Hebban vandaag

Leesclubs /

Aanmelden voor YA Leesclub: ‘Paper Towns’ van John Green!

Voor zijn grote wereldwijde doorbraak met 'The Fault in Our Stars' schreef de Amerikaanse auteur John Green drie andere boeken, waaronder 'Paper Towns'. Deze titel is wederom verfilmd, met topmodel Cara Delevingne in de hoofdrol, en is vanaf 30 juli in de bioscoop te bewonderen. In alweer de zevende YA Leesclub bespreken we het boek én de film!

Na het grote succes van Een weeffout in onze sterren, door de verfilming nu beter bekend onder de originele titel The Fault in Our Stars, zijn John Green en zijn verhalen niet meer weg te denken uit het YA-landschap. Ook zijn eerdere boeken Looking for Alaska (2005, Het grote misschien), An abundance of Katherines (2006, 19x Katherine) en Paper Towns (2008, Paper Towns) vallen in de smaak bij jonge én oudere lezers. De verhalen blijken uitermate geschikt om te verfilmen: na de bewerkingen van Greens laatste en voorlaatste boek zal ook Looking for Alaska in 2016 op het grote scherm te zien zijn.

De première van Paper Towns vormt een mooi moment om het verhaal met medeliefhebbers te bespreken! Er wordt deze leesclub speciaal een extra ronde opengesteld voor wie het boek en de film met elkaar wil vergelijken en daarover wil discussiëren.

Leesclub
De leesclub rond Paper Towns gaat eind juli van start in de Hebban Young Adult Leesclub. Deelnemen is voor ieder geregistreerd Hebban-gebruiker mogelijk, maar je kunt je ook aanmelden als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van het discussieboek. Wat moet je daarvoor doen? 

1. Vul alle velden van het digitale aanmeldformulier volledig in. Je vindt het formulier via deze link.
2. Vul in het tekstveld in: je leeftijd + waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub.
3. Niet volledig ingevulde aanmeldformulieren worden niet in behandeling genomen. 

Let op!:
* De inschrijfperiode sluit op woensdag 29 juli 2015 om 12:00 uur. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde ‘Vóór het lezen’ als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd.
* Aanmelders uit de genredoelgroep (15 – 25 jaar) krijgen voorrang op overige aanmeldingen.
* Van deelnemers die in aanmerking komen voor een leesexemplaar wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op Hebban een lezersrecensie bij het discussieboek plaatsen. 

Ook als je het boek zelf al in bezit hebt, kun je natuurlijk met je eigen exemplaar meedoen aan de discussie op de Leesclub Pagina. 

Okay? Okay. (O nee, dat is weer een ander verhaal.)

Over het boek
Margo was altijd al gek op mysteries. En bij alles wat daarna kwam, kon ik me nooit aan de gedachte onttrekken dat ze misschien wel zo van mysteries hield dat ze er zelf een werd.

Als Q (Quentin) en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op.

Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q's kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar de jonge vrouw op wie hij in stilte verliefd is, geholpen door zijn vrienden Ben en Radar, en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?

Paper Towns won de belangrijkste thrillerprijs: de Edgar Award. Het is een mystery, een roman die je vanaf de eerste pagina niet meer loslaat, en een échte John Green - een dodelijke combinatie.

Lees hier alvast een fragment.
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Aanmelden voor YA Leesclub: ‘Paper Towns’ van John Green!

 

Gerelateerd

Over

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Hebban Spots

Hebban YA Leesclub

495 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken