Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

James Rhodes, pianist

Hij heeft het uiterlijk van een rockstar, de humor van een standup comedian en het pianotalent van Glenn Gould. Tot 2008 had niemand ooit van de Engelse cultpianist James Rhodes (1975) gehoord. Hij studeerde psychologie, werkte in Londen, trouwde en kreeg een zoontje. Maar door zijn traumatische herinneringen aan langdurig seksueel misbruik door een gymleraar op school, sloeg de waanzin steeds toe. Drugs, zelfmoordpogingen en inrichtingen maakten zijn leven tot een hel.

Rhodes klampte zich vast aan de muziek van Bach, besloot musicus te worden en 'genas'. In zes jaar tijd ontwikkelde Rhodes zich tot succesvol concertpianist, rebelse YouTube-held, maker van prachtige documentaires over muziek en waanzin, gevatte tv-persoonlijkheid en spitsvondig schrijver. Rhodes slaat de brug tussen pop en klassiek.

Toon details

Schrijf een recensie

Is James Rhodes, pianist het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op James Rhodes, pianist

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.