijke omgeving. Dat geeft de sfeer goed weer van de vruchtbare omgeving waar dit verhaal zich afspeelt.

Kelsey besluit een tijdje bij haar moeder te gaan wonen om haar te leren kennen. Ondanks het verkeerde begin klikt het goed tussen moeder en dochter. Ze leert ook Gabe, een buurman van haar moeder kennen, met wie ze eveneens bijzonder goed op kan schieten.
Er gebeuren dingen die haar verblijf minder leuk maken. Een lastige ex-echtgenoot blijft haar telefonisch lastigvallen. Ze heeft een duidelijke streep door hun relatie gezet, maar wil iedereen dat wel?
Ze gaat samen met Gabe aan de slag om de onderste steen boven te krijgen. Over het hoe en waarom in verband met haar moeders' gevangenisstraf. Maar men zit nooit echt te wachten op wat er te voorschijn komt blijkt al snel. Niet alleen bij haar is dat het geval, maar ook bij een aantal andere personages in dit verhaal.

Het is duidelijk dat Nora Roberts de omgeving waarin dit verhaal zich afspeelt, als haar broekzak kent. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je als lezer geboeid blijft lezen. Ze schrijft net zo vlot uit het oogpunt van een man als dat van een vrouw. Dat ze altijd tussen mannen heeft geleefd is een pluspunt gebleken.

Kelsey komt heel dicht bij de waarheid, dat gaat niet zonder gevaar voor haar en haar omgeving.
Er komt iets boven water waar iemand niet mee kan leven. Letterlijk. Iets over de man wiens bloed door zijn aderen stroomt en bovendien over zichzelf.
Maar er zijn geen pasklare antwoorden, zo blijkt.

Het plot wordt knap opgebouwd. Er komt meer bij kijken dan ik verwacht had toen ik in dit boek begon te lezen. Het is inmiddels uitgegroeid naar een bijzonder spannende roman. Alles klopt uiteindelijk, zonder losse eindjes.
Pas op de laatste bladzijde is duidelijk hoe tot de keuze van de titel Dageraad op Three Willowsgekomen is.
Dit boek heeft alles in zich waarover je wilt lezen: hebzucht, liefde, haat, jaloezie en onbegrip. Deze auteur heeft met haar boeiende schrijfstijl gezorgd voor urenlang leesplezier.

Reacties op: Niet een alledaagse roman

32
Dageraad op Three Willows - Nora Roberts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker