Hebban vandaag

Lezen /

Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het recht van de snelste'

door Hebban Crew 5 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2020 met onze Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag vind je een leesfragment achter het geopende deurtje. Gaat dit het boek worden dat jij tijdens het keuzemoment zult downloaden? Lees een sneak preview van 'Het recht van de snelste' van Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet.

Het recht van de snelste van Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moet je op een knopje drukken als je de straat over wilt steken? Hoe kan het dat we steeds sneller reizen maar geen seconde eerder thuiskomen?

Van stoplichten tot files, van een straat vol stilstaande auto's tot fietssnelwegen: hoe we ons verplaatsen, heeft een enorme invloed op hoe we straten, dorpen, steden en wegen inrichten. En hoe we met elkaar omgaan.

In dit boek laten journalist Thalia Verkade en professor Marco te Brömmelstroet zien hoe we hier gekomen zijn, en welke waarden ten grondslag liggen aan de inrichting van onze straten. En stellen daar een radicaal nieuwe kijk tegenover.

Aangeboden door De Correspondent

Lees een sneak preview

De Correspondent is een journalistiek platform, waar ook boeken tot stand komen. Ze publiceren diepgravende verhalen die helpen de wereld beter te begrijpen. Thalia Verkade is journalist en schrijft voor De Correspondent over mobiliteit. Marco te Brömmelstroet is professor Toekomsten van Stedelijke Mobiliteit aan de Universiteit van Amsterdam.

'[E]en pleidooi om niet blind mee te gaan in de verkeerskundige aannames die onze straten en wegen hebben gevormd. Een pleidooi, kortom, voor betrokken burgerschap.' – NRC

De Hebban Adventskalender

De Hebban Adventskalender zit dit jaar bomvol exclusieve korte verhalen, Hebban epubs, kortingen en speciale Hebban downloads om je leesleven nog leuker te maken. Elke zondag kun je bovendien een keuze maken uit de boeken die de week ervoor zijn uitgelicht. Lees hier hoe het precies werkt.

Een Hebban-account is nodig om gebruik te kunnen maken van de Hebban Adventskalender. Heb je geen account, registreer je dan vandaag nog.

Deel het plezier

Laat je weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina?
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender

Kies jouw boek van 2020
Schrijf je in voor de Reading Challenge 2021
Heb jij al een verlanglijstje gemaakt?


Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2020 | Sneak preview: 'Het recht van de snelste'

 

Gerelateerd

Over

Thalia Verkade

Thalia Verkade

Thalia Verkade (1979) is gefascineerd door taal en de manier waarop die het...

Marco te Brömmelstroet

Marco te Brömmelstroet

Marco te Brömmelstroet (1980) is planoloog, universitair hoofddocent en directe...


Gesponsorde boeken