Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 2

door Hebban Crew 56 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het tweede deurtje zit Auke Hulst met 'En ik herinner me Titus Broederland' en 'De Mitsukoshi Troostbaby Company'.

Achter deurtje 2: En ik herinner me Titus Broederland van Auke Hulst

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Auke Hulst (1975) is naast auteur ook muzikant, literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Voor zijn boeken ontving hij al verschillende prijzen. Zo won Kinderen van het Ruige Land de Cutting Edge Award, de prijs voor het Beste Groninger Boek en de Langs de Leeuw Literatuurprijs. De prijs voor het Beste Groninger Boek mocht hij later nogmaals in ontvangst nemen voor Zoeklicht op het gazon. Ook kreeg hij tweemaal een Harland Award uitgereikt, zowel voor Slaap zacht, Johnny Idaho als En ik herinner me Titus Broederland. Voor Motel Songs won Hulst de Bob den Uyl Prijs.

In het boek Kinderen van het Ruige Land verwerkte Hulst veel over zijn eigen jeugd, maar voor het latere En ik herinner me Titus Broederland had hij een andere aanpak. 'Ik wilde in deze nieuwe roman een gemythologiseerde versie maken van allerlei dingen die in mijn leven van belang zijn geweest,' vertelde hij in 2017 in een interview met podcast Het Verhaal.

'In de literatuur lieg je de waarheid. Waar ik erg van van houd is die leugen, dat fictieve, maximaal oprekken. Kijken hoe ver je kunt gaan. Alles wat je in fictie verandert, geef je een mogelijkheid om thema's die voor jou van belang zijn op een andere manier te bestuderen.'

Ook in zijn nieuwste roman, De Mitsukoshi Troostbaby Company, staat dat spel tussen werkelijkheid en fictie centraal. Een eenzame schrijver met bijna dezelfde naam als Hulst laat in een roman zijn alter ego terugkeren in de tijd om de loop van de geschiedenis te veranderen. Het is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history.

'Het verhaal sleurt de lezer mee en grijpt hem naar de keel.' – 5* Hebban-recensie van En ik herinner me Titus Broederland

De Mitsukoshi Troostbaby Company

Hulsts meest recente werk is De Mitsukoshi Troostbaby Company. De roman verscheen eind november 2021. Besluit jij om En ik herinner me Titus Broederland te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook deze nieuwste roman lezen? Bestel het boek bij jouw favoriete boekhandel.

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

Lees een sneak preview

Ook van Auke Hulst

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij En ik herinner me Titus Broederland straks als gratis ebook op 5 december?

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf?

En ik herinner me Titus Broederland wordt je aangeboden door Ambo|Anthos.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 2

 

Gerelateerd

Over

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van...