Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 9

door Hebban Crew 33 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk! Achter het negende deurtje zit Elizabeth Day met 'Schaduwstad' en 'De huisgenoot'.

Achter deurtje 9: Schaduwstad van Elizabeth Day

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Elizabeth Day (1978) is een auteur, journalist en podcast-presentator die succesvol lijkt in alles dat ze doet. Ze won een British Press Award voor Young Journalist of the Year, haar boeken zijn internationale bestsellers en ook haar podcast, How To Fail, is populair. De podcast focust op dingen die niet goed zijn gegaan, waar ook het boek Durf te falen uit voortgekomen is en het nog niet vertaalde Failosophy. Day is inmiddels bezig met het schrijven van een script voor de televisieserie die op de podcast wordt gebaseerd.

Day brak als auteur internationaal door met haar roman Het feest, waarin ze de tegenstelling tussen arm en rijk op scherp zet. Eerder schreef ze haar debuut Steen, papier, schaar, het niet vertaalde Home Fires en haar derde roman Schaduwstad. Dankzij het succes van Het feest werd Schaduwstad ook naar het Nederlands vertaald – door Noor Koch. Het boek behandelt veel van dezelfde thema's, zoals klassenverschillen, maar dan in een grotere setting.

De huisgenoot is haar nieuwste boek, en de eerste roman na haar twee non-fictieboeken over de kracht van falen. De intieme setting van Het feest is Day duidelijk bevallen, want ook in De huisgenoot dreigen menselijke emoties huiselijk drama te veroorzaken. Dit keer in de vorm van een huurder die over persoonlijke grenzen gaat.

'Krachtig en emotioneel geladen.' – The Guardian over Schaduwstad

De huisgenoot

Het meest recente werk van Day is De huisgenoot, vertaald door Tjadine Stheeman en Lidwien Biekmann. Het boek verscheen november 2021. Besluit jij om Schaduwstad te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit nieuwe boek lezen? Bestel de roman bij jouw favoriete boekhandel.

Hoewel Marisa Jake pas enkele maanden kent, is ze ervan overtuigd dat hij de ware is. Als hij haar vraagt bij hem in te trekken en samen een gezin te stichten, weet ze dan ook zeker dat ze eindelijk de vastigheid heeft gevonden waarnaar ze haar leven lang heeft gezocht. Maar wanneer ze een kamer van hun huis verhuren, komt hun relatie onder druk te staan.

Kate, de huurster, heeft weinig respect voor persoonlijke ruimte, is meer dan gemiddeld geïnteresseerd in Jake en vreemd genoeg ook in hun plannen voor gezinsuitbreiding. Waarom is ze zo geïnteresseerd – geobsedeerd zelfs? En, verontrustender, waarom deelt Jake Marisa’s zorgen hierover niet? In haar vastberadenheid antwoorden te vinden op deze vragen, dreigt Marisa alles te verliezen wat haar dierbaar is...

Lees een sneak preview

Ook van Elizabeth Day

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij Schaduwstad straks als gratis ebook op 12 december?

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden. Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, dat van een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.

Schaduwstad wordt je aangeboden door uitgeverij Ambo|Anthos.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 9

 

Gerelateerd

Over

Elizabeth Day

Elizabeth Day

Elizabeth Day is auteur en journalist. Met Steen, papier, schaar won ze de Betty...